Miért nem vágynak a nyugodt életre?
Egyes családok miért nem vágynak a nyugodt életre?
Van, hogy éjjel az ablak alatt nem tizenéves, hanem huszon-, harminc-, negyvenes emberek mennek el részegen, hangoskodva. Ismerek olyanokat, akik hébe-hóba dolgoznak, ha pénzük van, gyorsan elverik egy csomó ruhára, új telefonra, új plazma tv-re, aztán hónap végéig ameddig van pénz fagyasztott fasírt, utána meg koplalás vagy kölcsön kérés a rokonoktól, ismerősöktől.
Miért nem jó nekik az az élet, hogy mindketten dolgoznak vagy egy fix bevételük, valamennyit félre tesznek, a többiből kifizetik a rezsit, be vásárolnak, rendezetten élnek.
Amikor meg összegyűjtött maguknak x pénzt, akkor vesznek minőségi telefont, ami 4-5 évig megfelelő, minőségibb ruhákat, ami nem 2 viselést bír ki, stb.
Miért jó a lerészegedés, hőbörgés, koplalás, nélkülözés?
Bizonyos IQ-szint alatt ez jelenti egyes primitív majomemberek számára az élvezetet.
Vannak, akik golfoznak, kirándulnak, sportolnak. Vannak, akik játszanak a számítógépen. Vannak, akik olvasnak, zenét hallgatnak, esetleg szereznek is. És valahol a legalján vannak azok a galandférgek, akiknek a fröcsögve hőbörgés jelenti az egyetlen szórakozást.
Itt a GYK-n is akad belőlük jópár, pl. egy bizonyos 80%-os illető.
Szerintem gondolkodj el egy kicsit. Miért nem vágynak a nyugodt életre? Biztos, hogy nem vágynak rá? Szerintem nagyon is. Csak a hosszútávú boldogságot nem olyan könnyű a rövid távú elé helyezni. Te meg tudod csinálni, vagy mert olyan családban nőttél fel, volt kitől megtanulnod, vagy mert valahogyan sikerült mégis szert tenned erre a képességre.
Nem mentegetni akarok senkit. Csak szerintem ebben nincs semmi meglepő.
Miert szeretnek az emberek mas eleten kattogni? Miert nem foglalkoznak a sajat eletukkel?
Miert jo erzes ez nekik?
Én pl. mindig is csak nyugodt életre vágytam. Szerintem nincs annál jobb, amikor az ember lelki békében alhat el és kelhet fel és nem kell semmin stresszelni.
Hát, jó lenne megtapasztalni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!