Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az Erzsébet...

Mi a véleményed az Erzsébet névről? Adnád lányodnak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 14. 15:33
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
83%
Nekem nem tetszik, nem azért, mert régies, hanem mert az rzs egymás után nekem keményen hangzik. De ha választanom kéne hogy Erzsébet vagy valami a felsorolt divatnevekből, biztos, hogy az előbbit adnám.
2010. júl. 14. 15:55
 32/66 anonim ***** válasza:
79%

ma 15:47-es:

Honnan tudod te azt,hogy a kérdező gyermekének nem tetszene ez a név???És mi az,hogy olyan nevet adsz majd a gyerekednek,hogy ne kelljen szégyenkeznie?Lehet,hogy neked pl. a Lara gyönyörűszép név és ezt adod a lányodnak és ő meg utálni fogja...Ez hülyeség:S

Egyébként az Erzsébet,mint név szép:)

Nekem erről a névről 3 ember jut eszembe.Az alsós osztályfőnököm,akit nagyon szerettem,szeretek,a mai napig szoktam beszélni vele,ha találkozunk.A másik pedig a mostani biosz tanárom,aki nagyon jól tanít és öröm számomra megtanulni a bioszt,pedig utálok tanulni:) A harmadik pedig nővérem munkatársa,akit Böbének becéznek és egy végtelenül aranyos nő!:D

De ők mind idősebbek és ezért nekem egy idősebb,kedves nő jut eszembe erről a névről:)

Hogy adnám egy a gyermekemnek,nem tudom.Elképzelhető:) De nagyban befolyásolja a majdani párom vezetékneve.

15/L

2010. júl. 14. 15:57
 33/66 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az a lényeg,hogy neked tetszik
2010. júl. 14. 15:58
 34/66 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!! :) Igen végülis az a lényeg passzoljon a vezetéknévhez.

Dehogy néznélek öregnek,mért fiatalnak nem lehet ez a neve?nem normális aki annak néz :)

2010. júl. 14. 16:01
 35/66 A kérdező kommentje:
Igen szerintem is utolsó
2010. júl. 14. 16:01
 36/66 A kérdező kommentje:
Vagyis nem teljesen mert lehet nem passzol a vezeték névhez
2010. júl. 14. 16:02
 37/66 anonim ***** válasza:
100%

százszor jobban hangzik, mint a kovács dzsesszika, szabó cintia, oláh gerorgina, jantó pamela, alföldi roxána és akkor csodálkozik az ilyen, hogy cigányosnak tartják, igen, mert az is, brrr, még kimondani őket is szörnyű.

Az Erzsébet szép magyar régi név, és ha ezt adod a gyerekednek, aki egy kis kincs lesz, ő fog eszedbe jutni róla, nem pedig az általános iskolai takarító néni :)

38/66 A kérdező kommentje:
Igen!! :)
 39/66 anonim ***** válasza:
100%
Szép névnek tartom, de függ a hangzása a vezetéknévtől. Nagyon sok becézési formája van. Az én ismerőseim között az Erzsébetek mint aranyosak, kedvesek. Az egyik Zsó, másik Zsike, meg Böbe, Erzsó, Zsóka, és ezek nem is olyan nénis becenevek.
2010. júl. 14. 16:04
 40/66 anonim ***** válasza:
80%

nekem folyton a II. világháborúban játszódó könyvek jutnak erről a névről eszembe... szép régi név, amit felnőttkorban is lehet viselni, és sok becézése van, lehet válogatni, kinek mi szimpatikus.

ennek ellenére én nem adnám a gyerekemnek.

2010. júl. 14. 16:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!