Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim miért várják el...

A szüleim miért várják el hogy dolgozzak?

Figyelt kérdés

Nincsenek kapcsolataim se szerencsém. Hogyha egy állásinterjún vagyok akkor sem engem vesznek hiába voltam interjún. Egyszóval nem én döntök a sorsomról hanem a cég munkáltató. Hiaba akarok dolgozni hogy ha nem rám esik a választás.

22/f

2020. márc. 3. 20:33
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
81%

En 23 evesen diplomaztam. Olyan szakmaban ahol kb 25 helyre lehet elmenni a szakmaban. Na fogtam magam es beadtam az oneletrajzom es motivacios levelet elsore vagy 10 helyre...kesobb is ha olyan elethelyzetben voltam es lőn kapcsolat nelkul kezdokent felvettek. Aztan atvettek aztan mashova is mehettem volna jeeee.

Amikor munkanelkuli voltam es a szakmamban lehetetlen volt elhelyezkedni, akkor meg vegiggondoltam milyen munkat lennek kepes napi szinten vegezni undor nelkul. Es jelentkeztem ennek megfeleloen mindenfele allashelyekre diszpecser, elado, titkarsagi asszisztens, futar. Es kepzeld felvettek. Szerencsere nem kellett sokaig csinalni kozben folyamatosan kerestem munkat a szakmamban is.

Egyszeruen ne legyel ennyire eletkeptelen es negativ gondolkodasu.

Nezz utana a neten mit kell beirni az oneletrajzba hogy nyero oegyen milyen a jo formatum milyen egy jo motivacios level hogyan kell megjelenni allasi terjun mikor a munkaadonak bejovo mondatok az i terjun es emailben kuldd el az osszes olyan helyre a cv-det mindenhol kicsit a ceg profiljara modositott motivacios leveleddel. Aztan varjal. Kozben nezz szet a lakhelyedhez legkozelebb hol van valami alkalmilag elfogadhato munka raktaros, penztaros, elado benzinkutas es jelentkezz es ha felvezsnek dolgozz is. Igy ismersz meg majd embereket es azok majd segithetnek szolni hogy mikozben veszia cigit o ja es kepzelje a pl uzem logisztikust keres...

Szoval a lustasagod tedd felre nagyfiu es legy ferfi.

2020. márc. 4. 11:01
 42/53 anonim ***** válasza:
70%
Magaddal szemben kellene hogy elvaras legyen..a szuleid valószínű ott toltak el mint sok fiatal eseteben, hogy a kudarcra nem keszitik fel a gyerekeiket.attol hogy elvegzel valamit nem JÁR a jó munka, ki kell kaparni a gesztenyet. Es mar elmult az a korszak is hogy mindenkinek van munkahely ahol megöregszik..nem nincsen, magadnak kell megszerezni,versenybe kelni. Sokszor meg egy egyszerubb allasert is. De legalabb szerezz valamiben tapasztalatot, kozben meg palyazhatsz mashova. Addig is valamicske penzed lesz. En se azt irom hogy valalj el minden sz.. melot, es maradj ott orokre..de valamit szerezz amibol penzed van. Attól nem adod fel az elkepzeleseidet, meg kishitű sem leszel, csak nem fogsz annyira a szuleidtol fuggeni.
2020. márc. 4. 11:24
 43/53 anonim ***** válasza:
83%

"Logisztikusnak tanultam bár nagy tapasztalatom nincs benne."

Na nehogy már ezzel ne tudj elhelyezkedni, ez egy keresett szakma manapság. Az én fiam vendéglátósnak tanult, a szakmájában nem tudott elhelyezkedni, ezért elment egy gyárba dolgozni, lehúzott ott jó pár évet de előbbre akart jutni. Elvégzett egy logisztikus tanfolyamot utána targoncás vizsgát is tett. Szerencsére, mert mire ezzel megvolt megszűnt a cég, ahol dolgozott tehát mindenképpen új állást kellett keresnie. Ez tavaly év elején volt, kicsit aggódott, hogy tapasztalat nélkül nem fog tudni elhelyezkedni a szakmában de nem így lett, egy hónap után már dolgozott, azóta a 3. helyen van, most már nem raktárban hanem irodán, egy műszakban jó fizetéssel. Szóval logisztikusként tapasztalat nélkül is lehet állást találni, csak akarni kell, de szerintem te nem is akarsz dolgozni csak a kifogásokat keresed.

2020. márc. 4. 11:49
 44/53 anonim ***** válasza:
51%

És ki tart el? Mert gondolom azt nem várod el hogy a szüleid etessenek míg otthon hereverézel meg sajnáltatod magad?

Normális végzettség kellett volna amivel van esélyed munkát találni. Ha meg nincs elfogadni az első ajánlatot és örülni mint majom a farkának

2020. márc. 4. 13:49
 45/53 A kérdező kommentje:
Nem a munkával van bajom. Nyilván ha nem talalok a szakmámban munkát vagy nem vesznek fel akkor menjek mosogatni meg gyárba 4 műszakba annyiért amennyit most is megkeresek itthon. Van egy kisebb instagram webshopom ami fixen hoz nekem havi 160-250 ezer ft között ebből már lejön a havi 50 ezer ft mivel vállalkozásban csinálom. De ennél nagyobb úgysem lesz mármint pénz és ügye ez bármikor megszűnhet. Nem a szüleim tartanak el csak itt lakok mert nincs pénzem drága lakásokra. Az hogy a szakmámban nem találok munkát még nem fogok semmi pénzért betanított munkát végezni akiknek csak 8 általánosuk van éa hetente cserélődnek az emberek. Dolgoztam már 1 hetet betanított munkán valami közvetítő cégen keresztül és embertelen ami ott folyik. Hiába tanulnék vagy tanulok újabb szakmákat hogyha több ezer jelentkező egy egy állásokra. Akiknek van kapcsolata ezerszer könnyebb nyilván szerencse is kell hozzá de mondom nem a munkavállaló dönti el hogy szeretne e dolgozni az adott cégnél is itt jönnek a bajok mert régen ahogy tudom ez másképp ment.
2020. márc. 4. 15:57
 46/53 anonim ***** válasza:
100%

Haver, ez duma... nem dolgozol, mert nem akarsz... és ez szokorú, a szüleidnek pedig igaza van...

Milyen érdekes, én anno még a kezembe se kaptam a diplomámat, már kerestem a helyeket, és miközben az államvizsgára tanultam, már jártam interjúkra... juniusban államvizsgáztam, juliusban kézhez kaptam a diplomámat, aug elején kezdtem a munkhelyemen, Pesten, jaaa de vidèki vagyok szóval eközben még költöztem is egyet gyorsan albérletbe... csak annyi a titka, hogy nem otthon kell vakargatni a golyóidat.

Aztán, kitanultam meló mellett egy masik szakmát, csak mert érdekelt. Ez tényleg szakma, okj-s volt, nem ebből akarok megélni, de nagyon szeretem. Így hétvégente másodállásként ezt csinálom. Plusz versenyszinten sportolok. Meg lehet csinàlni, de nem a mamahotelben, a gyakorit böngészve... szerintem csak kifogásokat keresel.

2020. márc. 4. 21:22
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

De azt nem irtad eddig, hogy van mashonnan beveteled es nem a szuleid nyakan elsz..honnan kellett volna kitalalni

Igy azert arnyaltabb a kep

2020. márc. 4. 21:33
 48/53 anonim ***** válasza:
15%
#46 Persze, van főállásod, gondolom hétfőtől péntekig, hétvégén a mellékállásodban dolgozol, plusz versenyszerűen sportolsz is. Milyen versenyek? Ha beírod, hogy indulsz a bivalyb.aszhatnéki testépítő versenyen, vagy pingpongozol a kerületi egyesületnél, ne fáradj. Vetítesz! Hiszem, ha látom!
2020. márc. 5. 07:45
 49/53 anonim ***** válasza:
már kezdtem írni a választ utolsó, de ôszintén, én nem fogok neked magyarázkodni, meg leírni a napirendemet. Nem iszed, akkor nem hiszed. Privát problémád. :)
2020. márc. 5. 08:06
 50/53 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjuk már! Mióta csinálod, egy éve? Majd, ha ideraksz 10 éves sportmúltat, eredményeket, dupla állás mellett, akkor leemelem a kalapom.
2020. márc. 5. 08:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!