Mit mondjak a szüleimnek, családomnak, miért nem költözünk össze a barátommal?
nem tartja komolynak a kapcsolatot. ultimátum, de igazából az is majdhogynem felesleges, mert ha bele is menne, akkor se sülne ki jó belőle.
inkább fizet annyi pénzt, csak ne kelljen felelősséget vállalnia, ezt gondold végig.
Szerintem nyugodtan mondd meg, hogy ti még nem döntöttetek az összeköltözés mellett, a barátod még nem tartja aktuálisnak és kész, ennyi. Én azt gondolom, hogy ez kizárólag kettőtök dolga, nektek kell megbeszélni és közösen kell döntenétek. Én értem, hogy egy családon belül szoktak beszélgetni az emberek, ez nyilvánvaló és nem azt mondom, hogy ez így nincsen jól. Viszont én nem tartom helyénvalónak, hogy a rokonok kérdezgetnek, vagy már-már számon is kérik rajtatok, hogy mégis miért nem éltek még együtt, mi lesz így a kapcsolatotokkal, hová tart, esküvő stb., stb. Semmi közük nincsen hozzá. Én ezt nem tolerálnám a részükről.
Egyébként én személy szerint hülyeségnek tartom ezt a "hová tart a kapcsolat" dolgot. Szerintem ez nem így működik, legalábbis nekem ilyen jellegű terveim még sosem voltak és kétlem, hogy később lennének. Szerintem ez magától alakul és én nem tervezném be, hogy akkor most x éven belül össze kellene költözni, x éven belül össze kellene házasodni, x éven belül kellene családot alapítani... én nem ebben látom egy kapcsolat fejlődését, erősségét vagy komolyságát. Én egy évvel vagyok fiatalabb nálad és szerencsére még senki felől nem merült fel, de szerintem hülyét is kapnék, ha valaki ilyenekkel bombázna, hogy mikor költözünk össze, mikor házasodunk össze és így tovább. Azt majd mi magunk tudjuk, majd mi magunk eldöntjük, hogy mi mit, hogyan, mikor szeretnénk vagy egyáltalán szeretnénk-e. Jelenleg egyikünk sem szeretné és nem azért, mert nem szeretjük a másikat, nem vagyunk fontosak a másiknak, nem gondoljuk komolyan a kapcsolatunkat stb., csak szimplán még nem gondolkodunk ilyenekben. Szerintem ennyi idősen még rohadt fiatalok vagyunk, tanulunk stb., így hiába vagyunk együtt évek óta és hiába harmonikus a kapcsolatunk, mi még nem érezzük aktuálisnak ezeket a kérdéseket. A környezetünkben, a családban vagy barátok között sincsen olyan, akinek ennyi idősen ilyen jellegű tervei lennének vagy lettek volna. Nincsen vele baj, ha valaki már szeretne összeköltözni, házasodni stb., mások vagyunk. Viszont ez akkor is két ember döntése és nem családoké, rokonoké, barátoké stb.
Ez az ember egyszerűen nem akar összeköltözni veled, és csak mondvacsinált indokokat hoz fel. Szerintem egyáltalán nem akar elköteleződni, nem tervez veled. Lehet, hogy jobban járnál, ha ezután te sem terveznél vele (persze előbb meg kellene próbálni utoljára megbeszélni ezt a dolgot).
Egyébként számomra az is elszomorító, hogy te meg azért akarnál már házasságot, mert a rokknok kérdezgetik, meg az unokatestvéred már "leelőzött". Ha nem magad, hanem mások miatt akarsz házasodni, akkor szerintem te sem gondolod túl komolyan ezt a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!