Miért alapítanak családot manapság az emberek, ha tudják, hogy a gyerek nagy valószínűséggel külföldre megy dolgozni/élni?
Nagyon sok eset van amiről tudok,hogy a gyerek/ek,külföldön élnek-dolgoznak,aztán maximum 1szer ha 1 évben hazajönnek a szülőkhöz.
Mi értelme van ennek,minek ezért gyereket szülni ?
Minimum 18-20 év kemény munkával felnevelsz egy gyereket,aki aztán elrepül valamerre,utána alig látod.Semmi értelme az egésznek.Régen lehet hogy volt,mert nagyobb volt a családcentrikusság,de manapság ? ...
Fejtsd már ki kérdező, te milyen indíttatásból vállalnál gyereket? Hogy aztán legyen aki életed végéig a szoknyád mellett ül? Ebben az esetben gratulálok, és nekem sincs több kérdésem.
Normális szülő nem önző, és nem önös érdekből szül. Nem azért hogy betegápolót neveljen.
A gyerekem ott fog élni ahol akar, és azzal akivel akar, én annak fogok örülni ha boldog. Inkább legyen jó élete, amilyen magának elképzelt pl az USA-ban, mint boldogtalan a szomszéd házban.
A macska is iszonyat gonosz állat, mert mikor nagy lesz a kicsinye akkor még el is marja maga mellöl.
A gyermekeket ahogy fentebb is írták 18-25 éves korukig nevelik manapság a szülök, majd ezek után elvárt, hogy saját lábra állnak, és külön élnek.
Ès, hogy a gyermek milyen közelségben lesz a szülövel a km-ek száma nem befolyásolja.
Mi mind anyóséktól mind szüleimtöl 500-1000km-re lakunk. Férjem német, de az ö szülei is 500km-re laknak.
Bátyám a szomszéd faluban él gyerekeivel.
Anyám mindig azt mondja, hogy habár köztünk 1000km van de sokkal többet beszélünk mint a bátyámmal beszélnek.
Èn heti 1x hívom biztosan, de ha valamelyikönknek problémája van akkor hetente többször is.
Minden nyaron több hetet töltünk náluk, és évi 1-3 alkalommal jönnek ök és mi is még 1x valamikor évközben megyünk.
A lányom 11 ezer km-re jár egyetemre, 17 óra repülés. Közben szerelembe esett kint. Ha ott marad, biztosan nem jön haza minden hónapban. Szóval azért nem csak Bécs van meg München.
Ettől függetlenül azt mondom, az ő boldogsága az én boldogságom is (jobban zavar, hogy a vejemmel nem fogok tudni közös nyelvet beszélni.)
"jobban zavar, hogy a vejemmel nem fogok tudni közös nyelvet beszélni"
Egész egyszerü megoldás, hogy megtanulod a nyelvét! (Gondolom, angol)
"Egész egyszerü megoldás, hogy megtanulod a nyelvét! (Gondolom, angol)"
Elárulom: Japán.
És még hogy hozzátegyem, az angolja pocsék, mint szinte minden japánnak. Én pedig németül tudok.
(De azért annyira bírom a gyakorin, amikor mindenki mindent jobban tud, nagyokos.)
Amikor gyereket vállaltam, még halvány lila segédfogalmam nem volt arról, hogy mi lesz 20-30 év múlva. De ha már akkor tudom, hogy ennyire xar lesz minden, és sokan mennek külföldre, akkor is vállaltam volna. Egyelőre még egyik sem ment ki, de benne van a pakliban, hogy bármikor nekiindulnak. Én még bíztatom is őket, ha tehetik: menjenek. Csak hasznukra válhat.
Én nem mentem külföldre, közel lakom anyámhoz, de a kapcsolatunk olyan, hogy igyekszem inél kevesebbet menni, még telefonon is ritkán hívom. Szóvá teszi mindig, de azért vastagon tett azért, hogy ez így legyen. A jó szülő-gyermek kapcsolat nem a távolságon múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!