Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a ruhanemű ajándék...

Szerintetek a ruhanemű ajándék egy 3-15-ig éves gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Nemtől függetlenül.

Gondolok itt pizsamára, bugyira, zoknikra, pulcsira, ruhára, stb.

Mi gyerekkoromban eléggé csórók voltunk, de soha nem ilyesmit kaptunk az ünnepeinkre (karácsony, szülinap), mert egy gyereknek az természetes, hogy van rajta bugyi, zokni, vagy cipő. Szerintem ez nem ajándék!

A családban az egyik nagymama mindig ilyesmit vesz és akkora cécóval adja át, mintha a Kohinoor gyémántot adná.

Hozzáteszem, nagyon jó anyagi helyzetben van, nem a pénz hiánya a motiváció.

Nagyobbaknak már lehet ajándékozni egy-egy különlegesebb, drágább darabot, de azt is inkább a gyerek válassza ki, mert nem valószínű, hogy a nagymama ízlése szerint szeretne öltözködni.

Nyugodtan mondjátok meg, ha én látom rosszul, mert akkor átértékelem a véleményem!

2019. dec. 25. 08:13
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem is 12 év nagyjából az a lélektani korhatár, ami fölött esetleg örül a gyerek a ruhának. Akkor sem egy pizsamának, hanem amivel a többiek előtt villogni lehet.

12 év alatt inkább valami egyéb, amit szeret és érdekli.

2019. dec. 25. 20:19
 32/35 anonim ***** válasza:
58%
#9 Jól összefoglalta, nem értem, miért van lepontozva.
2019. dec. 27. 02:06
 33/35 anonim ***** válasza:
13%

27!

"Tehát teljesen szükségtelen kacatokat ajándékozol mindenkinek."

Nem. Általános iskola masodiknosztalyos követelmény az erto olvasas. Erdemes gyakorolni, hasznodra lehet.

"Ami szükséges, az nem ajandek". Jelentese: ha valamire szüksége van a gyereknek, vagy a felnőttnek, akkor azt meg kell venni. Az ajandek értelme az örömszerzés. Ha kell egy bugyi/zokni/cipo/új vasalo/edenykeszlet/akarmi, akkor azt megveszi az ember. Nem ajándékba adja. Ajándékba olyat adok, aminek a másik örül, amire vágyott. Ha a gyereknek kell a cipő, megveszem neki a cipőt, ünnep és alkalom nélkül. Ha a gyereknek van elég cipője, de épp egy total szükségtelen, több tízezres cipőre vágyik, azt megkapja alkalomra.

2019. dec. 27. 07:15
 34/35 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem ha olyan a ruha, pl, ahogy korábban itt említették, hogy a kedvenc mesehőse van rajta, akkor lehet jó ajándék kisebb gyereknek is. Ismerni kell a gyereket, hogy minek örülne.

12 éves kor felett meg már sok kamasz örül valami menőbb darabnak.

2019. dec. 29. 11:14
 35/35 anonim ***** válasza:
26%
Na az ilyen hozzáállás miatt nem becsülik meg a gyerekek amit kapnak. Igenis ajándék egy pár zokni is és örülni kell neki. Szomorú hogy erre tart a világ, ilyen elkényeztetett, rossz értékrendű felnőttek gyerekei persze hogy nem becsülik meg és tisztelik a másikat.
2019. dec. 29. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!