Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 26 éves nő vagyok, de apám...

26 éves nő vagyok, de apám nem akar tudomást venni róla, hogy van párom?

Figyelt kérdés

26/l vagyok, a szüleim régen elváltak, anyukámmal éltem.

Apunak nem volt soha komoly kapcsolata, ha jól tudom, mindig remete életmódot folytatott. Titokban volt szeretője, de ennyi, nekem soha nem beszélt semmiről.

Ő vidéken lakik, én nagyvárosban. Van párom már egy éve, és egy ideje együtt élünk. Én szerettem volna őt hazavinni és bemutatni. Amikor elkezdtem beszélni róla, hogy van valakim, abszolút nem érdekelte az egész, azonnal elkezdett hárítani, hogy inkább főiskolával foglalkozzak, meg a munkával, meg a pénzemmel, meg hogy ne vigyek oda hozzá senkit. Egész eddigi életemben soha nem kérdezte meg, hogy miújság a fiúkkal, férfiakkal, van e valaki, aki érdekel.

Jönnek az ünnepek, és nekem nagyon fáj, hogy nem tudom hazavinni azt az embert, akivel együtt élek, és nem is tud róla kb., mintha majdnem harminc éves fejjel szégyellenem kéne azt, hogy van valakim...

Én nem akarom hazúgságban élni az életem, egyébként szeretem apukámat, meg ő is engem, de az a helyzet, hogy ezeken kívül, mint "iskola, munka, fizetés," semmiről nem tudunk beszélgetni. Évek óta költöztem messzebbre, egyetlen alkalommal nem jött el hozzám, neki az a mondása, hogy a fiatal menjen az öreghez.

Az az érzésem, hogy ő nem akarja elfogadni, hogy felnőttem,pedig soha nem éltem vele, nekem ez furcsa. Egész életemben önálló voltam eddig is.

Félek tőle, hogy ha egyszer terhes lennék, akkor talán nem is akarna látni többet? Lehet, hogy pszichológiai eset, nem tudom.

Kérlek, adjatok tippeket, hogy hogy tudnám ezt a dolgot konfliktus nélkül megoldani. Köszönöm :)

2019. dec. 11. 09:51
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként rendes ember vagyok, és mindig tényleg az a rendes kislány voltam, soha nem csináltam semmi kirívót, ami miatt ennyire ne kelljen megbíznia bennem... 18 éves orom óta folyamatos bejelentett munkahelyeim vannak, nem is akárhol, munka mellett elvégeztem egy főiskolát, most készülök a másodikra... Külön élek a szülői háztól régóta, sosem húztam le se őt, se anyámat pénzzel, mindig igyekszem megoldani a dolgaimat, stb... Mellesleg a párom is teljesen normális férfi, nem iszik, nem dohányzik, dolgozik, kedves, stb. Nem is értem ezt a viselkedést.
2019. dec. 11. 09:55
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem éltél az apukáddal,akkor ne erőltesd. Azt próbáld elérni, hogy ő utazzon hozzátok Karácsonykor.Kísérd el őt magatokhoz.A bemutatkozáson túl kell esni.Így talán, ha megismeri a fiúdat akkor más véleménnye lesz róla.
2019. dec. 11. 10:14
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Arról lehet szó, hogy számára megrekedtél abban a korodban, amikor elköltözött tőletek. Ha akkor még nem volt az életed része az ilyen fajta érdeklődés, akkor neki idegen is maradt. Hiába beszéltek gyakran, aktívan nem élte meg, hogy változol és nem tudta beépíteni a rólad alkotott képbe a fiúzást, pláne az együttélést valakivel.
2019. dec. 11. 10:33
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell szégyellni meg titkolni a párod, és haza is tudod vinni az ünnepek közeledtével - az anyukádhoz. Elvàlt szülők esetén ez mindig így megy.

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy apám hányszor találkozott párommal, húgomnak ugyanez, pedig ott már férjről van szó... sőt, gyerekről. Szerintem az unokát nem is látta apánk, max egyszer. Pedig itt nincs ez a remete életmód, amit felvázoltál, simán ritkás kapcsolattartás válás után.

2019. dec. 11. 10:37
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Az én apám is ilyen. Szerintem ez nem azzal függ össze, hogy nem bízik benned vagy gyereknek tekint, inkább az ő személyiségével lehet kapcsolatban: zárkózott és nem akar egy új embert "befogadni" a családba, és így, hogy nem éltek együtt, nincs "rákényszerítve". Az is lehet, hogy úgy gondolja, akkor lesz "komoly" a párkapcsolatod, ha összeházasodtatok, és majd utána lépi meg azt, hogy elfogadja a párodat (erre is láttam példát: teljesen ki volt akadva több rokonom, hogy az unokatestvérem miért hozta el a "családi" karácsonyra a barátnőjét (már majdnem 10 éve voltak együtt), hiszen (hivatalosan) még nem "családtag". Pedig alapvetően kedvelték, csak úgy érezték, nincs helye ott, amíg egybe nem kelnek. Amióta megvolt az esküvő, már senki sem beszéli ki emiatt, mindenki szereti. - Szóval ilyen régimódi felfogás is lehet a háttérben.
2019. dec. 11. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ezt vele tudod csak megbeszelni, de azt teheted konfliktus nelkul is. Az a lenyeg, hogy ne vadaskodj, ne azt mondd, hogy ő mit csinalt, mit nem csinalt, azt se, hogy igy vagy ugy megbantott, hanem azt meseld el, hogy neked mi a fontos, hogy mit szeretnel: Orulsz neki, hogy van egy remek parod, es szeretned, ha a csalod is megismerhetne, jol esne, ha kozosen karacsonyoznatok, remeled, hogy neki is szimpatikus lesz, stb.
2019. dec. 11. 11:13
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Mind a ketten felnőtt emberek vagytok. Szerintem csak szimplán az a helyzet, hogy apád nem akar beleszólni az életedbe. Ha nem tett eddig semmi negatív kijelentést az életeddel vagy a pároddal kapcsolatban, akkor nem hiszem, hogy gondja lenne veled.

Ahogy írtad, neki mindig is megvolt a magántere, ezt tiszteletben kéne tartsad. Ő sem jár a te nyakadba, és nem köti az orrodra, ha épp lenne vkije. Ahogy lejön, nem volt sosem családcentrikus a kapcsolat köztetek, és ez nem fog megváltozni.

Nem vagy már kisgyerek, nem kell apád nyakán ülnöd, ahogy az áldása sem kell arra, hogy kapcsolatba léptél. Azért mert társadalmilag az az elfogadottabb, hogy mindenkit be kell mutatni mindenkinek, még nem jelenti azt, hogy szükséges is.

Apád szerintem tök korrekt, hagy élni. Ha lenne vmi baj, akkor biztos kisegítene, de ha nincs, akkor minek ugráljon? A gyerek téma is olyan, hogy nem neki szülöd azt a gyereket... Attól még, hogy nagyszülő lenne, nincs semmi kötelezettsége a gyerek iránt, nem lehet rákényszeríteni. Ha akar vele foglalkozni, akkor fog. Tehát nem az unoka mindig az első, az öregrknek is megvan a maguk kis élete.

Inkább azt értékeld, hogy normális a kapcsolatod vele. Egyébként meg lehet az is, hogy szimplán tudja milyenek tudnak lenni a férfiak (akár magából kiindulva), és nem tartja komoly szituációnak a kapcsolatodat. Ennyi. Egyébként sem vágyik mindenki családiasságra, apád az élő példa rá. A karácsony meg amúgyis egy nyakatekert nap, nem az ünnepeken kéne megváltani mindent. Most akkor mi van, ha karácsony van? Dobjon el mindent egy megrendezett napért, ami nem több mint az emberek megvezetése? Látod? Te magadat is ez miatt bosszantod, mert jaj az ünnepek meg a szercsi és a lávcsi. Hagyjad, nem mindenki van oda az ilyenért. Azért mert más nézeteket vall, nem kell pszichológiai esetnek titulálni.

„Én nem akarom hazúgságban élni az életem”

Miért élnél ettől még hazugságban? Tudja, hogy van párod és kész. Nem megcsalni készülsz vkit, vagy vmi orbitál hülyeséget takargatni... Az, hogy apádnak volr szeretjő és te nem tudsz róla semmit, ez az ő nyomora meg anyádé. Nem mondom, hogy egy gyerekre nem lehet kihatással, de hisz tudod, hogy megtörtént, és szerintem ilyen esetben qvára mellékes az, hogy ki volt az az illető. Meg lehet, hogy jobb is, hogy nem tudod.

Úgy oldod meg, hogy néha elmeséled a napodat, és beleszövöd a barátod is. Nem kell a képébe tolni, a karácsonyt meg hanyagold. Egy idő után majd megszokja. Gyerekcsinálás meg csak nem a következő hónapok teendői között van... Foglalkozz a saját magánéleteddel, és örülj, hogy nincsen rádkattanva, ahogy már mondtam. Hidd el, ha meg állandóan kérdezősködne, akkor az lenne a baj.

2019. dec. 11. 11:48
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
Nézd meg a Rambo: Last blood c. filmet. Na faterod olyan, mint az a mexikói pasi.
2019. dec. 11. 11:53
 9/12 anonymousreview60 ***** válasza:
87%

#3 ""Arról lehet szó, hogy számára megrekedtél abban a korodban,": +1 Tuti.

"miújság a fiúkkal, férfiakkal, van e valaki, aki érdekel" Valószínűleg neki ez kellemetlen téma eleve magának is, nincs jó barátságban a nemiséggel. Hát még ha ezt megfejeled az ellenkező nemű gyerek ilyen dolgaival, az végképp sok(k).

Fokozatosan beszélj neki a magánéletedről, abba fokozatosan vezesd bele.

2019. dec. 11. 13:48
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Miért van minden válasz lepontozva???
2019. dec. 11. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!