Mit tegyek öreg koromban? Szomorú vagyok, mert a családom nem ismeri el a munkámat. Hogyan rendezhetném a családi kapcsolataimat?

Én is csak találgatni tudok, mit akar a kérdező.
Talán lenézi a családja, hogy építkezésre ment dolgozni?
Most viszont már portás, ami azért mégsem fizikai munka.
Köszönöm a válaszokat, a gyakori kérdések csak rövidítve engedte a kérdést, és egy leírásban engedte kifejteni.
A szállónak a tulajdonosa is vagyok és egyben a portása ügyintézője stb a család támogatása nélkül. Hétvégén haza megyek a családhoz.Nem iszok alkoholt nem verem a családot stb. viszont szeretném ha figyelembe vennék amit mondok, de nem veszik figyelembe ezért mindig vita keletkezik. Tudom ez nem most romlott el. Ha van hasonló eset azt szeretném megérteni. köszi Szenvedő

van hasonló eset bőven, hogy az emberek akár szűk közösségekben nem figyelnek egymásra, nem akarják megérteni egymást, nem ismerik el egymás munkáját. Ezek leírása azonban nem hiszem, hogy segít a szenvedésen.
Ebből a befagyott helyzetből a kijutást abban látom, hogy TE megpróbálsz nyitni: beszélni arról, hogy ki milyen jót tett - és átmenetileg félretenni a fájdalmadat és mások rossz tetteit.
Tehát más szóval: a jóra koncentrálva párbeszédet indítani és méltatni mások cselekedeteit. Mindenkiben van jó és rossz is. De kialakulhat egy hibás kör, hogy csak a rossz kerül előtérbe.
Ezt kellene megfordítani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!