Mik az előnyei hátrányai ha több generáció él együtt?
Mi is több generációs családi házban élünk egy kis alkalmazkodás kell és semmi probléma nincs.
Igazából olyan mint egy társasház, csak nem idegenek a szomszédok. Mi szeretünk így élni, mert a rezsi eloszlik több felé, így mindenki jól jár. Nálunk csak az udvar közös de azt meg konkrétan csak kocsibeallasra használja mindenki.
Negatívumot nem tudok mondani 15 év együttélés után sem, mivel mindenki tiszteletben tartja a másik dolgait.
Nálunk külön van a fürdő, konyha stb minden így van, hogy napokig sem találkozunk egymással.
Ha tudtok egymáshoz alkalmazkodni egy kicsit, csak ajánlani tudom
"Régebben csak előnye volt. Mert az emberek toleránsabbak voltak egymással szemben és nem volt annyi pénzük se. Manapság sokszor már két ember se tud együtt élni, nem, hogy 2-3 generáció."
Szerintem pedig pont fordítva van.
Nem hiszem,hogy élnél te szívesen olyan öregekkel,akik a szocializmusban élték le a fél életüket.
11-es,ti külön bejáratú lakásban éltek,az más.
Persze nem olyan,mintha több 100 km-re élnél,vagy csak a szomszéd városban,de mégsem ugyanaz,mint amikor valaki egy légtérben él a szüleivel/párja szüleivel.
En ugy nottem fel hogy a mama mindig velunk lakott.
Mikor kicsi voltam akkor az apai nagyszuloknel voltunk de voltak nezetelteresek ezert utana az anya nagymamahoz mentunk.
O nem banta mert ozvegy es nem szeretett egyedul lenni.
Elonye az volt hogy sokat segitett szuleimnek , figyelt rank es besegitett a hazimunkaba, a koltsegek is jobban eloszlottak.
En mar kulon koltoztem de a szuleim meg mindig a mamanal vannak de ez most a mamanak nagy elony mert idos es segitenek neki pl elvinni orvoshoz meg ilyenek.
Hatranya az hogy nincs olyan maganelet es vannak nezetelteresek is, peldaul az egyik cigizik amit a masik nem szeret de a masik meg sok idot tolt a furdoszobaban es csak egy furdo van vagy hangosan megy a tv, hangosan szol a zene, stb. A masik hatrany hogy a szuleim soha nem epitettek es nem is vettek hazat de penzt se tettek felre hanem apam elszorta azt ami megmaradt. Ha a mama nem engedte volna hogy ott lakjanak akkor most lenne hazuk mert kenytelene lettek volna epiteni es mar ki is lenne azota fizetve.
En kulon elek es kb 8-10 honapot voltunk csak anyoseknal de el nem tudnam kepzelni hogy ott eljem le az eletem. Ok se hivei annak hogy tobb generacio eljen ott, alig varjak hogy az osszes gyerek a sajat labara alljon.
Anyam nem banna ha ott laknank de en nem szeretnek ott lakni a felesegemmel es a felesegem sem akar kozos furdot hasznalni a nagymamaval meg a szuleimmel, igy is sokat kellett varni az esti furdesnel mikor ott laktam :D
Mi ha hazat veszunk akkor olyat veszunk amiben mi es a leendo gyerekeink elfernek. Nem vagyok koteles olyat venni amiben majd a gyerekeink parja es az unokak is elfernek.
Miert pont mi adnank a leendo generacioknak a lakhatast?
Hozzateszem kulfoldon elek es itt nem laknak egyutt tobb generaciok.
Csak a nagyon szegenyeknel van az hogy a mama a gyerekekkel es unokakkal lakik mert draga az alberlet es nem tud mindenki kulon berelni lakast/hazat.
Ez a 21. szazad...
Állj a saját lábadra! Erre a szülők teljesen büszkék lesznek!Felejsd el,ne légy rájuk szorulva hiszen erre vártak,hogy kirepűlj a fészekből.
Ha mégis akkor kitartást!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!