Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy azt dolgozzak, amit szeretnék, és emiatt mindenfélét a fejemhez vágnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nemrég érettségiztem, már mennék dolgozni, azonban a szüleim nem örülnek annak, amit én szeretnék csinálni. Egyáltalán semmi ijesztő nincs benne, nem nevezném meg, hogy mi az, de főleg éjszakai munka, a szüleim pedig ettől féltenek, hogy mivan, ha valami történik velük éjjel, vagy velem éjjel. Hogy magyarázzam el nekik, hogy én ezt szeretném csinálni? Sajnos eléggé hamar felhúzzák magukat mindenen, nem tudom, hogy kezdjem el nekik ezt mondani. Hosszútávon akarok ott dolgozni, elköltözni viszont nem akarok a szüleimtől.
2018. júl. 15. 22:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Nevezd meg, mit dolgoznál.
2018. júl. 15. 23:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Írod, nemrég érettségiztél, tehát már érett vagy. :)

Tessék megoldani ezt a helyzetet, sok-sok ilyen lesz még nem csak a szüleiddel kapcsolatban, hanem más szituban.

Én mindig azt mondtam a szüleimnek, hogy mi van akkor, ha külföldre megyek férjhez? Akkor sem leszek otthon éjjel. Nem vagytok összekötve, engedjék, hogy felnőjél. A bizalmukat pedig azzal jutalmazd, hogy tényleg vigyázol magadra, és nem csinálsz butaságokat, akkor idővel megenyhülnek.

"A szüleim nem engedik, hogy azt dolgozzak, amit szeretnék,"

Mivel már nagykorú vagy, beleszólásuk nincs, minden téren saját felelősséged van. Próbáld megértetni velük, hogy felnőttél és tudsz vigyázni magadra, ők pedig ketten vannak, vigyázzanak egymásra amíg nem vagy otthon.

2018. júl. 16. 05:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért titkos a munkakör. Olyan mintha azért nem mernéd leírni mert vagy illegális vagy tudod hogy a szüleidnek van igaza és mindenki a pártjukra állna.
2018. júl. 16. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!