Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnál? Ha megtudnád...

Mit csinálnál? Ha megtudnád hogy a 17 éves lányod terhes? Itt azt értem hogy támogatnád vagy aborsztura vinnéd stb.

Figyelt kérdés
Nem érint a kérdés csak gondoltam megkérdezem Köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 18. 19:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

16 éves a lányom.ha terhes lenne akkor a családunk így állna: az unokám, az én két 1 évesem,4 évesem,17 évesem,férjem,én

7en lennénk de nem hiszem hogy ennyi kicsit elbírnánk hárman.Jobban tenné ha nem lenne terhes,de amúgy ha megtörténne akkor 100% h nem vetetnénk el.Édesapja nemtudom mit szólna hozzá,bár Ő nem is velünk él...

36/N

2010. júl. 18. 20:14
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Jobban örülnék, ha nem tartaná meg, de végülis nyilván nem kényszeríteném. De az biztos, hogy amint lehet, elküldeném dolgozni, hogy legalább a költségek egy részét próbálja meg fedezni. Persze mellette tanulnia is kéne. Mindenképpen azt szeretném, ha a felelősségvállalás nem annyiban merülne ki, hogy otthon elbabázik 2-3 évet, hanem abban is részt vállalna, hogy a gyereket el lehessen tartani, és a saját jövőjét sem hagyná veszni. Mondjuk a fiút is nyakoncsípném, persze rá nyilván nem tudnék úgy hatni, hiszen nem az én gyerekem. De azért az jobb lenne, ha ezekre a dolgokra nem kéne noszogatni, hanem magától is így gondolná. Persze a legjobb az lenne, ha nem lenne terhes 17 évesen.
2010. júl. 18. 20:25
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Jaaaj 19:57-es!! Mi az, hogy aranyban mérik??? Az én fogamzásgátlóm 3 hónapra alig kerül több, mint 3000 forintba! Nehogy már ezt ne tudja megfizetni valaki!! Még az óvszernél is olcsóbban jössz ki vele! Ha meg ez is sok, akkor ne bújjon ágyba senkivel, amíg nem lesz pénze védekezni. A kérdésre válaszolva: egyértelműen abortusz. Még csak el se gondolkodnék más megoldáson kivéve, ha a családomban minden nő csak extra nehezen tud teherbe esni. Akkor talán elgondolkodnék a megtartásán. Esetleg. Talán.

Amíg nincs fix lakásom/házam, fix fizetésem vagy minimum valamennyi tartalékom, amit elégnek ítélek ahhoz, hogy a gyereknek mindent meg tudjak adni anélkül, hogy elkényeztetném, addig nem vagyok hajlandó gyereket vállalni, bármennyire is szeretném! Tudom, hogy ma már senki sem lehet biztos a fix munkahelyben, de legalább tűnjön annak, vagy a gyerekvállalás első éveben legyen az, mert ha a gyerek már eleve bizonytalanságban indul, nincs az az ég, hogy onnan ki lehessen kecmeregni, és az neki se jó. Szerintem aki ezek ellenére mégis gyereket vállal, az egy önző ember. Bocsánat, hogy kegyetlen vagyok, de ez van. Az, akinek mégis becsúszik, nem veteti el, nélkülözik, de még valahogy csak csak megél, viszont bevállalja a másodikat is, vagy nem vigyázott és a 2. is becsúszik, az meg egyenesen ássa el magát!!

2010. júl. 18. 21:28
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
21:28 vagyok! Ja és legyen egy apja a gyereknek mindenképpen. A munkahely terén inkább rá céloztam, mert én ugye az első néhány évben otthon maradok a picivel, de akkor is legyen rá esély, hogy vissza tudok illeszkedni a munkaerő piacba, magyarul legyen végzettségem is.
2010. júl. 18. 21:35
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én abortuszra vinném, ahogy engem is az anyukám 18 éves koromban. Akkor nehezen értettem meg, de ma áldom az eszét.

Nagyon meg kell gondolni, persze egy gyerek az gyerek, egy gyerek az élet, de tényleg csak akkor szabad bevállalni, ha minden feltétel adott az egészséges növekedéséhez. Egy 17 éves gyerek még nem kész az anyaságra. Persze itt is vannak kivételek, mert én is ismerek olyat aki 16 évesen szült és csodálatosan neveli a gyerekét.

2010. júl. 19. 09:39
 16/20 anonim ***** válasza:
21:28-asnak, 19:57-es vagyok:Fogadok, hogy Cypromixet szedsz, mert az az egyetlen "fogamzásgátló" amire adnak támogatást, mert az hivatalosan nem is az, csak ha betartasz bizonyos "szabályokat" akkor véd a terhesség ellen, tudom, mert én is szedtem am meg nagyon patis bőrre írják fel. Csak mivel én laktózérzékeny lettem, azért nem tudok tabit szedni hanem nuvaringem van. Na annak az ára megközelíti a 10E-ret a 3x-as. És nézd meg mennyibe kerül, a Yadine vagy a Lindynette vagy más tabi. Mert azoknak is ennyi az áruk...na erre mnodtam, hogy aranyban mérik. És én is minden 3. hónapban többet fizetek érte...és rá lehet nézni az óvszer árára is, mert ha olcsóbb lenne, akkor biztos, hogy többen használnák...bocsi az offért...
2010. júl. 24. 14:19
 17/20 anonim ***** válasza:
Yadine-al kezdtem (tehát tudom, mennyibe kerül), mert az összes barátnőmnek az jött be, de nekem nem, ezért áttértem Tri-Regolra, ami nem az, amit te mondasz.....és az orvosom mondta, hogy ha ez se jó, ne aggódjak, mert találunk még más gyógyszereket ebben az árkategóriában. Ha meg egyik se válik be, akkor még mindig ott van a gumi. Nem olcsó, de annyira nem drága, hogy 1-2 alkalommal ne lehessen megvenni.
2010. júl. 24. 14:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Véletlenül elküldtem, szóval itt a kommentem vége: Az óvszer drága, ha minden áldott nap akarsz együtt lenni a partnerrel, de ha nincs pénz, ki lehet bírni a kevesebbet is....Ha meg nem, akkor aztán már tényleg magára vessen!
2010. júl. 24. 14:56
 19/20 anonim ***** válasza:
Na és mi lenne, hogyha olcsóbb lenne??? Akkor nem kellene kompromisszumokat kötni, és nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni...hogyha támogatnák azt, hogy igen legyen támogatás ezeken a dolgokon, és kevesebb lenne az ilyen balesetek száma.
2010. júl. 24. 21:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Elvinném abortuszra ez egyértelmű.
2013. ápr. 21. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!