Más szemében is úgy tűnik, hogy?
Figyelt kérdés
aki úgy írja, hogy anyám, arról eleve az jön le, hogy nem tiszteli annyira, mint aki úgy írja, hogy anyum, anyukám, édesanyám ?
Szerintem ez így van.
2010. júl. 16. 13:56
12/17 anonim 

válasza:

upsz, remélem ez életem legnagyobb hibája...
14/17 anonim 

válasza:

ugye, hogy ugye? :D
tudtam, hogy nem lehet az én hibám a helyesírás probléma:)
15/17 anonim 

válasza:

Az én lányaim (4,5 és 12 éves)is azt mondják,hogy "Édesanya"és nekem ez nagyon jól esik.
16/17 anonim 

válasza:

Ez inkább szokás, van olyan ismerös, ahol anya a megszólitás, mßasutt anyuka, vagy anyuci - de ebböl nem lehet levonni olyan lkövetkeztetést, hogy az egyik jobban vagy kevésbé tiszteli a szülöt. Nálunk - azon a környéken, ahol élek, az édesanya olyan irodalmi hangzású, senki nem mondja igy, mert túl fellengzös. A férjem szülöhelyén - a környéken is, nemcsak a családban - meg csak anya a megszokott megszólitás, de ezen nem múlik semmi.
17/17 anonim 

válasza:

Szerintem nem így van, én anyukámat gyakran úgy hívom, hogy anyám, és mindennél jobban tisztelem! Inkább viccesen mondom, de mondjuk ő nem annyira szereti. :) Sőt, tesómnak szoktam mondani, hogy merre van anyád? De ezt lehet szeretettel mondani, a hangsúly a lényeg. Édesanyám tudja, hogy mindenkinél jobban tisztelem őt, és persze nagyon szeretem. Nagyon jó a kapcsolatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!