Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értek el semmit az...

Miért nem értek el semmit az életben?

Figyelt kérdés
Miért van az hogy egyes családoknak semmilyen egzisztenciájuk nincs még 40 éves korukra sem? Most nem azt akarom kihozni hogy mindenkinek dőzsölni kelk, de sok család a sárga csekkeken és egy rakás gyereken kívül mást nem tud felmutatni sem egy autó, se egy saját lakás, se egy kevés megtakarítás. Legtibbször napról napra élnek. Nem számít nekik a nyaralás, kényelem, fejlődés,minőségi kaja? Miért ilyenek?
2019. szept. 6. 20:33
1 2
 1/13 anonim válasza:
77%

Az anyagi jólét nem feltétlenül jelent lelki boldogságot is. Lehet, hogy nincs autója, de van tudása, vagy három gyereke, aki ránevet és megöleli. Ez bizony többet ér, mint a saját lakás, vagy a megtakarítás.

Ha ez a téma merül fel, a nagyapám mondása jut eszembe, aki szegénységben nőtt fel, és megjárta hadifogolyként az orosz tajgát.

Ő egyszer azt mondta nekem: "Tanulj kislányom, mert a tudás az egyetlen érték, azt mindig, mindenhová magaddal viszed, és soha nem vehetik el tőled. Én láttam a háborúban embereket megbolondulni a vagyonuk elvesztésétől. Pedig vagyonból mindig lehet másik. Nem az az igazi érték."

Hát így.

2019. szept. 6. 21:02
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

Nem hinném h jókedvükből nem keresnek többet mert "milyen jó h csak ennyi van".

Van akinek ez jut. Nyilván lehetne törni magukat, kaparni egy jobb élet után de van aki megelékszik azzal h van mit enni és ennyi.

Az embereknek vagy rossz a munkahelyük, ami valljuk be elég sűrűn előfordul. Nincs megfelelő fizetés. Egy napi 12 órában dolgozó fizikai munkás a minimálbéren él ami valljuk be nem jogos azzal szemben h egy szinész vagy énekes mennyit keres. Nem azt mondom h nem dolgozok de ők túl vannak fizetve. Tehát van olyan akinek egyszeruen rosszak a körülményei és Van olyan is aki megelégszik azzal ami van nem is torekszik jobbra. Vannak tehát rossz helyzetűek és lusták. Ennyire egyszerű

2019. szept. 6. 21:03
 3/13 anonim ***** válasza:
14%
Nem vagyok 30 éves, de feltudok mutatni egy jó feleséget, egy rendesen nevelt gyereket, egy diplomát, egy a szakmában elismert munkahelyet, egy komolyan felívelő karriert, egy rendben lévő kifizetett autót, egy teljesen felújított és kifizetett 3 szobás panelt (a lakás vételárának a felét kaptuk szülőktől, a maradék és a 10 milliós felújítást/berendezést már mi álltuk) és már van közel 10 millió forint megtakarításunk.
2019. szept. 6. 21:10
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
Mert nem mindenki indul jó hátszéllel. Aki gyerekkorában hátrányos családban nőtt fel, nem biztos, hogy ki tud törni felnőttként. Ha nincs motivációja a tanulásra, vagy lehetősége, akkor csak az marad, ami elérhető. A rakás gyerek és utánuk a támogatások.
2019. szept. 6. 21:25
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Majd ha lesz családod és megtudod mik a vele járó kötelezettségek, akkor visszatérhetünk a kérdésre! Egyszer mondta nekem valaki, hogy a gyerekvállalás a világ legdrágább mulatsága és nagyon igaza volt...
2019. szept. 6. 21:37
 6/13 anonim ***** válasza:
34%

3-as vagyok. Miért kellett lepontozni?

Utolsó a gyerekre a szülésig mentek el milliók... Szerencsére ezt nem nézzük, de bőven el fog menni egy ház ára mire felnő.

2019. szept. 6. 21:43
 7/13 anonim ***** válasza:
20%
Már mint nem vagyok még 30 éves.
2019. szept. 6. 22:00
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
Miért oly sok a depis, az általad leírt jómódúak között?
2019. szept. 6. 22:36
 9/13 anonim ***** válasza:
26%
Mert nem mindenki indúl biztos anyagi háttérrel.Nem mindenkit támogatnak a szülők mindkét részről.
2019. szept. 7. 07:13
 10/13 anonim ***** válasza:
60%

Nulla támogatással otthonról:

Saját cég 10+ feletti bejelentett alkalmazottal!

Ház, kocsi, megtakarítások.

Sajna a pénzzel nem bánok jól, kb mindent megveszek, ami megtetszik:) ezt “hoztam” otthonról, a nélkülözés utáni jólét az oka.

A tanulás (és az ész) tehet mindenről, egyébként. Nekem is voltak szutyok munkahelyeim (tesco, autóalkatrész-nagyker, építkezés), de tudtam, ezek csak állomások és fura volt figyelni a korombeli srácokat anno, akik bizony nem állomásnak, hanem végcélnak fogták fel azt, ahol voltak.

2019. szept. 7. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!