Elfogadjam az örökséget?
Ha apád nem lett végrendeletileg kitagadva nagyapád által, akkor nem te vagy az örökös, hanem apád. A kitagadásnak viszont szigorú kritériumai vannak, nem elég, ha valaki csak csúnyán néz.(életére tör, veri, súlyos bűntények miatt börtönviselt, stb).
Abban az esetben örökölsz te, ha apád lemond az örökségéről a gyereke/gyerekei javára.
Így nem egészen világos, hogy te mint unoka milyen alapon örökölsz akár 1/4-ed részt is.
Dédapám mondta nekem egyszer, hogy ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.
Menj el a tárgyalásra, lehet hogy egy zsebórát vagy ilyesmit hagyott rád, hiszen ha apud nem mondott le az örökségről és ki sem lett tagadva, akkor nem te vagy a törvény szerinti örökös.
Nekem ott kezdődik, hogy nem értem, hogy miért kellene előre bármit is fizetni a közjegyzőnek, amikor még azt sem tudod, hogy elfogadod e az örökséget?
Nekünk nem kellett semmit sem fizetni, igaz kb. 200ezer Ft volt csak amiről szó volt.
Egyébként ha valós a kérdés és kinéz neked a lehetőség ezzel a saját házra, akkor miért ne fogadnád el???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!