Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Anyukám nem...

Mit csináljak? Anyukám nem büszke rám.

Figyelt kérdés
Mindig is jó tanuló voltam. Szép lett az érettségim, dicséretekkel zártam az éveket a középiskolákban, még országos versenyen is szuperáltam. Nagyon sok pontom volt, én mégis egy olyan szakra mentem, ahová nem kell annyi, óvónőnek. Az édesanyám is óvónő, tizenéves szociálpedagógusként dolgozik. Amikor elmondtam neki,hogy felvettek, kaptam egy fél mosolyt, aztán elmondta, én ennél okosabb vagyok. Soha nem bántana érte, de most minden kortársam örül a felvételi eredményeknek, csak én vagyok szomorú, szerettem volna ezt, még sem tudom, hogy hogyan fogom így átvészelni ezt a 3 évet. El vagyok keseredve. Nem örülök, hogy egyetemre kell mennem.
2010. júl. 23. 20:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Ajha..végülis elhiszem..:S
2010. júl. 23. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Amúgy nem tudsz mit csinálni..tényleg nem..

Vagy vedd számba,hogy mit tudnál csinálni..:S

2010. júl. 23. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha te óvónő akarsz lenni, akkor legyél is az. Ez a te életed, és örüljön anyukád, hogy egyáltalán felvettek fősulira. :) Én azért nem voltam boldog, mert a barátaimnak nem sikerült, és így én sem tudtam önfeledtül örülni. Az óvónőség szép szakma :) Hajrá!!!
2010. júl. 23. 21:03
 4/7 anonim ***** válasza:

te vagy az a 423-as aki már tegnap is írt itt? :D

Ha ja páran tényleg röhögünk akkor rajtad, de csak mert, tudjuk h mennyire nehéz annyit elérni, és meglepő, h csak egy kevesebb szakosra mész, de ha egyszer ez a vágyad ezt szereted, nehogy már más emiatt bele/leszóljon?!... Szívesen cseréltem volna veled amúgy, ha te vagy ugyanaz, sztem az én pontjaimmal is felvettek volna :D

2010. júl. 23. 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Semmit,örülj hogy felvettek.Engem nem is enged továbbtanulni majd bár érthetően mert kell a pénz.Rám se büszke sosem kb vagyis nem mutatja.Tesóm meg ha melózik két napot már agyon dicséri.
2010. júl. 23. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézd, ez szerintem nem azt jelenti, hogy ne lenne büszke rád. Sőt...

Én óvónő akartam lenni. Akkor még volt óvónőképző szakközépiskola, nem tudom, most van-e.

A felvételi előtt "elintézte", hogy ne vegyenek fel, így sima gimibe mentem, majd onnan külkerre, onnan a pénzvilágba, munka mellett sokat tanultam, és mostanra magas beosztásban dolgozom pénzügyi területen.

Mindig is büszke volt rám, de úgy gondolhatta, hogy az eszemet kellene kamatoztatnom. Tudta azt is, hogy óvónőként nagyon keveset keresnék, még ha imádnám is azt a munkát, hivatást.

A helyzet most az, hogy hihetetlen szenvedéllyel végzem a munkámat, rengeteget dolgozom, és nagyon szeretem.

És ha annak idején Anyukám nem aggódik a jövőmért, most biztos rosszabb helyzetben lennék, legalábbis ami az anyagiakat illeti.

Az már tényleg a szerencsének és az akaratomnak köszönhető, hogy megkedveltem ezt a reál világot, amiben nagyon is sok humán szál van, hiszen emberekkel dolgozom. Valami ilyesmi lehet Édesanyád gondolataiban...

Egyébként az óvónői hivatás nagyon nemes és szép szakma. Gratulálok, hogy felvettek. Álld meg a helyed, azt kívánom!

2010. júl. 23. 21:17
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a kedves szavakat, igen, én vagyok a 423 pontos. :)

majd csak rendeződnek a dolgok. divat nálunk, hogy egy embernek több diplomája van, ha tudom úgy alakítani az életemet, akkor csinálok még másik iskolát is. szívesen dolgoznék én is a szociális szférában. majd csak lesz valahogy. :) köszönöm a válaszokat. :)

2010. júl. 23. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!