A családotokban is vannak akik már stresszelnek a koronavírus miatt, hogy előbb-utóbb ideér és elindultak bevásárolni?
A maszkokra gondoltam elsősorban. 5 hete nem tudunk venni labormunkához. Fertőtlenítőkből is teljes hiány.
Nagyvárosok boltjai viszont kezdenek kiürülni, több helyen láttuk hogy teljesen kipakolták a konzerveket. Barátaim küldtek képet hogy a lisztet pl csutkára lerabolták.
Mi holnap fogunk bevásárolni, de lehet már késő lesz... vagy utána kell járni a kisebb boltokban. Persze az ellátólánc még működik maximálisan, szóvak tudják pótolni a készleteket egy ideig. Hogy mi lesz egy hét múlva azt senki nem tudja.
Mindenesetre akar a halál beszerezni árukat amikor tömegnyomorban egymást tapossák majd az emberek az utolsó hagymásbab konzervért 😃 ez balkán, nem kína.
#89 (62%-os)
Ahogy te tévedsz, a falusi vásárlókkal!
Én 20 éve falun élek és itt senki nem rohan vásárolni.
Eleve a sima hétköznapokban is tendencia a 1-2, van ahol 3 dugig pakolt fagyasztó, hússal, zöldségekkel.
Nem hallottam még senkitől falun az éhhaláltól rettegni, mindig a városokban volt ez a probléma.
Arról nem beszélve, hogy falun hozzá vannak szokva az emberek, már csak a távolság miatt is, hogy nem rohangálnak naponta a boltba, tehát tartalékolnak és a városokkal ellentétben, még helyük is van hozzá.
Az átlag normális falusi háztartásban minimum 5-10 kg liszt, cukor, só, zsiradék, krumpli, hagyma, pirospaprika mindig van otthon, ez az alap.
A mi településünkön is tele van a COOP, a mellette való városban a Lidl és a Penny is áruval, senki nem akar megőrülni.
Viszont nézd meg a korabeli híradásokat, hogy a II.Világháborúban, vagy akár csak 56'-ban, még a vonatok tetején is utaztak le vidékre az emberek, hogy az aranyaikon élelmiszert vegyenek vidéken.
Szappan elég. 20 sec forróvizes kézmosással.
Sok mást nem lehet tenni. A kézfertőtlenítős orvosi szappanok 2 perces hatásidővel bírnak (laborban műtéteknél használjuk) szóval lényegében tök mindegy mit használsz.
70%-os ethanol jó még... eé azt nem tudom kapni-e.
- Tábornok Úr, jelentem, elkaptam a Covid19 koronavīrust!
- Kovács honvédot kitüntetni, Covid19 koronavírus fedőnevű Soros-ügynököt kivégezni!
Elnézést a morbid humorért! Kár pánikolni. Az még nem oldott meg problémát... Csak okozot.
Nem értem az influenza miért jön még fel a COVIDal szemben. Tényleg ennyire nehéz elosztani két számot?
Egy influenzában azért halnak meg ennyien, mert kb 120 millió ember kapja el egy évben. Annak a 0.1%-a már jelentős szám.
Nem akarom kiszámolni, mi lesz ha 3.4%-al számolsz...
Ezt a számot nem tudjuk. Egyébként ez az influenzánál is ugyan úgy fennál.
Csak becslik a maximum betegszámot, rengeteg influenzás ugyancsak nincs azonosítva, sőt sokkal kevesebben fordulnak orvoshoz.
Jelenleg 1-2%-os populációval számoltam, ami reális a magyart nézve. Ennél valóban több lehet az influenzánál, akár nagyságrendekkel a tünetmentesek aránya.
Mégis a 150 millió fertőzöttből kerül ki 0.1% halott.
Jelen adatok szerint legalább 30x több áldozatot szed a COVID mint az influenza EGYSÉGNYI betegből.
Ha valaki nem érti az arányosság fogalmát, az járja ki az általánost, mert ijesztően sötét.
Tisztelt Barátai!
Ne aggódjunk és ne pánikoljunk!
Vezérünk megtette az intézkedéseket.
Mind működő mind pedig még nem működő intézetekben felkiszülten várják a pácienseket!
Ha a Szent László kórház megtelik sincs pánik.
Vezérünknek a nép a legfontosabb!
Tegnap ezt hallottam a Führer-től az m1-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!