Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan költözzek el?

Hogyan költözzek el?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizek és szeretnék egy másik városban tanulni a családom miatt.Édesapám stresszes a munka miatt és rajtam vezeti le,édesanyám szintén és ezen felül a tulajdonaként kezel.Rendszeresen elmondja anya,hogy én az övé vagyok,nem kell nekem férfi stb.Azt is szeretné,ha egy jó ideig otthon laknék.Nem akarja,hogy önállósodjak.A döntéseimet sem hajlandóak elfogadni,ők akarnak mindent megmondani.Szerintük nincs beleszólásom a szak választásba,majd ők tudják.Ezt már eljátszották egyszer,amiatt most emelt biológián szenvedek és nem is írták alá a leadáshoz szükséges papírt.Ezek miatt szeretnék elköltözni.A kérdés,hogy hogyan? Nagy eséllyel programozást fogok tanulni(jobb ötletem nincs).Duális képzésre gondoltam,de még nem néztem utána,hogy van-e ott és nem is tudom,hogy mennyi pénzt kapnék.Éjszakai melóra gondoltam még,de hosszútávon nem lenne egészséges.

Budapestre szeretnék költözni és csak albérlet jöhet szóba(kollégiumba nem vennének fel,de azért megpróbálom majd).Jelenleg van félretéve pénzem(munkák,szülinapok,meg amit még a rokonok tettek félre) nem kevés,de lakást még nem tudnék venni belőle,viszont az egyetemet tudnám fizetni.

Hogyan lehetne ezt megoldani? Ti hogyan csinálnátok? Egyetem mellett milyen módon lehet még dolgozni? Hobbim a körmözés,esetleg abból is lehetne egy kisebb bevételem.

17L

2020. jan. 29. 17:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Ugye nem ismered a 8. kerületet?
2020. jan. 29. 18:39
 12/24 anonim ***** válasza:
98%
Nyíregyházán nincs túl sok munkalehetőség, sokan keresnek netto 200 ezer alatt teljes munkaidőben és viszonylag magasabb a munkanélküliség, szóval ha dolgozni akarsz majd vmit egyetem mellett akkor sokra ne számíts
2020. jan. 29. 18:48
 13/24 anonim ***** válasza:
98%
Jah és 80-100 alatt itt sem találnál semmit
2020. jan. 29. 18:49
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
Sajnos ha ennyi pénzzel elköltözöl, a tapasztalathiányod miatt pár hónap alatt ki fognak fosztani. Jön egy nagy szerelem, kiderül, hogy a fiú halálos beteg, csak egy 6 milliós műtét vagy gyógyszer mentheti meg, vagy valami hasonló sztori, az a lényeg, hogy egy év múlva nem lesz egy forintod se már.
2020. jan. 29. 19:01
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Lányként azt a kerületet messzire el kellene kerülnöd. Nem fogsz 40-ből albit fizetni, nézegesd egy kicsit az ingatlanos oldalakat. És az albérleti árhoz még a rezsit is hozzá kell adni, de akkor még nem ettél semmit, nincs bérleted, telefonod és egy zoknit sem vettél magadnak. Ha nagyon meghúzod magadat, akkor olyan havi 100-120e Ft az, amivel tudsz számolni össz. kiadásként, ha a sulira nem kell költeni. A félretett pénzhez ha lehet, nem nyúlnék hozzá, pillanatok alatt el fog menni.

Egyre több munkahely van, ahol adnak szállást, egy ilyet lenne érdemes keresni és esti/levelező képzésen megoldani a tanulást. Nem lesz könnyű, de megcsinálható.

2020. jan. 29. 21:56
 16/24 anonim ***** válasza:
75%

Szemetek a szüleim...blablabla...6 milliót összegyűjtöttek nekem

Hát a jó édes...

2020. jan. 29. 22:17
 17/24 anonim ***** válasza:
67%
Na igen én pl semmit se kaptam
2020. jan. 29. 22:22
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én Szegeden tanulok,itt az összes koliba jelentkező szaktársam bekerült...

2020. jan. 29. 22:38
 19/24 anonim ***** válasza:
84%
Ha ennyire nem lehet semmi akaratod otthon, akkor hogyhogy hozzáférést kapsz a neked gyűjtött nagy összegű pénzhez?
2020. jan. 29. 22:55
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Menj ki 1 évre külföldre. Szobalányként altalában teljes ellátással felvesznek szinte bárkit, aki beszéli a nyelvet, mellette összegyűjthetsz annyit amennyire szükséged van.
2020. jan. 30. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!