Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a ruhanemű ajándék...

Szerintetek a ruhanemű ajándék egy 3-15-ig éves gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Nemtől függetlenül.

Gondolok itt pizsamára, bugyira, zoknikra, pulcsira, ruhára, stb.

Mi gyerekkoromban eléggé csórók voltunk, de soha nem ilyesmit kaptunk az ünnepeinkre (karácsony, szülinap), mert egy gyereknek az természetes, hogy van rajta bugyi, zokni, vagy cipő. Szerintem ez nem ajándék!

A családban az egyik nagymama mindig ilyesmit vesz és akkora cécóval adja át, mintha a Kohinoor gyémántot adná.

Hozzáteszem, nagyon jó anyagi helyzetben van, nem a pénz hiánya a motiváció.

Nagyobbaknak már lehet ajándékozni egy-egy különlegesebb, drágább darabot, de azt is inkább a gyerek válassza ki, mert nem valószínű, hogy a nagymama ízlése szerint szeretne öltözködni.

Nyugodtan mondjátok meg, ha én látom rosszul, mert akkor átértékelem a véleményem!

2019. dec. 25. 08:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
88%
Gyerekkoromban annyira nem volt pénzünk, hogy az egyszem nadrágomat, amit egy hónappal karácsony előtt vettünk a lengyelpiacon, mert az előzőből már kilógott a bokám, azt kellett odatenni a fa alá. Legalább volt ott vmi. Máskor csak egy bögre. Én minden ajándéknak örülök, ezt tanítom a gyerekemnek is.
2019. dec. 25. 09:40
 12/35 anonim válasza:
77%

Gyerekfüggő és ruhafüggő. 4,5 éves a lányom, nyilván egy random rózsaszín póló nem hatja meg, de egy Jégvarázsos, tüllszoknyás ruha láttán kiugrik a bőréből örömében :D

De alapesetben szerintem se jó ajándék aruha, csak ha valami különlegesebb, amire ő maga vágyik.

2019. dec. 25. 09:51
 13/35 anonim ***** válasza:
27%

11!

Ettől még a szükséges tárgy nem lesz ajándék.

2019. dec. 25. 10:01
 14/35 anonim ***** válasza:
35%
Igen, ajándék. Gondolom, nem mindenkitől ruhát kap a gyerek. Vegyesen van játék, könyv, ruha, stb. Akkor lenne fura, ha csak ruhát kapna mindenkitől.
2019. dec. 25. 10:09
 15/35 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ.

Soha nem vennék bugyit, zoknit a gyerekeimnek karácsonyra, de a 7 éves lányom annyira szereti a ruhákat, hogy egy csinosabb szoknyának jobban örül, mint bármilyen játéknak. Farmert viszont nem vennék neki karácsonyra, az alapdarab, nem mozgatja meg a fantáziáját.

2019. dec. 25. 10:09
 16/35 anonim ***** válasza:
97%
Lehet. Párom anyukájától tavaly egy pizsamát és egy pár gyapjúzoknit (olyan kb mint a mamusz) kaptam,jelenleg is az van rajtam, mert szeretem (főleg hogy a zokniaink összeillenek a párommal).
2019. dec. 25. 10:15
 17/35 A kérdező kommentje:

Kedves 16-os, nem felnőtt, párban élő emberekről szól a kérdés, hanem gyerekekről.

A gyereknek természetes, hogy enni kap, hogy ruha van rajta, ez nem ajándék!

Persze részletezhettem volna a kérdésben, de azt hittem ennyi elég, hogy egy 10 éves kisfiúról és egy 8 éves kislányról van szó, akik ettől a nagymamától minden alkalomra PIZSAMÁT kapnak, vagy ha nagyon jó napja van, akkor PÓLÓKAT, vagy fehérneműt.

Aranyosak, mintásak, de semmi extra, amivel ajándékstátuszba kellene emelni a ruhadarabot.

Hozzáteszem, hogy a gyerekek nem is szorulnak rá, három helyről kapják a sokszor még címkés cuccokat, mert a gyerekek hamar kinőnek mindent, nem elhasznált vackok és még akkor is bőven szépek, amikor tovább vannak adva másoknak.

2019. dec. 25. 10:31
 18/35 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es, nagyon együttérzek veled, nem lehettetek könnyű helyzetben! Ahogy mi sem voltunk.

Nagyon kemény helyzetekben is kaptunk ajándékot, ha egyebet nem, akkor az anyám kézzel varrt az ütött-kopott macimra egy kockás inget kertésznadrággal, a húgomnak meg régi, rossz ágyneműből varrt egy rongybabát, pamut hajjal.

Pedig életében nem tanult varrni.

Halálosan örültünk neki, sokkal jobban, mintha a fakó agyonmosott két pizsamánk helyett vett volna egy újat.

2019. dec. 25. 10:45
 19/35 anonim ***** válasza:
24%

Velünk olyan is volt, hogy nagymama sértődötten kérdőre vonta a 10 éves fiút, hogy miért örül jobban a lego repülőnek, mint a kutya közönséges, egyszínű pizsamának, amit tőle kapott... Ott sem volt szegény sem a mama, sem a család, volt a gyerekeknek bőven ruhájuk.

Ez így szerintem sem ajándék.

2019. dec. 25. 10:46
 20/35 anonim ***** válasza:
79%
Igen, sok gyerek örül neki
2019. dec. 25. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!