Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudok elmenni a buliba,...

Nem tudok elmenni a buliba, mert nekem kell vigyázni az öcsémre, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szombatra bulit szerveztünk a barátnőimmel, anyuék nem engednek el, mert ők is programot szerveztek és nincs ki vigyázzon a 3 éves öcsémre. Mondtam ez nem igazságos, nem én akartam a gyereket és most én szívjam meg miatta? Mamáék az ország másik végében laknak, nem tudnak egy éjszaka miatt lejönni. Azt mondta anya, majd megyek máskor, de ebben a buliban lesz ott egy srác aki tetszik, és itt lenne a lehetőség hogy legyen valami, de neem, mert nekem az öcsémre kell vigyázni. Pedig ő úgyis csak alszik egész éjjel, mit kell arra vigyázni?? Gondoltam arra is, elmegyek és korán, olyan 5 óra fele hazajövök, mielőtt felébredne. Meg persze megvárom míg elalszik, 8 körül szokott, és csak utána indulnék. Szerintetek ez jó ötlet? Ti mit tennétek? Nem igazságtalan, hogy nekem kell otthon maradnom vele, mikor nem az en gyerekem??

L/18

2019. okt. 20. 17:12
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
73%

"Nem mindig." - de. Az áldozathozatalra kényszerítés a világ legaljasabb, legmocskosabb dolga.

"Egy tini mindig puffogni fog, ugye." - tapasztalatom szerint mondjuk 3 éves kor felett minden emberrel meg lehet beszélni dolgokat. Persze ehhez az kell, hogy a szülő ilyen helyzetben KÉRJEN és ne utasítani akarjon.

2019. okt. 20. 22:50
 42/57 anonim ***** válasza:
40%
Hierarchikus viszonyban időnként van olyan, hogy valamit kell csinálni. 5 éves gyerek van, hogy megmakacsolja magát és csokit enne éjjel-nappal, vagy a 4 éves mindenáron ölelgetni akarja a kályhát. Nem lehet mindent mindig megbeszélni, főleg ha a másik nem vevő rá. A kérdező már amúgy is megnyugodott a végére, nem kell minden egyes érzelmi kirohanást ennyire komolyan venni. Van ilyen, majd legközelebb anyu nem megy el traccspartizni a barátokkal amikor a lány lázas beteg és kell fogni a kezét. Pedig minden vágya lett volna. Ez ilyen.
2019. okt. 20. 23:02
 43/57 anonim ***** válasza:
69%

"Hierarchikus viszonyban időnként van olyan, hogy valamit kell csinálni." - ja. Amelyik szülő meg hierarchikus viszonyt tart(ana) fenn a 18 éves gyerekével, az erősen szívlapát-pozitív, valljuk be.

"Van ilyen, majd legközelebb anyu nem megy el traccspartizni a barátokkal amikor a lány lázas beteg és kell fogni a kezét." - hát nem tudom, amikor a párom 18 éves lány volt, és lázas beteg, akkor én fogtam a kezét, és nem az anyja. (akivel pedig jóban vannak, a mai napig, félreértés ne essék). Persze, ha a Kérdezőt akadályozzák a párkeresésben - ahogy jelen esetben is - akkor tényleg nem marad más, mint a "csak a legjobbat akaró" szülő...

2019. okt. 20. 23:16
 44/57 anonim ***** válasza:
55%

#43: Azt a hozzászólást is láttad, miszerint az anyuka párja felajánlotta, hogy akkor nem mennek sehova? Csak a csajnak lelkiismeretfurdalása lett.

Egyébként meg az autós posztból egyértelmű, hogy a srác csak egy kósza numerát keres hétvégére, azt megkaphatja egy hét múlva is.

De ha tévednék, és normális a fiú, és azt a kocsit TÉNYLEG csak egy hétvégi buliban lehet megmutatni, és csak ott viheti el egy körre, akkor meg meg lehet neki mondani, hogy bocs, közbejött valami, tegyük át egy héttel későbbre!

2019. okt. 20. 23:24
 45/57 anonim ***** válasza:
67%

"#43: Azt a hozzászólást is láttad, miszerint az anyuka párja felajánlotta" - hogyne láttam volna, kb az mentette meg a helyzetet, hogy anyuka párja képes volt az ilyenkor elvárható normális emberi viselkedésre - szemben anyukával, ugye.

" akkor meg meg lehet neki mondani, hogy bocs, közbejött valami, tegyük át egy héttel későbbre!" - persze, bármit meg lehet mondani... aztán kérdés, hogy a következő héten aktuális-e még a dolog...

2019. okt. 20. 23:29
 46/57 anonim ***** válasza:
92%
Mi lenne, ha akkor mennél el, miután hazaértek a szüleid? Vacsorázni gondolom színház elött mennek és ha 8kor kezdödik az elöadás, akkor 11-12re otthon vannak.
2019. okt. 20. 23:29
 47/57 anonim ***** válasza:
54%

"aztán kérdés, hogy a következő héten aktuális-e még a dolog..."

Nagyon komoly lehet az az érdeklődés, ami egy hét múlva már nem aktuális.. 🤔 :D

2019. okt. 20. 23:32
 48/57 anonim ***** válasza:
82%

#47, szerinted a vesztest ez vigasztalja?

Nekem is kellett vagy 20 év, mire rájöttem, hogy tízenéves koromban a kiszemelt nők többségétől valszeg a sors különös kegyelme mentett meg....

2019. okt. 21. 00:07
 49/57 anonim ***** válasza:
22%
Jaj istenem, már hiányzott az e heti "a szülő ki mer bújni a gyerek seggéből egy teljes estére, és megfeledkezett arról, hogy a másik gyereknek JOGAI vannak! Bitóra vele!" Kérdező, azt, amikor valakinek testvére van, akire időnként vigyázni kell, úgy hívják, család, esetleg nézd meg az értelmező szótárban. Tudom, hogy itt a GYIK-en minden tinit oltogat a többi tini, hogy "magának szülte a gyereket, a hercegnő csak akkor köteles elvállalni, ha közjegyző által hitelesített kérvényt nyújt be neki", de majd emlékezz vissza erre, amikor neked lesz gyereked. Hidd el, az öcséd akkor is az öcséd lesz, ez a pasi meg, aki most akar megdugni a kocsi hátsó ülésén, rég nem lesz sehol.
2019. okt. 21. 00:19
 50/57 anonim ***** válasza:
81%

"magának szülte a gyereket, a hercegnő csak akkor köteles elvállalni, ha" - egész pontosan semmikor se _köteles_ elvállalni, nem a szülője, sem nem a gyámja... elvállalHATja, ha úgy tartja jónak.

És miért, tán nem magának (meg jó esetben persze a párjának) szülte anyuka a gyereket?

2019. okt. 21. 01:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!