Hogyan költözzek el?
Jövőre érettségizek és szeretnék egy másik városban tanulni a családom miatt.Édesapám stresszes a munka miatt és rajtam vezeti le,édesanyám szintén és ezen felül a tulajdonaként kezel.Rendszeresen elmondja anya,hogy én az övé vagyok,nem kell nekem férfi stb.Azt is szeretné,ha egy jó ideig otthon laknék.Nem akarja,hogy önállósodjak.A döntéseimet sem hajlandóak elfogadni,ők akarnak mindent megmondani.Szerintük nincs beleszólásom a szak választásba,majd ők tudják.Ezt már eljátszották egyszer,amiatt most emelt biológián szenvedek és nem is írták alá a leadáshoz szükséges papírt.Ezek miatt szeretnék elköltözni.A kérdés,hogy hogyan? Nagy eséllyel programozást fogok tanulni(jobb ötletem nincs).Duális képzésre gondoltam,de még nem néztem utána,hogy van-e ott és nem is tudom,hogy mennyi pénzt kapnék.Éjszakai melóra gondoltam még,de hosszútávon nem lenne egészséges.
Budapestre szeretnék költözni és csak albérlet jöhet szóba(kollégiumba nem vennének fel,de azért megpróbálom majd).Jelenleg van félretéve pénzem(munkák,szülinapok,meg amit még a rokonok tettek félre) nem kevés,de lakást még nem tudnék venni belőle,viszont az egyetemet tudnám fizetni.
Hogyan lehetne ezt megoldani? Ti hogyan csinálnátok? Egyetem mellett milyen módon lehet még dolgozni? Hobbim a körmözés,esetleg abból is lehetne egy kisebb bevételem.
17L
Kedves kérdező,
Szerintem az lenne a legjobb ha az egyetem 1. 2 évet még otthon töltenéd és vállalnál diàkmunkát, aztàn ha "programozói" tudást szedtél magadra akkor igen jó pénzért el tudsz menni gyakornoknak. Akár egyedül is fedeznèl egy budapesi megélhetést és pár 20 ezret félre is tudsz tenni ha ügyes vagy. A diplomaosztódra meg elèg tapasztalatod lesz egy zsírosabb állás megszerzéséhez, könnyen àllhatsz egy nagyobb értékű hitelt.
Ugyan vèleményt nem kértél, de kénytelen vagyok leírni pàr dolgot mert pórul jàrhatsz ha makacs vagy tàjékozatlan leszel és hirtelen hozol meg nagy döntéseket.
Budapesten pár ève a kormàny tàmogatást adott a lepukkantabb kerületek felújítàsàra és ebbe beletartozott a 8. kerület is. Emiatt a lakàsok értéke nőtt, és lehet találni olcsó és szèp albèrletet de sajnos a szomszédságodat minimum pokolba kívànod. Qmennyiben ezek a szobàk/ lakàsok a Magdolna negyed, Orczy/Kálvária-tér stb. jellegű helyek körül vannak akkor nem fogsz tudni aludni az àllandó ordítástól és vastagabb cipőt kell venned (baromira ritkàn de még dobàlnak el néha tűket). A palotanegyed persze màs tészta, de ott az árakon is làtod a minőségbeli különbséget.
Ha komolyan gondolod a programozàst akkor csak tanulj, mert nem lesznek anyagi gondjaid az 1. munkahely megszerzése utàn, de ez nem egy könnyű szak és a szorgalom legalàbb annyira kell hozzá mint az ész. De most tegyük fel, hogy te csak "ráböktél valamire ami nem tűnt annyira vészesnek és akkor te ezt kijàrod": időpazarlás lesz ha elvègzed mert a legegyszerűbb mezei kódernek is majdnem évente kell új frameworköket megtanulnia és lépést kell a technológiai fejlődésekkel - ez meg motiváció nelkül nem fog menni és kikophatsz a szakmàból - már ha egyàltalàn lesz diplomàd vagy munkahelyed. Olyan diplomàt szerezz ami keresett és ami tényleg érdekel. Nyíregyháza nem tudom milyen kezdésnek, de ha van lehetősèged egy jóhírű budapesti egyetemre kerülni akkor azt kène vàlasztanod, mert sok multi mèg mindig sznob amikor embereket vesznek fel: szàmítani fog, hogy honnan van a diplomád.
Ha meg neked valóban ilyen tartalèkod és ilyen szüleid vannak, akkor lehet, hogy korlátlan hozzáférésük van a szàmládhoz, és bukhatod a pènzt ha nem vagy óvatos...
Èrtem hogy "kamaszosan làzadsz"én is imàdok egyedül élni - de azokat a problémákat amiket írtál talàn úgy is megoldhatnàd hogyha kommunikàciós stratégiát vàltasz, akàr pszichológus segítsègét is kérheted.
"Hogyan költözzek el?"
Ésszel. Ne pánikszerűen, menekülve.
"40ezer forintért havonta(hirdetéseket néztem)"
Linkelj már néhányat légyszi.
"Egy számlára rakták,szülők,rokonság."
Aha és ez az "egy számla" a te neveden van és senkinek nincs hozzá hozzáférése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!