Kinek hogy fogadta el a családja, és a közeli ismerősök hogy nem akartok egyáltalán gyereket?
Nekem a családom nem is szokta kérdezni ezt a dolgot. Anyám tudja, nem szólt érte semmit. Megérti.
A párom anyjáéknak semmit se mondtunk, de az apja szerintem tudja hogy nem akarunk. Az anyja egyszer felhozta a témát, hogy ha egyszer majd lesz gyerekünk...na, akkor rá is szólt az apja hogy "jól van már, hagyjad őket. ez az ő döntésük!" Azóta nem mondtak róla semmit.
Van amúgy már unokájuk a másik gyereküktől.
Nekem inkább idegenek szokták erőltetni a gyerekvállalást.
Teljesen idegen emberek, akikkel először beszélgetek, munkatársak akikkel felszínes a viszonyom, stb.
Ha megmondom, hogy nem akarok, akkor bevágnak egy gúnyos, g3333ciundorító fejet, mintha ők jobban tudnák és azt mondják: Óhh persze, majd lesz./ Majjjd másképp látod ezt/ Majd becsúszik és örülsz neki.
Van aki mindig győzköd, hogy kell a gyerek. Csak a gyerek az élet értelme, másért nem éri meg élni.
Olyan is van aki órákat nyomatja minden nap, hátha változik a véleményem.
Nem tudom, hogy ha a rokonaimat nem érdekli a dolog, vadidegeneket miért zavar ennyire?
Néha eléggé fel szokott húzni a dolog, akkor megmondom nekik a magamét. Észre se veszik magukat milyen bunkók...
Én sem akarok gyereket, örökletes betegségem van, nem bírná ki a lelkiismeretem, ha ennek tudatában (valószínű) beteg gyereket nemzenék
F
Nem értem mi jogon túrkál a méhedben bárki is. Senkinek semmi köze /joga hozzá!
Konkrétan tippet tudok csak adni, én és a férjem tökéletes boldogságban élünk, igaz nekünk van egy közös kislányunk, és nem is vágyunk több gyerekre. Kaptuk az ívet, hogy de kell a tesó stb mi szerintünk meg nem kell, örülök, ha ezt az egyet tisztességesen felneveljük, tudjuk később főiskolára küldeni, és mindkét szülője teljes figyelmét, szeretetét megkapja, a sok munka mellett. Nálunk fontos, hogy csak minőségi és egészséges ételeket veszünk, szerencsére nem kell néznünk semminek az árát, de bármi történhet, bárkivel, a jelenlegi munkahellyel, amúgy is bizonytalan az ember jövője, kell félre rakni, nyugdíjas időkre is, szóval ezt több gyerek mellett nyugalomban kevesen tudják biztosítani maguknak és a gyerekeiknek.
Szóval ne érdekeljen senki, mi is megmondtuk, hogy egy gyereket szeretnénk pont. Aki még feszegeti a témát, azt el kell küldeni sajnos melegebb éghajlatra, a nagyszülők amúgy is túl sok és nagy jogot formálnak arra, hogy bele szóljanak a felnőtt gyerekeik életébe. Akkor sincs senkinek semmi köze hányszor élvez belém a férjem és megfogan e a baba, vagy akarom e hogy megfoganjon.
A fiam és menyem sem akar!
Tudomásul vettük, mi nem hozzuk szóba!
De valamiért ők egyre többször.
Van másik 2 gyerekem és 3 unokám. Ha együtt van a család és a figyelem a gyerekek felé terelődik, többször hallok megjegyzéseket. Pedig ha nem foglalkoztatja őket, akkor nem kellene állandóan mondogatni, hogy "de jó, hogy nincs gyerekem".
Nem kell a kicsikre vigyázni, még csak elviselni sem kellene őket, jöhetnek amikor az unokák nincsenek itt, de ők szinte mindig akkor jönnek mikor itt vannak.
Nem igazán játszanak velük, csak nézik őket. Meg sóhajtoznak, hogy hál istennek....
Nem kérdezek rá, de gondolom, már megbánták, hogy nem vállaltak gyereket.
Ők luxus körülmények közt élnek, a másik 2 gyerekem átlagosan, de ők soha nem mennek haza üres lakásra.
Nem beszélünk róla, de látszik, hogy valami nem kerek gyerek nélkül.
Lehet valaki pont annak örül,ha üres a lakás,erre még nem gondoltál,3 gyerekes,3 unokás anyuka/nagymama?
És igen,a másik két gyereked életszínvonala alacsonyabb,pont a gyerekek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!