Normális ha a szüleim elvárják, hogy dolgozzak nekik?
Szerintük testvéremmel semmit nem csinálunk (testvérem már dolgozik) és azt akarják hogy egy hétbe legalább egy napot dolgozzunk kint apámmal. (asztalos)
Én élvezem a nyári szünetet, testvérem pedig dolgozik, de emellett mindig segítünk. Rendet rakok,mosogatok, stbstb.
Véletlen hallottam meg a beszélgetést szüleim között,és ma este akarják velünk tudatni.Szerintetek jogos ez?Igazuk van? Ha nem akkor mit mondjak nekik ami leállítaná őket?
"legalább egy napot dolgozzunk kint apámmal"
1napot nem bírsz ki?
érted teszik, később nem fog rosszul esni a munka. és még pénzed is lehet.
Egy szavad ne legyen,sőt,ezt neked kellett volna felajánlanod!
Menj csak és segíts csak ott a szüleidnek,ahol csak tudsz,mert hidd el,annál jobb ember vagy!!!A szüleid is még büszkébbek lesznek rád!!!
És ha mondjuk 2 hét múlva meglátsz egy tuti pólót,és azt meg is veszik neked,büszkébben fogod hordani mint bármelyik másikat,mert azért te is dolgoztál!!!
Szép nyarat és jó munkát!!!
Jobb, ha azt mondod, hogy már úgyis segíteni akartál volna, és nagyon érdekel a munka. Ha úgyis meg kell lenni, hadd örüljenek. Én 8 évesen(lány) megtanultam malterozni, 10 évesen kapáltam(8 órát) 14 évesen éjjel kőporoztam.
Megérte. Nagyon kitartóan tudok dolgozni, és lett ház is + a családban, kaptam én is, a tesóm is. Sokat dolgoztunk.
Én megtiszteltetésnek vettem volna, ha annak idején a szüleim ilyet kértek volna tőlem!
Gyerekekkoromban már attól is madarat lehetett volna fogatni velem, ha az apukám barkácsolt és megkért, hogy adogassam a keze alá a kalapácsot, fogót, szöget... :D
Magyarországon ez nem álatlános, de külföldön szinte mindenütt (Bulgária, Görögország, Horvátország, Egyiptom, Törökország) azt látom, hogy a szülők kis boltjában vagy vendéglőjében ott dolgozik a gyerek is!
Anyukám mesélte, hogy náluk teljesen természetes volt, hogy gyerekkorukban kapálni, gyümölcsöt szedni, aratni kellett menniük, vagy a háziállatokat ellátni...
Én pl. alig vártam, hogy dolgozni mehessek : 7. osztály után már szereztem magamnak nyári munkát, örültem, hogy már dolgozhatok!!! (Pedig elég jómódú családban nőttem fel, egyáltalán nem voltunk rákényszerítve a pénz miatt.)
Sajnálom, hogy ez nem neked jutott eszedbe magadtól, hogy segíthetnél a szüleidnek. :[
Nyár van, miért megterhelés ez neked ilyenkor? Én anno nagymamámnál szedtem a meggyet EGÉSZ NYÁRON (1-et nekem, 1-et a vödörbe... :-) na jó, több ment a vödörbe).
Szerintem addig nem probléma, amíg a tanulmányaid és a feladataid rovására nem megy az ilyen besegítés a szülők részére. Tőlem már annyi mindent várnak el besegítés címszó alatt, hogy meg vannak sértődve, ha szólok, hogy a szakdolgozatomat is írnom kéne valamikor, az én esetemben nem jogos a szüleim elvárása (ők is diplomás emberek, már csak ezért se), de a te esetedben még egyáltalán nem estek túlzásba.
azért elég rossz lenne ha egyetlen egy napot nem bírsz ki a hétből..
gondolj arra hogyha nem lenne apukád,akkor mien rossz lenne.. egyszer még akarni fogsz neki segíteni ha már nem lesz... :'(nekem születésem után pár nappal v.héttel édesapám meghalt!
én örülnék ha segíthetnék neki..
gondolj arra mien örömet szerzel neki,hogyha nem húzod a szád,és tényleg segítesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!