Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit dolgozott a papád? Enyém...

Mit dolgozott a papád? Enyém Német katonatiszt volt SS katona. Akárkinek mondom mindenki furán nézz! Neki ez volt a kötelessége.

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat.!
2010. júl. 16. 17:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%
Tudod, rögtön arra asszociálnak, hogy ha te büszke vagy rá, akkor náci vagy, egyetértesz a zsidók megölésével, stb, minden ami ehhez kapcsolódik, ezért néznek "úgy" rád, pedig te ismerted, és tudod emberileg milyen volt, annak ellenére hogy mit tett(kötelességből).
2010. júl. 16. 17:56
 12/26 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2010. júl. 16. 18:15
 13/26 anonim ***** válasza:
74%

Megértem, hogy furán néznek, az "SS tiszt" kifejezés hallatán a borzalmakra gondol az ember... De biztos sokan megértik, hogy attól hogy valaki német katona volt, még nem feltétlenül értett egyet az elveikkel.

Az én papámat pedig 17 évesen vitték el a német tisztek, hadifogolyként, egészen Németországig gyalogoltatták a foglyokat. Mégis, ha mesél erről az "élményről", mindig elmeséli azt is, hogy hogy összebarátkozott pár német katonával, akik rendesen bántak vele, adtak plusz kaját, meleg ruhát... az SS tisztek is emberek voltak, és sokszor csak kényszerből csinálták feladataikat, valamint nem is minden SS tiszt tudott a borzalmakról, a többségnek fogalma sem volt, mi zajlik igazából a haláltáborokban.

Szóval tényleg lehetsz büszke a papádra, ha jó és tisztességes ember, ha valaki szidja, ne foglalkozz vele.

Amúgy papám szerencsésen hazakerült fél évvel később Németo.-ból, utána leérettségizett, boltban dolgozott, később saját vállalkozást nyitott. Másik papám tejgyárban volt irodai munkás.

2010. júl. 16. 18:17
 14/26 anonim ***** válasza:
93%
Már olvastam egy kérdéedet,és ott is ezzel dicsekedtél.Nem gondolod,hogy elég?
2010. júl. 16. 18:54
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Előzővel egyet értek. Kicsit tényleg dicsekvő ez a kérdés :S Én nagypapám kertész volt hatalmas kertészettel, amit végül a lánya (anyukám) örökölt meg, és már nagypapám nagypapája is az volt, szóval mondhatjuk, hogy családi hagyomány. :) De ezt szerintem én biztosan megtöröm, öcsém sem hiszem, hogy folytatná a hagyományt. Sajnos már nem nagyon lehet belőle megélni. :(
2010. júl. 16. 19:18
 16/26 anonim ***** válasza:
94%
Az én apám az egyik nemzeti park igazgatója volt.Szerintem ezzel jobban dicsekedhetnék, mint te az SS tiszttel...
2010. júl. 16. 19:28
 17/26 anonim ***** válasza:

az én nagypapám is katona volt, de a jó oldalon állt pl segített az embereknek megszökni át a határon stb. benne is volt egy könyvben

a másik nagypapám meg építész volt, d ehogy mit csinált a II vh alatt, azt sajnos nem tudom és már nincs is módom megkérdezni tőle.

viszont II vh alatt német férfiak gondolom automatikusan katonák lettek, azt valaki tisztségig vitte, bár minden kis szar fokozatnak volt valami xy führer neve :-P

... ahogy a gyerekek is automatikusan be kellett, hogy lépjenek a hitlerjugendbe, a pápát, ezt a ratzingert is leszólták, hogy fúj, meg néci, hát akkoriban MINDEN "árja" német gyerek hitlerjugendes volt ...ettől függetlenül egy önző, szűklátókörű nemmondom-ki-hogy-micsoda mert mégiscsak a pápa, de a náci múltjáról attól még nem tehet.

2010. júl. 16. 20:49
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
közületek mindenkinek csak egy nagypapája volt? :-o
2010. júl. 16. 20:50
 19/26 anonim ***** válasza:

Az én nagypapám cipész volt és 30 évig önkéntestűzoltó. Mai napid megvannak az érmei de én csak egyetlen egy képről ismerem őt.

Talán azért néznek rád furcsán mert nem azt kéne kiemelni, hogy milyen munkát végzett mert az nem mindig mutatja meg milyen ember is volt. Gondolom te szeretted a papád de az SS katona az nem épp ezt a szeretetet fejezi ki. (közelről se) Ezért ne ezzel dicsekedj hanem, hogy mit kaptál tőle x születésnapon, hogyan mesélt neked fényképek fölött vagy milyen volt a pipájának a füstje, hány boldog évig élt a nagymamáddal vagy milyen kedves volt a mosolya a kalapja alatt.

2010. júl. 16. 22:04
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
19:18-as vagyok. Másik nagypapám lakatos volt és egy hajógyárban dolgozott.
2010. júl. 16. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!