Miért az én feladatom a húgom pesztrálása?!
Mikor elkezdtem az egyetemet, előtte kaptam lakást itt, Budapesten. Jobban megérte, mint havi szinten kiszórni az ablakon százezreket a bérleti díjakra. A húgom most kezdte az egyetemet, és az igazságosság nevében neki is elkezdtek lakást nézni, de ami végül a befutó lett, az nem lett kész augusztus végére, csúsznak vele. Nekem a lakásom két szoba+nappali, így most az egyiket "megkapta" ő. Igenám, de amióta itt lakik, bármi van, én vagyok elővéve. Tegnap is elmentünk együtt bulizni, 2-3 körül különváltunk, nem jött még haza. Erre apa velem vitázik, hogy miért hagytam egyedül, miért nem egy taxival jöttünk haza, meg ha bármi baja lesz, az az én felelősségem. De Istenem, egy sráccal volt, nyilván nem fogom ott maradni gyertyatartónak.
Mindenből ez van, legutóbb itt voltak, és üres volt a hűtő. Ez azért van, mert kb sosem eszünk itthon, vagy ha igen, rendelünk. Múltkor kb teli dobozos vajkrémet, meg sajtokat dobtam ki, mert már mind penészes volt, szóval most azért nem vásárolunk be, hogy ránk romoljon minden. De hogy így nem lehet élni, meg mi van, ha a húgom éhes, mit ADOK neki... 19 éves, csak tud keresni a Netpincéren egy éttermet, könyörgöm...
Nyilván ha bajban van, segítek neki, de most egy buliban nem fogok a fenekében lenni, meg nem kísérgetem a városban mindenhova. De a szüleink ezt kb elvárnák, meg ha beszélünk telefonon, és kérdezik ő hol van, akkor "miaz hogy nem tudod?!". Most komolyan, nem értem miért csinálják ezt. Nem 13-14 éves, felnőtt igazából.

1. Nem a tied, csak édesanyád még a gondoskodó anya szerepben ragadt, és némileg azokat a körülményeket akarja rajtad leverni, amit a pici kislányának adott meg otthon 0,5-1 éve. Itt is illedelmesen szólni kell, hogy ha akar valamit a nagykorú/felnőtt húgod, akkor azt csinálja meg! Ha meg nem akar, akkor sajnos ezt az édesanyádnak kell tudomásul venni, hogy leváltok, felnőttök. Úgy látszik, tudat alatt még nem sikerült.
2. A szüleidnek mondd meg illedelmesen, hogy ha téged nem ellenőrizgettek ilyen tekintetben, amikor önállóan, egyedül éltél, akkor a 19(!) húgodat rajtad számonkérni semmiképpen sem jogos. Nem vagy a nagykorú/felnőtt(?) húgod anyja, gondviselője.
3. Kérdezd meg tőlük, hogy a húgod panaszkodott-e a jelen állapotok ellen. Ha nem, akkor nincs mibe belekötniük (legfeljebb a jegyeitekbe). Ha igen, akkor kérdezd meg, miért nem neked mondta el a baját a húgod!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!