Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek az egyetemtől, pedig...

Félek az egyetemtől, pedig majdnem a célnál vagyok (? )

Figyelt kérdés

Felvettek angliában több (világ viszonylatban) TOP 100on és 200on belüli egyetemre is (feltételes és "feltétel nélkülit" is kaptam), de most egy kicsit megijedtem. :(

Már általános óta ki akartam menni külföldre tanulni (az indoklás hosszú), és most úgy néz ki össze is jöhet, de félek...

A szüleim többé-kevésbé támogatnak, kivéve a pénzügyeket, azt nekem kell megoldanom.

((Diákmunkáznék + most nyáron munka, ha minimál bérrel számolok (£6.15/h) heti ~33 órát kell dolgoznom, az időm 32%-a (9 órás alvást levonva (ha kell plusz idő, legyen honnan levonni)), kb. napi 5 óra hétvégékkel. Így, mivel csak heti 20 órám lenne, és a duplàját számolom, amit hozzá tanulok (valószínűleg ennél kevesebb is elég lesz, de itt is inkább többet számolok, mint kevesebbet), tehát 20+40=60 óra, akkor is marad napi kb. 1 óra szabadidőm.

Az időbeosztásban alapból nem vagyok jó, de volt már olyan, hogy 44 órám volt egy 5 napos hèten (utazást is beleszámolva ~104 óra) egy fél évig, tehát ha muszáj, akkor bírom a strapát.))

De itt kéne hagynom a nagyszüleim, a szüleimet és a tesóimat akiket nagyon szeretek. Bár barátaim nincsenek, úgyhogy az nem probléma, és karácsonyra és nyárra hazajönnék...

Alapból introvertált vagyok, jól felszoktam találni magam, többször voltam már külföldön.

Mivel ugye átmeneti időszak van, a brexit miatt lehet, hogy ez lenne az utolsó esélyem...

Elnézést ha kicsit zagyva, késő van már, csak jóideje rágódok rajta...

Mit gondoltok? Esetleg egy kis bátorítás kéne?

2020. febr. 24. 01:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Ki ne hagyd a lehetőséget!

Ha ilyen körülmények között képes leszel teljesíteni, akkor bárhol a világon megállod majd a helyed. És miért ne lennél rá képes?

Gyerünk, gyerünk!

2020. febr. 24. 19:49
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

Mindenképpen menjél, ez egy olyan lehetőség ami lehet hogy többet nem lesz!

Mondjuk én mindenkit arra bíztatok hogy menjen külföldre ebből az észak-balkáni putriból ami itthon van.

2020. febr. 24. 22:08
 13/19 anonim ***** válasza:
29%

"én mindenkit arra bíztatok hogy menjen külföldre"

És az miért jó neked?

2020. febr. 25. 06:54
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
#13: Azért, mert ha valaki tanácsot kér tőlem, annak a legjobb tudásom szerint próbálok segíteni. És nem tudom azt mondani, hogy ugyan, maradj itthon, ne menj ki egy sokkal jobb egyetemre külföldre, vagy ne menj ki az itthoni fizetés sokszorosáért dolgozni, inkább maradj az itthoni posványban. Szerintem mindenkinek érdemes pár évet külföldön tölteni, nyelvtanulás, tapasztalatok, új kultúra megismerése, aztán ha nem jött be, még mindig haza lehet jönni.
2020. febr. 25. 09:56
 15/19 anonim ***** válasza:
31%

"ha valaki tanácsot kér tőlem, annak a legjobb tudásom szerint próbálok segíteni"

Olyan áron is, hogy közben a saját hazáddal szúrsz ki...

2020. febr. 25. 16:47
 16/19 A kérdező kommentje:

A korábban említett ösztöndíj jó ötlet, bár sajnos nincs olyan, (legalábbis eddig még nem találtam) ami több, mint egy hónapot fedne le, vagy folyamatos lenne. De folytatom a keresést, és addig is pályázom a "kicsikre". 😊

Illetve megpróbálok egy "lazább" munkát keresni majd, pl: portás/recepciós a kampusszálláson, mert az alatt, amíg nem jön senki, tudnám nézni a majdani jegyzeteket... bár lehet, hogy nem a legjobb ötlet... 🤔

Mindenkinek köszönöm az őszinte véleményét, és a sok bátorítást!

(Ha bármilyen hozzáfűzni valója van valakinek, azt is szívesen olvasom. ☺)

2020. febr. 25. 17:25
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

#15: Nem látom, hol szúrok ki ezzel a hazámmal. De az miért nem merül fel benned, hogy a "haza" is "kiszúrhat" az állampolgáraival?

Majd ha a hazám nem szúr ki velem, és mondjuk minimum nem egy fasiszta bűnszervezet lesz hatalmon, ami immáron jogerős bírósági ítéleteket vesz semmibe, akkor talán beszélgethetünk arról, hogy nekem mit kellene tenni a hazámért. Amíg a magyaroknak ez így jó, addig nem érzem úgy, hogy a kisujjamat is meg kellene mozdítanom ezért az igénytelen suttyó észak-balkáni népért.

2020. febr. 25. 19:04
 18/19 anonim ***** válasza:
79%
Nézz utána a Maintenance Loannak. Adt tudom hogy ha külföldi diákként mész akkor van valami + követelmény hogy dolgoznod kell, amit fogsz is. Kb egy 10est tudnak adni. Vissza fizetés ugyanaz mint a Tuition fee loan.
2020. márc. 1. 09:37
 19/19 anonim ***** válasza:
79%
Ja és sokszor van munka a suliban is, ha sikerül megkapni akkor jó pénzeket adnak (más munkához képest) általában nálunk minimum £10 per óra. Általában egy héten max 4szer van suli és sokszor fél napok sokan dolgoznak egyetem mellett
2020. márc. 1. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!