Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a ruhanemű ajándék...

Szerintetek a ruhanemű ajándék egy 3-15-ig éves gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Nemtől függetlenül.

Gondolok itt pizsamára, bugyira, zoknikra, pulcsira, ruhára, stb.

Mi gyerekkoromban eléggé csórók voltunk, de soha nem ilyesmit kaptunk az ünnepeinkre (karácsony, szülinap), mert egy gyereknek az természetes, hogy van rajta bugyi, zokni, vagy cipő. Szerintem ez nem ajándék!

A családban az egyik nagymama mindig ilyesmit vesz és akkora cécóval adja át, mintha a Kohinoor gyémántot adná.

Hozzáteszem, nagyon jó anyagi helyzetben van, nem a pénz hiánya a motiváció.

Nagyobbaknak már lehet ajándékozni egy-egy különlegesebb, drágább darabot, de azt is inkább a gyerek válassza ki, mert nem valószínű, hogy a nagymama ízlése szerint szeretne öltözködni.

Nyugodtan mondjátok meg, ha én látom rosszul, mert akkor átértékelem a véleményem!

2019. dec. 25. 08:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
86%

Persze, hogy ajándék!

Jó, persze nem két pár fehér zoknit kell ilyenkor ajándékozni, mert az olyan semmilyen. De a nagyobb gyerek (tini) kifejezetten lehet, hogy szereti a divatot, ruhákat, cipőket, akár magának is tud már választani valamit, ami tetszik neki. A kicsi gyereknek meg általában olyat szoktak venni ajándékba, amin mondjuk a kedvenc mesefigurája van (nálunk pl. nagyon megy a Jégvarázs meg a Micky egér), úgyhogy az ilyeneknek ők is szoktak örülni, mutogatják is utána napokig az összes rokonnak, hogy "nééézd nekem milyen cuki pulcsim vaaaan". :)

2019. dec. 25. 11:59
 22/35 anonim ***** válasza:
58%

“A gyereknek természetes, hogy enni kap, hogy ruha van rajta, ez nem ajándék!”

A szerencses helyzetben levo gyerekeknek termeszetes. Azert, mert neked mindened megvan, meg nem biztos, hogy masnal is ez a helyzet.

Van, ahol a gyerekek egy par szem szaloncukornak jobban orulnek, mint mas hazban a hiper szuper legonak vagy playstationnek.

A kerdesed alapjan nagyon fiatal es tudatlan lehetsz.

2019. dec. 25. 12:01
 23/35 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ajándék a ruha is. Én mindig örültem neki, sokszor kaptam ruhákat vagy vásárlási utalványt karácsonyra. Ha vkitől ruhát kaptam, ő teljesen tisztában volt az ízlésemmel, az utalványból meg olyan ruhát veszek, amilyet szeretnék. Szerencsére egyébként sok ruhám van, anyukám szerint túl sok is:D Szóval nem arról van szó, hogy pl nincs cipőm, ezért azt kapok karácsonyra, viszont például mivel van vagy 20 pulcsim, és a szüleim szerint amúgy nincs szükségem többre, igenis örülök, ha kapok egy 21.et is, amit kinéztem magamnak, mert szerintem meg nagyon is szükségem van rá:D Persze lehet, hogy a kisebbek kevésbé értékelik a ruhákat, főleg a fiúk, de én szeretek öltözködni, így számomra tökéletes ajándék a ruha:)

16/L

2019. dec. 25. 13:34
 24/35 anonim ***** válasza:
75%

Természetesen ajándék! Gyerekkoromban volt hogy kaptam Karácsonyra 3 db nadrágot és az volt egész évre a nacim. Nem mindenkit vet fel a pénz. Nálunk mindig az volt az ajándék, amire épp szükség van. Akár mosópor, 1 doboz kávé, 3 pár zokni, kesztyű stb. Keresztanyámék jómódúak voltak és tőlük mindig egy finom anyagú pulcsit, vagy meleg sapka-sál kombót kaptam. Iszonyatosan örültem neki hogy van egy-egy szép, finom anyagú darabom. Vigyáztam is rá nagyon hogy évekig tudjam hordani, csakis kézzel mostam stb.

Szóval ajándék az, amit mástól kapunk. Legyen az egy pár zokni vagy egy doboz fültisztító pálcika vagy akár egy gyerekrajz... Szóval szerintem nagyon rosszul látod. Amit ajándékként kapunk azt mindig meg kell becsülni és örülni kell neki és ezt kell a gyerekeinknek is tanítani, nem pedig természetesnek venni ha kapunk valamit! Ha a gyerek szeretne magának valamit ami mondjuk nagyobb érték, akkor gyűjtse össze az árát és vegye meg magának - sokkal jobban meg fogja becsülni mintha csak úgy megkapná.

2019. dec. 25. 14:10
 25/35 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon de nagyon nem jó az értékrended!!!
2019. dec. 25. 14:11
 26/35 anonim ***** válasza:
28%
Volt egy idoszak amikor a vilagbol ki lehetett kergetni a ruha ajandekkal, mert a jatek/konyv/elektronikai kutyuk sokkal ertekesebbek es izgalmasabbak voltak mint holmi goncok. Aztan amikor elkezdett stilusom lenni es nem anyam oltoztetett akkor ertekeltem a cuhat/cipot.
2019. dec. 25. 15:58
 27/35 anonim ***** válasza:
80%

09:25

"Ami szukseges, az nem ajandek."

Tehát teljesen szükségtelen kacatokat ajándékozol mindenkinek.

Szerencsétlen rokonok...

2019. dec. 25. 17:51
 28/35 anonim ***** válasza:
77%

"Nyugodtan mondjátok meg, ha én látom rosszul"

Megmondom!

Egyszerűen utálod a másik nagymamát függetlenül attól, hogy mit is ad a gyerekeknek.

Ő ezt látta jó ajándéknak, te meg azt adsz, amit te láttál jónak.

Legalább nem egyformát kaptak a gyerekek.

2019. dec. 25. 17:55
 29/35 anonim ***** válasza:
83%

Én papucsot szinte minden évben kaptam Karácsonykor. Sokat járkálok itthon. A tavalyi papucson is már ki van lyukadva s a talpa is elvan törve. :D

Meg új pizsamát is mindig Karácsonykor kaptam.

Persze ezek csak az ajándék egy részét képezték. Nem ennyit kaptam össz-visz.

2019. dec. 25. 18:22
 30/35 anonim ***** válasza:
75%
Ha a szülő, nagyszülő ismeri a gyereket, és tudja, hogy örülni fog, akkor a ruha us ajándék, sőt, a zokni is. Ha köztudott, hogy agyerek nem örülne neki, akkor nem. Az én gyerekem mást is, de ruhafélét is kapott karácsonyra. 12 éves. Örült, értékelte. Ha a kérdező gyerekei nem örülnek, akkor lehet, hogy finoman célozgatni kéne a nagymamának, hogy inkább pl. Könyvet vegyen hasonló értékben. 10 feletti gyerekek többsége örül egy jól eltalált ruhadarabnak, de nagyon mellé is lehet fogni, ha nem az ő ízlése.
2019. dec. 25. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!