Rossz jegyeket szereztem, hogyan mondjam el úgy hogy a legkedvesebb probléma legyen belőle?
Megértem, hogy kivagy, de ezek csak jegyek. Nyilván fontosak a továbbtanulás tekintetében, de ez nem a világ. Legyél őszinte, nyugodtan mond el, hogy valahol elcsúsztak a dolgaid, de rendbe hozod.
Üdv: egy tizenhét éves kamasz apja! .
Az a lényeg, hogy tudod e, hogy miért romlanak a jegyeid, és akarsz e ezen változtatni.
Ne terelj, ne kend másra, ne úgy kezdd, hogy "a hülye tanár arcra osztályoz és pikkel rám és ezért kaptam kettest" vagy "dehát a többieknek is csak hármas lett" meg stb., ne keress kifogásokat.
Ha úgy érzed, hogy túl nehéz az új tananyag, akkor kérj segítséget. Ha pedig azért alakultak így a jegyeid, mert nem tanultál eleget, nem készültél eleget, telefont nyomkodtál stb. elfoglaltságod volt tanulás helyett, akkor meg húzd ki magad, ismerd el, hogy igen, te bizony most nem erőltetted meg magad, de ezentúl jobban fogsz igyekezni.
Én nem mondanék ilyet, hogy a jegyek nem számítanak, mert ez nem igaz. Ha pl. egy jobb középiskolába akarsz majd felvételizni, ott már nézni fogják a 7.-es jegyeket is. Nem azt mondom, hogy mindenből kitűnőnek kell lenni, de azért a bukás szélén meg a 2-es határán egyensúlyozni, az ciki.
Most is számítanak a jegyek, később is fognak. Egyetemre is csak úgy lehet bekerülni, ha jók a jegyeid, és lediplomázni is csak jó jegyekkel lehet.
Ha linkeskedsz, akkor valami putris gyárban fogod végezni 3 műszakban minimálbérért és háboroghatsz azon, hogy milyen igazságtalan, hogy másnak jobban alakult az élete.
Szóval kapd össze magad, bármi is volt az oka, hogy ennyit rontottál, biztosan van megoldás. És ne félj beszélni erről a szüleiddel. Ők az elsők, akik tudnak segíteni és hidd el, értékelni fogják, ha őszintén elmondod nekik és komolyan veszed a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!