Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alapítanak családot...

Miért alapítanak családot manapság az emberek, ha tudják, hogy a gyerek nagy valószínűséggel külföldre megy dolgozni/élni?

Figyelt kérdés

Nagyon sok eset van amiről tudok,hogy a gyerek/ek,külföldön élnek-dolgoznak,aztán maximum 1szer ha 1 évben hazajönnek a szülőkhöz.

Mi értelme van ennek,minek ezért gyereket szülni ?

Minimum 18-20 év kemény munkával felnevelsz egy gyereket,aki aztán elrepül valamerre,utána alig látod.Semmi értelme az egésznek.Régen lehet hogy volt,mert nagyobb volt a családcentrikusság,de manapság ? ...

2019. nov. 14. 10:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Az a normális, ha egy gyerek felnőve önálló életet él. Külföldön, vagy itthon, ezt már ő dönti el. Én sem azért szültem gyereket, hogy engem pátyolgasson életem végéig.
2019. nov. 14. 11:32
 12/37 anonim ***** válasza:
89%

Így ne is legyen több kérdésed....

16 éves a legidősebb gyerekem, és egyáltalán nem bánom, ha külföldre megy és ott fog élni.

Pont azért, mert lassan 2020 van! Ki mondta, hogy egy évben egyszer lehet csak találkozni? 2 óra kocsival Bécs. Esti hálókocsis vonat naponta jár Münchenbe és Zürichbe, olcsóbb is, mint a nappali. Repülővel Svédország 2,5 óra. 70 ezer a retúr jegy!

Másrészt meg van telefon: havi párezer, és EU-n belül korlátlanul hívhatsz bárkit. Internet is van: skype, videó chat, viber, egész nap állandó kapcsolatban lehetünk.

Az, hogy havonta, kéthavonta találkozunk: rendben van, mindennapi kapcsolattartás mellett. Sokan a szomszéd utcában élő családtaggal se találkoznak többet.

Az, hogy ki szeret, kire számíthatsz, az nem a távolságon múlik.

Csak az a dolog érdekel: legyen a gyerekem boldog, és boldoguljon az életben. Ezért tanulnak nyelveket.

Másrészt: ha legkisebb is elég nagy lesz, mi se biztos, hogy itt maradunk. Még mindig elég fiatalok leszünk 40-42 évesen, hogy a nyakunkba vegyük a világot. Akkor a gyerekek is jönnek velünk.

2019. nov. 14. 11:36
 13/37 anonim ***** válasza:
93%
Igen, normális. Te ne is vállalj gyereket, pont a te fajtádból vannak a legrosszabb helikopterszülők.
2019. nov. 14. 11:53
 14/37 anonim ***** válasza:
95%
A családcentrikusság nem azon múlik, hogy egy család mennyire él egymás hegyén-hátán.
2019. nov. 14. 11:58
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

1) Nem szentírás, hogy a gyerek külföldre megy.

2) A gyerekem 30 km-re lakik tőlem, imádjuk egymást, mégis alig találkozunk, mert napi 10-12 órákat dolgozik, sokszor hétvégén is.

3) A húgom 1000 km-re él, mégis 2-3 naponta 2 órákat beszélgetünk skype-on, tartalmasabb a kapcsolatunk, mint sokaknak, akik egymás mellett laknak.

Javaslom olvasd el Benedek Elek: A bolondok című meséjét, mert a kérdésed olyan szintű!

"Ha meghal a Kelemenke, kire marad a ködmönke?"

[link]

2019. nov. 14. 12:07
 16/37 anonim ***** válasza:
96%
Te még sosem hallottad azt, hogy a gyerek vendég a háznál? Mégis mit várnál a gyerekedtől? Maradjon ebben az országban, tengődjön melletted, mert te önző vagy? Előtted is ott a lehetőség, tanulhatsz nyelvet, és ha a gyerek kiköltözik akár mehetsz vele is. Miért jobb neked, ha lehúzod a saját szintedre?
2019. nov. 14. 12:34
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha te is azt a régi módi ostobaságot vallod, hogy "Azért neveltem fel a kölykömet mert így legalább lesz aki majd segít engem később!!4!" akkor remélem nem lesz gyereked. A szüleim örülnek mivel a nevelésükből fakadó egyenes gerincemmel és kitartásommal addig jutottam, hogy a cég központjában dolgozom külföldön. Igen egy évben maximum 2x megyünk haza. Akkor is örülnek nekünk. Arra neveltek, hogy egy önálló, sikeres felnőtt férfi legyek. Akinek elvárása, hogy pátyolgassa a gyereke és kvázi fizesse vissza az időt, törődést csak ezért ne vállaljon gyereket.
2019. nov. 14. 12:57
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkabb tedd tul magad ezen, es annak orulj, hogy van hely, ahol a gyereked megallja a helyet, es boldogan elhet. Ha nem jon be neki akkor ugy is hazajon, de arra akkor se szamits, hogy majd a szoknyad alatt fogod orizgetni halalodig.
2019. nov. 14. 13:11
 19/37 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, tehát neked azért kell a gyerek hogy NE élje a saját életét? Alap hogy egy idő után alig találkoznak mert melózik, párkapcsolata, esetleg saját családja van a gyereknek. Nem azért szül senki mert a te értékrended szerint "értelme van", legalábbis jó esetben nem.
2019. nov. 14. 13:12
 20/37 anonim ***** válasza:
95%

Gyereket azért vállal egy lelkileg egészséges ember, hogy valamit átadjon magából, hogy gondoskodhasson, hogy nevelhessen, hogy gyönyörködhessen, hogy csináljon valami életre szólót, hogy valakiben tovább élhessen, hogy nevethessen, hogy szerethessen, hogy kellemes érzések töltsék el, ha a gyermekére gondol.

Aki nem ezért vállal gyereket, az inkább kerülje őket, nem kell több gyereket megnyomorítani lelkileg. A gyerek semmivel sem tartozik a szülőnek azért, mert az felnevelte!

2019. nov. 14. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!