Hogyan lehet megbeszélni valakivel a problémákat, aki mindenen megsértődik?
Édesanyámról van szó. Nyugodtan, normális hangnemben kezdeményezek mindig, de minden apróságon megsértődik. Nincsen komoly problémája, mindig ilyen nehéz természetű volt. Közeleg a születésnapja, szeretném meglátogatni. Ezt elmondtam neki és kértem, hogy írja le mely napokon nem fog dolgozni, hogy olyan napon menjek ami mindkettőnknek jó. Azt mondta hogy akkor ne is menjek ha szervezkedni kell. Úgy szerettem volna menni, hogy egy teljes napot együtt tölthessünk. Nem az a baja, hogy nem akar velem egy teljes napot tölteni, mindig szívesen lát, csak most nem tudom mi ütött belé megint. Hagyom pár napot, aztán majd írok neki megint.
De ez csak egy példa volt, nem ez az alap probléma. Mindig ilyen volt, mindenkivel, nem lehet megfelelni neki. Én viszont szeretném, ha megmaradna köztünk a jó anya-lánya kapcsolat, de egyre inkább elegem van ebből.
Hogy beszélhetnék vele erről hogy ne sértsem meg nagyon?
jajjj, pont van egy ugyanilyen természetű rokonom, kb ha nem megyek le egy utolsó csúszómászóba, akkor képtelenség vele 5 mondatnál többet beszélni.
Tipikusan olyan ember, hogy inkább meghalna, minthogy jóban legyen bárkivel is.
Gyűlöli az embereket, önmagát is, még a kutyáját is.
De mivel nem szeretnénk, hogy elpatkoljon, kénytelenek vagyunk vele foglalkozni.
Több variáció is van.
Pl. hogy komolyan veszed, amit mondott és nem mész hozzá.
De ha szeretsz játszani, akkor eljátszhatod, hogy te viszontsértődtél. Mondjuk közlöd vele, hogy micsoda anya az olyan, aki nem is akarja látni a lányát. És hogy ha neki probléma, hogy neked egy nap ebédet főzzön, akkor inkább nem is főzzön. Lehet, hogy meghökken, és ő fog kérlelni, hogy menjél el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!