Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek öreg koromban?...

Szenvedő kérdése:

Mit tegyek öreg koromban? Szomorú vagyok, mert a családom nem ismeri el a munkámat. Hogyan rendezhetném a családi kapcsolataimat?

Figyelt kérdés
Szomorú vagyok, mert a családom nem ismeri el a munkámat. Hosszú ideig dolgoztam egy építkezésen, de a család nem vett benne részt és ebből eredően én lettem az alany, akivel folyton veszekednek, a gyerekem nem áll velem szóba, a telefonom nagyon ritkán veszi fel. Valamint a továbbiakban el kívánom mondani hogy jelenleg én vagyok a portás a kész szállodai részben, távol a családtól. Hogyan rendezhetném a családi kapcsolataimat?

2020. jan. 31. 17:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%
"Az én értelmezések szerint: a család közösen építkezett, egy szállodát vagy panziót." SEMMI
2020. jan. 31. 19:24
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
*ilyet nem írt abban a zagyvaságban amit összehordott.
2020. jan. 31. 19:24
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Sajnálom, hogy így alakult. Meg kellene találnod, ami lelkesít, ami örömmel tölt el - olvasni? horgászni? kirándulni? mi lehetne ez? - és egy ideig ne keresd a családod. Remélhetőleg egyszer ők keresnek, várd ki.
2020. jan. 31. 20:32
 14/19 anonim ***** válasza:
66%

Én is csak találgatni tudok, mit akar a kérdező.

Talán lenézi a családja, hogy építkezésre ment dolgozni?

Most viszont már portás, ami azért mégsem fizikai munka.

2020. febr. 3. 15:26
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a gyakori kérdések csak rövidítve engedte a kérdést, és egy leírásban engedte kifejteni.

A szállónak a tulajdonosa is vagyok és egyben a portása ügyintézője stb a család támogatása nélkül. Hétvégén haza megyek a családhoz.Nem iszok alkoholt nem verem a családot stb. viszont szeretném ha figyelembe vennék amit mondok, de nem veszik figyelembe ezért mindig vita keletkezik. Tudom ez nem most romlott el. Ha van hasonló eset azt szeretném megérteni. köszi Szenvedő

2020. febr. 6. 14:52
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

van hasonló eset bőven, hogy az emberek akár szűk közösségekben nem figyelnek egymásra, nem akarják megérteni egymást, nem ismerik el egymás munkáját. Ezek leírása azonban nem hiszem, hogy segít a szenvedésen.

Ebből a befagyott helyzetből a kijutást abban látom, hogy TE megpróbálsz nyitni: beszélni arról, hogy ki milyen jót tett - és átmenetileg félretenni a fájdalmadat és mások rossz tetteit.

Tehát más szóval: a jóra koncentrálva párbeszédet indítani és méltatni mások cselekedeteit. Mindenkiben van jó és rossz is. De kialakulhat egy hibás kör, hogy csak a rossz kerül előtérbe.

Ezt kellene megfordítani.

2020. febr. 7. 09:27
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, megpróbálom, bár 70 fölött nem olyan egyszerű változtatni mint pl. 40 évesen, úgy hogy a 70 éves szeretne változni, de a 40 éves nem alkalmazkodik, pedig a cég létrehozója én vagyok.
2020. febr. 12. 10:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért dicsőség ha nem iszik, meg nem veri a családját valaki. Ne haragudj, de mivel nem vagy velük, gyakorlatilag nem vagy a mindennapjaik része. Miért kéne figyelembe venniük egy majdnem idegen mondandóját?
2020. febr. 12. 11:25
 19/19 anonim ***** válasza:
18 sajnos nagyon nem értetted meg a kérdező problémáját.
2020. febr. 12. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!