Vannak dolgok, amik szóbakerülésekor vagy megjelenésekor teljesen megzakkanok. Tönkreteszi ez az emberi kapcsolataimat, mégsem tudok változtatni, pedig nagyon igyekszem, mit tehetnék?
Példákat mondok, amik hirtelen eszembejutnak, kérlek ne nevessetek ki és ne gúnyolódjatok majd, tudom, hogy sok pitiáner dolognak tűnik, higgyétek el nem fordultam volna ehhez a platformhoz, ha nem látom, hogy gáz vagyok és nem szeretnék tenni ellene.
- páromat kérdezgettem a gondjairól mert nagyon feszült volt, semmit nem mondott el nekem, majd áthívta a haverját, aki életében két napot dolgozott és vele kezdte el megbeszélni azt amit velem nem volt hajlandó
- akkor tetőzött nálam a vita, amikor ezt szóvá tettem neki, hátat fordított és nem szólt hozzám, majd aludt, mintha semmi sem történt volna, ettől fel bírnék robbani, amikor engem bánt valami, elmondom és a másik még a vállát sem veti meg rá
- vagy ha valaki lekezelően beszél velem, akaratoskodik, pl megőrülök mikor a barátnőm állandóan nyaggat hogy miért nem érek rá találkozni vele, miközben már egy hete folyamatosan túlórázok és otthon még a házimunka is rám vár, nameg kedvem sincs, és amikor ezt elmondom ő elkezd azzal jönni hogy mindenki arra szakít időt amihez kedve van, ettől is kiborulok és elküldöm iszonyat ronda stílusban
- vagy ha valakitől kérdezek valamit, érdeklődök majd átnéz rajtam és nem válaszol nekem
- vagy borzasztóan felidegesített az előző páromnál, mikor már harmadszorra utasított el szex kezdeményezésekor aztán véletlenül rányitottam mikor a fürdőben kielégítette magát, fél órával később, hogy szexisen közeledtem felé
- ami szerintem a leggázabb az az a féltékenység, amit bármilyen nő esetén megélek (nem kell, hogy szebb vagy jobb legyen bármiben, szimplán elég, ha mondjuk csinosan öltözik, vagy szép a bőre, vagy szép a kézfeje, bármi ami miatt jobbnak, szebbnek látom magamnál)
Szóval az ilyen dolgok, amikor úgy érzem, hogy én nem érek semmit, hogy nem vagyok emberszámba véve, hogy átnéznek rajtam, hogy bántani akarnak, nem tudom jobban megfogalmazni
Az emberi kötődési stílus 5 éves korig alakul, ha a szüleid ez előtt váltak el, vagy ebben a zidőszakban nem adtak neked megbízható hátteret, ami egy veszekedő párnál előfordul, akkor lehet hogy rossz kötődési stílusod alakult ki. Erre keress rá, hogy kötődési stílusok, olvass róla, érdekes lehet.
Igen van valami bajod, amit erről tudni kell:
-Az emberek nagy részének van, többnek mint akinek semmit, sőt igazából valamit mindenki hoz a gyerekkorából amitől nehéz a hátizsákja.
- Ezt megszüntetni nem 5 perc, hanem hónapok vagy 1-2 év munkája, munka magaddal! Ne legyél magaddal türelmetlen, de azt se várd hogy csak az idő önmagában megoldja.
- Pszichológus segítségét mindenképp érdemes lenne kérni ezen az úton.
- Önismeret rengeteget segít ebben, és egyébként nem haladsz rosszul a megfogalmazásod alapján a legfontosabb első lépéseket megtetted, megfogalmaztad hogy bizonyos élethelyzetek irreális reakciót váltanak ki, ez máris szuper.
Ezt a könyvet tudom ajánlani még indulónak:
Riekje Boswijk-Hummel Harag - Felismerni, megérteni, elengedni
Izgalmas felismeréseket ad, de ne add fel 50 oldal után.
Általában amilyen visszajelzést a környezetünk reakcióiba alaptalanul belelátunk az a saját véleményünk magunkról. Ha azt érzed semmibe vesznek könnyen lehet hogy te érzed magad senkinek például, maximum nem így kimondva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!