Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá a párom hogy...

Hogy vegyem rá a párom hogy elköltözzünk az anyjától?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt, 9 éve az anyjával... 6 éves a gyerekünk.

Már nagyon szeretnék innen elmenni. Nem jó együtt, hiába 2 szintes a ház, csak a konyha közös.

Anyós nagyon mártírkodó, meg beleszólogatós típus(pl. Mindig pampog azon a hátam mögött ha ruhát veszek magamnak, havonta 1-2*, azt is legtöbbször turiban).

A konyha közös, lehetöségem nem is nagyon van hogy én főzzek keg magunkra, anyós főztjét esszük, mert ő n,ugdíjas nem várja meg míg haazérek munkából...

Nem tudok önállóskodni sem így, meg az eletkedvem is elmegy néha...

Anyósom 60 éves meg fiatal! Nem kívánom soha senki halálát, nehogy félre értsétek! De ki tudja... amilyen egészséges asszonyka lehet elél majd 90 évig is, mint ah anyja meg az apja anno...

A fél életemet arra tegyem fel, hogy anyóssal kell majd élnem?

Nagyon nem jó 2 assuony egy házban... és ezt párom nem akarja beismerni...

Raadásul anyóa csúnyán kiabál ám a 6 éves gyerekünkkel is, sokszor ok nélkül...

2020. márc. 20. 18:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
23 éve élek az anyósommal, még csak nem is kétszintes ház, hanem 65 nm-es panel. De soha nem tudja, hogy ruhát vettem...
2020. márc. 20. 19:43
 12/22 anonim ***** válasza:
36%
Közös kasszán vagytok anyóssal? 🤔😏 Vagy miért szól bele az öltözködésedbe? A férjed kell rávenni, mert ez csak rosszabb lesz. Nem is értem azokat, akik önszántukból anyóshoz költöznek. Ennél bármi jobb.
2020. márc. 20. 19:45
 13/22 anonim ***** válasza:
17%
Ha csak te érzed az együtt lakás hátrányát, akkor a párodat rávenni sosem tudod majd.Persze, lehet, hogy képes a gondolataidban is olvasni és rendelkezik annyi empátiával és érzékenységgel, hogy téged a saját anyja elé helyez.
2020. márc. 20. 19:51
 14/22 anonim ***** válasza:
97%
Jaj, hiszti meg mártírkodás a részedről is van. 9 (!!!) év alatt nem tudtál tenni semmit? Hagyjuk már. Ha annyira önállósodni akarnál, akkor legeslegkésőbb a gyerekvállaláskor már fel kellett volna nőni a feladathoz.
2020. márc. 20. 20:32
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

Nem hiszem, hogy most van ideje a költözésnek egy kétszintes házból, mert az anyósod főz.(?)

Nem lehetnek akkora eget rengető problémák, ha9 év együttlakás után csak ennyi a gondod.

De több dolgot is tehettek és akkor nem lesz gond:

- Nem számolsz be az anyósodnak arról, hogy mit vettél. Nekem még a férjem sem tudja, mert nem is érdekli, mert tudja, hogy felesleges dolgokat, vagy hülyeségeket nem veszek.

Ha valóban a ruhákra szórod a pénzt, akkor ezt gondold át, ha turi, ha nem turi, anyóstól függetlenül!

- A felső szinten lehet csinálni egy kis főzőfülkét - mivel víz van (fürdőszobád van)villany van, talán gáz is van fent, de nem ördöngösség felvezetni - és ezzel a legnagyobb gondod megoldódik. Az udvaron meg lehet kialakítani egy nyári konyhát, ahol nagyobb befőzéseket, vagy egyéb, több piszokkal járó főzéseket megoldhatsz.

Hogy a gyerekkel miért kiabál az anyós, azt nem tudhatjuk. De ha NÉHA előfordul, hogy ok nélkül, akkor azt meg lehet neki mondani, de lehetőleg nem a gyerek előtt.

Azért is nem a gyerek előtt, mert gondolom többször kell igénybe vennetek a gyerek kapcsán a segítségét (betegség, stb) így nem lenne jó, ha az anyós nagyszülői tekintélye csorbulna és ahogy nő a gyerek, nem tudná fegyelmezni.

2020. márc. 21. 13:35
 16/22 anonim ***** válasza:
23%

"Hogy vegyem rá a párom hogy elköltözzünk az anyjától?"

Hát engem például sehogy, mert amit írtál, azok simán megbeszélhetőek, normál esetben.

Nem vagyok "anyuci pici fia", de "papucs" sem, hogy belerángass valami 30 éves hitelbe, vagy ne adj Isten albérletbe, mert nem vagy képes felnőtt módjára megbeszélni anyámmal a dolgokat, amiket ráadásul nem is rosszindulatból tesz, hanem neked akar segíteni.

Szerintem a dolgok megbeszélése lenne inkább az első lépés, mert a helyzet nem tarthatatlan és simán megoldható házon belül is, amit a 9 év konfliktusmentes együttlakás is igazol.

2020. márc. 21. 14:55
 17/22 anonim ***** válasza:
22%
Ühüm. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Abban egyetértünk, hogy két normális, felnőtt nő rendezni tudja a konfliktusait. De egy normális, felnőtt nőnek eszébe sem jut 9 évig az anyósával élni, mert egészségtelen. A mentális egészségre értem. Az a természetes, ha a fiatalok önállóan építik fel az életüket. Ha nehezen megy, akkor van bennük ennyi belátás és józan ész, hogy nem vállalnak még gyereket is ilyen szituba. Az a férfi, aki nem képes a feleségével elkezdeni az életét és ki nem szakad az anyja valagából, az konkrétan párkapcsolati szempontból értéktelen. Ettől még lehet jó ember, de teljes mértékben alkalmatlan. Lehet úgy is jó kapcsolatot ápolni a szülőkkel, hogy nem élünk egymás hegyén hátán. Talán még jobbat is.
2020. márc. 21. 20:44
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Ha meg neked a belekotnyeleskedés az segítség, akkor baromi kellemetlen ember lehetsz.
2020. márc. 21. 20:46
 19/22 anonim ***** válasza:
29%

"Kicsit husisabb vagyok... összeér a combom "

Szóval 9 éve élsz az anyósod nyakán, oda szültél és ez alatt csak a se ggedet növesztetted extra méretűre.

Most meg szeretnéd kihisztizni, hogy egy putri albérletbe menjen a pasasod egy családi házából.

Beteg vagy.

2020. márc. 21. 23:38
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

#17-es, 18-as!

Ne elemezgess engem te liba!

Idejössz észt osztani, ami abból áll, hogy a Kérdezővel közlöd, hogy nem normális és gondok vannak a mentális egészségével, miközben a férje értéktelen és alkalmatlan. Én meg "baromi kellemetlen ember lehetek", mert azt bátorkodtam javasolni, hogy beszéljék meg!

Hát akkor lássuk a te elemzésedet!

Te nyilván ezzel az undorító, tudálékos és agresszív modoroddal nem vagy a szerencsétlen anyósod kedvence (ha egyáltalán van párod aki elvisel)és ezt a dühödet vetíted ki mindenkire, aki anyóstémában nem a tüzet szítja, hanem konszenzust javasol. Szerintem te ne osztogass párkapcsolati tanácsokat családoknak, mert te vagy egy kártékony és kellemetlen figura, aki arra játszik, hogy mindenki menjen szét és legyen olyan nyomorult mint te!

És ezzel én végeztem veled és a témával, mert erről már mindent elmondtunk.

2020. márc. 22. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!