Minden 16 évnél idősebb ismerősöd dolgozik nyáron?
Arra gondolok, hogy aki egyébként tanul, de nyári szünete van, ő dolgozik? Mert itt mindenkit elzavarnak dolgozni az emberek, mintha pont a 17-18 éves fiatalokra lenne szükség.
A válaszadók bele sem gondolnak, hogy az említett fiatalok nem Bp-en élnek, hanem kisvárosban, faluban, és esetleg tényleg nem találnak munkát. És hogy akinek nem a megélhetése múlik rajta, nem fog 20 ezerért elmenni árufeltöltőnek, vagy kukoricát címerezni.
Várom a témával kapcsolatban a véleményeket, NORMÁLIS hangnemben. Köszönöm!
Az kimaradt, hogy aki egyetemre jár, azt is elküldik dolgozni. Heti 4 nap az egyetem (van ahol 5 is?), és nincs olyan munkáltató, aki úgy vesz fel diákokat, hogy egyik nap reggel jön, másik nap délután, meg hétvégén.
Mert egy diák (a vizsgái miatt, a tanulás miatt, és a változó órái miatt) nem olyan megbízható, mint egy rendesen dolgozni akaró ember. Ne értsetek félre, de a munkaadó nem tolerálja, hogy na most a héten nem megy dolgozni az illető, mert pénteken vizsgázik.
20 vagyok, nem kaptam munkát csak olyat ahol kutyaként kezeltek volna. Napi 3200 forintért 10 óra meló gyárban.
Ez egyrészt illegális, másrészt nem kínzom magam.
A közvetítők (meló,fürge) nem hívtak.
Nem dőlt össze a világ mert vannak ingatlanjaim amiket kiadok albérletbe, abból van elég pénzem szórakozni, de ugye kezdődik az egyetem, jobb lett volna ha minél többet tudok félretenni.
Az itteni fórumos felnőttekre meg ne hallgass, csak pofáznak hogy dolgozni kéne meg lusták vagyunk, de nem hiszik el hogy nem olyan a helyzet mint pár éve.
A szomszéd néni 85 éves, nincsen senkije, ő fizet nekem hetente 5 ezer forintot azért hogy elmegyek a boltba, patikába, porszívózok, tévét beprogramozom ha kell vagy ilyenek. Napi 2-szer nézek be hozzá hogy mire van szüksége. Más melót nem találtam, ismerősöm sajnos nincs aki adott volna.
Én kerestem munkát, de olyat nem találtam, ahol a bérlet és a kaja pénz mellett (kaja pénz napi talán 200 ft, csak hogy tudjak vmit reggelizni vagy ebédelni) megmaradjon havi legalább 30 ezer ft.
Szórólapozás is 250 ft egy óra, de ha nem fogy elég szórólap, a napi 8 óra helyett csak 3at számolnak, mert "nem dolgoztunk, csak lazsáltunk". (egy barátom tapasztalat)
De azt is észrevettem, hogy a legtöbb fórumozó reggeltől hajnalig itt van (azaz sokan vannak itt, szinte egész nap).
Van aki babával otthon van (hogy lehet egy baba mellett egész nap netezni,hogy a háztartás is rendben legyen?), vagy diák és nyári szünete van...vagy munkanélküli..
És aki munkanélküli, az nem keresi a munkát? A fiatalokat olyan könnyen lustának titulálják, holott szerintem van egy-két 30 feletti, akire szintén ráillik ez a jelző.
Elnézést, senkit nem akartam megbántani a fenti pár sorral!
akkor jöjjön a másik oldal
én diákszövetkezetnél dolgozom,gyakorlatilag én adom ki hogy ki mit dolgozzon
18 év alatti diákot egyszerűen nem tudunk hova küldeni,18 felettit is azokat foglalkoztatjuk,akik kb junius elejétől dolgoznak,meg év közben is dolgozgatnak ahogy ráérnek (egyetem mellett dolgozom én is,aki akarja,tud dolgozni)
szoval egy jó tanács : jövöre ha dolgozni akarsz nyáron,akkor időben szolj több iskolaszövetkezetnek is,hogy számithatnak rád,téged lehet hivni...először valoszinű roszabb munkát kapsz,ezzel probáljuk kiszürni,hogy kik azok,akik nem alkalmasak,nem kitartoak,őket nem is küldjük dolgozni azokhoz a cégekhez,akikhez fontos hogy megbizhato diák menjen...ha "kiálltad a probát",akkor mehetsz akárhova dolgozni (megbizható diákokat bizonyos cégek már név szerint kérik,nem ugy hogy küldjünk akárkit...ők már teljesitettek,ők mehetnek,őket kérik)
és julius közepén már esélytelen munkát találni...
Idén érettségiztem. Januárban még nem tudtam, hogy meglesz-e az érettségim (sajnos volt rá esély hogy a tanár megbuktat, mert 4 évig szivatott), és hogy nem megyünk-e ki a párommal külföldre. Április végén jelentkeztem, azt mondták menjek be az irodába. Bementem, kértek 5 E ft-t, "regisztrációs díj" néven. Nem volt nálam annyi, egyébként is azt mondták, hogy nem sok esély van rá, hogy kapok munkát. Visszamentem május elején, befizettem a pénzt, azóta se szóltak.
Nem 2 napja keresgélek melót. És mondom, Baranyában nehéz. 10 ismerősömből csak egy dolgozik, az is valami rokonnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!