Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szemét vagyok ha visszakérem...

Szemét vagyok ha visszakérem a pénzem miután elhagyott?

Figyelt kérdés
Neki sajnos a családja nem tudott segiteni. Én illetve a családom segitett neki. Iskolát lakhatás stb ki lett neki fizetve. 4 éve vagyunk együtt, együtt akartunk családot. Néhányszor gyanúsan viselkedett, ezért apukám mondta neki hogy legközelebb akkor segit csak ha hivatalosan elismeri a tartozását felénk. Ebbe belement majd 1 hét múlva elhagyott. Apukám persze azt mondja ő már sejtette egy ideig hogy csak a pénz miatt volt velem. Párom azt mondja szeret de sok gondja van mostanában. Szemétnek tart minket a pénz miatt.

2020. jan. 8. 23:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagy szemét. Van róla papír, menjetek ügyvédhez, a többit ő majd tudja. Lehet, hogy elég lesz egy felszólítás, hivatalos megegyezés arról, hogyan, mennyi idő alatt, mekkora részletekben törleszti vissza. Tökmindegy, miért finanszíroztátok a tanulmányait, most jó munkája van, fizesse vissza, mint egyfajta diákhitelt. Már nincs közötök egymáshoz, nem kell sajnálni.
2020. jan. 9. 11:23
 22/25 anonim ***** válasza:
85%

ezért apukám mondta neki hogy legközelebb akkor segit csak ha hivatalosan elismeri a tartozását felénk.

Lehet én értem félre,de nekem ez úgy jön le,hogy nem a régi tartozást ismerte el,hanem ha legközelebb pénzt kér,akkor az le lesz papírozva. És mivel ez már nem tetszett neki,egy hét után lelépett.

2020. jan. 9. 12:58
 23/25 A kérdező kommentje:
A régi tartozást ismerte el mivel kellett neki újabb fél millió forint. Ezért lett mondva neki hogy rendben de akkor ismerje el a régi tartozásait. Ő irta a papirra az összeget, hogy mennyi idő alatt fogja megadni stb. Kamat nincs.
2020. jan. 9. 14:46
 24/25 anonim ***** válasza:
18%

Túl kevés az info, ahhoz hogy érdemben hozza lehessen szólni.

Mindenki a te szemszögedből nézi a dolgot és szerintem ez így nem viszi előre a dolgot.

Én most megpróbálom megtippelni, hogy neki milyen okai lehetnek.

Engem pl. elbizonytalanitana, hogy egyszercsak különösebb ok nélkül papírt akarsz velem aláíratni, miközben évekig nem zavart a tartozás. Pedig elvileg családot tervezünk. Lehet úgy érezte, hogy ki akarsz hátrálni ebből az egészből és ezért biztosítod be magadat.

A másik fele meg az, hogy nem tudom pontosan milyen jellegű iskolákról, kiadásokról van szó és hogy ő kért pénzt eredetileg, vagy ti ajanlottatok fel neki.

De gondolom nem dolgozik, vagy legalábbis nem sokat, hogy tudjon iskolába járni. Ezért a bevétele is alacsonyabb és teljesen ki van neked szolgáltatva. Az első időszakban amikor elkezdett kölcsön kapni tőletek nem voltatok rafeszulve a pénzre és most hogy nincs kb. jövedelme és felhalmozott egy csomó tartozást, beleolt egy csomó időt a tanulmányaiba, úgy érzi sarokba van szorítva.

Ha jól értem nem kaptad rajta végülis semmin, csak furcsán viselkedik.

Simán lehet, hogy olyan családi problémái, vagy egyéb problémái vannak ami miatt úgy érzi, hogy szégyenkeznie kell egy jobban szituált családból származó előtt, vagy esetleg nem értened meg.

De az is lehet, hogy menstrualt.

Ez persze csak találgatás

2020. jan. 10. 09:00
 25/25 anonim ***** válasza:
80%

Most látom, hogy volt olyan info ami azért elkerülte a figyelmemet. Pl egy fiúról van szó és már befejezte az iskolát és munkája is van elvileg. De én azt mondom, hogyha fontos neked a dolog azért fussál meg egy kort.

Bár azért elég nagy baj lehet , hogyha jó fizetésből se tudja kigazdálkodni a megélhetését hosszútávon. Mindamellett, hogy segítettek neki elindulni az életben. Lehet kicsit rákapott a jó életre. Viszont már az elején illet volna leszögezni, hogy milyen feltételekkel, mennyi időre kap pénzt és nem szeretnetek élete végéig eltartani.

Aztán az is lehet, hogy azt életstílust amit éltek nem tudja ennyiből kihozni, de te meg ennek tételesen nem számoltál utána soha, mert nálatok otthon halmokban áll a pénz.

Dehát nem én elek ebben a kapcsolatban, szóval ezt neked kell majd kiderítened.

Azért ha van fejlemény írj. Kiváncsi vagyok, hogy alakul

#24-es voltam

2020. jan. 10. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!