Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy az élettársi kapcsolat jobb mint a házasság? (lent)

Figyelt kérdés

Értem én, hogy macera egy esküvő és sok pénz is és nem egy papíron fog múlni a szerelem és a boldogság.

De úgy hallattam, hogy 6 év elteltével úgyis közös lesz minden. Tehát ha összebútorozok valakivel akkor 6 év után el kell gondolkodnom rajta, hogy mi legyen velünk? Éppen azért nem megyek akkor hozzá/veszem feleségül azt az embert mert még nem akarok közöset, vagy csak én látom így?

Miért nincs úgy, hogy a házasságba minden közös, egy élettársi kapcsolat pedig csak megmarad "társi kapcsolatnak"?

Meg nekem valamilyen szinten akkor is biztonságot ad egy papír, hogy kimondhatom, hogy ő a férjem/feleségem és én házas vagyok.

2010. júl. 15. 12:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Én 5éve vagyok együtt a párommal és ez nekem nagyon jó,a vagyoni halandzsa már lejárt ősrégi duma mi a tied-mi az enyém?Ha gyerekünk lesz mindent ő örököl majd egyszer vagy ők,és mi számit fontosabbnak?a saját vagy a gyerekem biztonsága?amugy meg igy sokkal szabadabban érzem magam,ha válni kellene kevesebb papir és pénzbe kerülne,de eszünk ágában sincs válnunk...
2010. júl. 15. 12:40
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

HUH, ez marhaság:

""Tizenöt évi házasság után az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép közös vagyonná válik."

Ami egyszer külön vagyon volt az SOHA nem lesz közös.

Jártunk ügyvédnél az esküvő előtt és utána érdeklődtünk, hogy kell e házassági szerződés az ingatlanok miatt.

Nem kellett.

2010. júl. 15. 12:43
 13/20 anonim ***** válasza:
22%

"Akik nem házasodnak össze egyáltalán nem biztosak a kapcsolatukban, nem bíznak meg feltétlenül egymásban."

Mekkora balgaság, hisz akik házasságban élnek és verik egymást, civakodnak, vagy egy normális szót nem intéznek a másik felé az mutatja, hogy mennyire biztosak egymásban és milyen szép a házasélet. Élettársi kapcsolatban élek, s még mindig erősebbnek látom mint a környezetemben élő asszonyokat akik azért sírnak, mert a férjük eljár, meg fogalmuk sincs mit csinál, s még sorolhatnám. Nem a papír a mérvadó, bár lehet valakinek az a mankó.

2010. júl. 15. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
27%
Pedig ez a törvény, akár hiszed, akár nem. Váltsatok ügyvédet.
2010. júl. 15. 13:24
 15/20 anonim ***** válasza:
46%
Ez tényleg hülyeség, SOHA nem válik közössé a különvagyon. Mindig beírja valaki, de ez nem így van. Ezer meg egy ügyvéd barátom van, tudom, hogy nem válik közössé és elég sokan tudják még, csak egyszerűen átnéznek ha az ember ezt mondja.
2010. júl. 15. 13:26
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
En ezzel kapcsolatban azt nem ertem, hogy az miert van, hogy az elettarsi kapcsolatot preferalok kozott sokan vannak, akik azt mondjak, hogy nem a papir szamit, leelnek 10-15 evet elettarskent, utana meg megis osszehazasodnak es azt birom, hogy sokan hazassag nelkul ferjuknek, feleseguknek szolitjak a partnert...szoval akkor mar miert is szamit a papir? Es ez a megszolitas megis tobbet jelent akkor? Szerintem bizalom hianyrol van szo, olyan "probaljuk meg, hogy mukodik-e" dolog ez, amivel nincs baj, csak nem all egy szinten a hazassaggal.
2010. júl. 15. 14:37
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Nekem minden ügyvéd azt mondta, hogy egy idő után házasságban a különvagyon közössé válik. Ennyi.

Mindig beírja valami hülye, hogy ez nem így van, ennek ellenére mégis ez a törvény. Utána kell olvasni, utána írni.

2010. júl. 15. 14:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A nők azért, mert nem akarják őket feleségül venni, a pasik meg a kötelezettségek nélküli ingyen kaja, tiszta ruha és szex miatt.
2010. júl. 15. 15:34
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

NINCS ILYEN TÖRVÉNY!

Volt, de már nincs, sorry de a te ügyvéded tévedett és hülyézd magad, ha már annyi kultúra nem szorult beléd, hogy tisztességesen válaszolj!

Nem hiszem, hogy az ügyvédi kamara elnökségi tagja tévedne...

2010. júl. 15. 16:14
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Bocs valmi hülyeként még annyit hozzá tennék, hogy a kis apró cseprő dolgok azok amik közössé válnak, nem az ingatlan.

Vagyis úgy hülyézel embereket, hogy Te is csak részigazságot tudsz! B@rom

Csjt. 28. § (2)

Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, tizenöt évi házassági együttélés után közös vagyonná válik.

2010. júl. 15. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!