Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet egyszerre gyűlölni és...

Lehet egyszerre gyűlölni és szeretni valakit?

Figyelt kérdés
Tehát,ha valakit 2 hónapja még szerettetek,ma meg azt mondjátok hogy soha többet nem akartok vele szóbaállni,sőt gyűlölitek azt komolyan gondoljátok,vagy csak a haragból? Vagy mi kell ahhoz,hogy akit egykor nagyon szerettél,egyik pillanatról a másikra megutáld?
2010. júl. 21. 16:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A szeretet es a gyulolet nagyon kozel tud allni egymashoz.

En pl gyulolom azt a pasit, mert o nem akar engem. gyulolom mert fajdalmat okoz. es azert tud akkora fajdalmat okozni mert annyira szeretem.

De kerdesedre valaszolva, ha nem a szemedbe mondta, akkor talan tenyleg ugy gondolja, h ne hivd ne keresd tobbe. mert ha a szemedbe mondana, nem is tudom... lehet, hogy csak meg akarna bantani. bonyolult dolgok ezek. most nincs idom de kesobb lehet visszajovok.

2010. júl. 21. 16:54
 12/18 anonim ***** válasza:

én például a volt legjobb barátnőmet gyűlölöm de szeretem is mint egy barátot..

azért mert nagyon csúnyán átvert többször is de régebben egyáltalán nem volt ilyen. és gyűlölöm nem akarok vele barátkozni de amikor a múltra gondolok akkor nagyon hiányzik..

2010. júl. 21. 17:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem az ilyen nem megy, akkor sem, ha nem akar engem :) Vagy szeretek valakit, és akkor akármit tesz is, továbbra is szeretem, vagy nem szeretem és kész. Persze ha megbánt valamivel, akkor egy ideig haragszom rá, de akkor sem tudom igazán utálni.
2010. júl. 21. 17:08
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
A szeretet és a gyűlölet testvérek. Szerintem azért gyűlölöd mert szereted. Aki nem szeret, aki közömbös, az nem tud gyűlölni. Nem véletlen, hogy az ember arra tud legjobban haragudni, az tudja legjobban megbántani akit szeret.
2010. júl. 21. 17:17
 15/18 anonim ***** válasza:

"Ha valakit én igazán szeretek,akkor azért utálom vagy haragszok rá,mert azt akarom,hogy többet lehessek vele,vagy azt akarom,hogy jobban szeressen:)"

Ez olyan aranyos, és olyan igaz.

2010. júl. 21. 17:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Pszichológiai értelemben létezik olyan, hogy áttolás. Pl én szeretek valakit, ő nem tudja ezt, nem is tesz olyan gesztusokat az irányomba, hogy szeretne, ezért én megfordítom magamban az érzést, és gyűlölet lesz belőle (ebbe könnyebb belemagyarázni gesztusokat számomra), ezzel el is értem, hogy azt higgyem, a kiszemeltem foglalkozik velem (gyűlöl), közben pedig én csak tudat alatt szeretem, milyen ártatlanul indul.
2010. júl. 21. 18:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Lehet, mivel a szeretet és gyűlölet nem ellentétek, hanem rokonok.

A szeretetnek az érdektelenség az ellentéte.

2010. júl. 21. 21:10
 18/18 anonim válasza:
lehet egyszerre szeretni és gyűlölni. aki azt írta, hogy ő nem tud, még nem kapott akkora "pofont", hogy ezt érezze. nálam a következő áll fenn röviden (és nem párkapcsolat, hanem egy mély barátság kapcsán): szeretem, mert ismerem milyen, mert szép emlékek kötnek hozzá; és gyűlölöm, mert ismerem és nagyon rossz emlékek kötnek hozzá. nehéz ezt megmagyarázni. ezt sajnos csak érezni lehet. de minden elmúlik egyszer, nem igaz? :)
2012. okt. 25. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!