Miért nem értek el semmit az életben?
Az anyagi jólét nem feltétlenül jelent lelki boldogságot is. Lehet, hogy nincs autója, de van tudása, vagy három gyereke, aki ránevet és megöleli. Ez bizony többet ér, mint a saját lakás, vagy a megtakarítás.
Ha ez a téma merül fel, a nagyapám mondása jut eszembe, aki szegénységben nőtt fel, és megjárta hadifogolyként az orosz tajgát.
Ő egyszer azt mondta nekem: "Tanulj kislányom, mert a tudás az egyetlen érték, azt mindig, mindenhová magaddal viszed, és soha nem vehetik el tőled. Én láttam a háborúban embereket megbolondulni a vagyonuk elvesztésétől. Pedig vagyonból mindig lehet másik. Nem az az igazi érték."
Hát így.
Nem hinném h jókedvükből nem keresnek többet mert "milyen jó h csak ennyi van".
Van akinek ez jut. Nyilván lehetne törni magukat, kaparni egy jobb élet után de van aki megelékszik azzal h van mit enni és ennyi.
Az embereknek vagy rossz a munkahelyük, ami valljuk be elég sűrűn előfordul. Nincs megfelelő fizetés. Egy napi 12 órában dolgozó fizikai munkás a minimálbéren él ami valljuk be nem jogos azzal szemben h egy szinész vagy énekes mennyit keres. Nem azt mondom h nem dolgozok de ők túl vannak fizetve. Tehát van olyan akinek egyszeruen rosszak a körülményei és Van olyan is aki megelégszik azzal ami van nem is torekszik jobbra. Vannak tehát rossz helyzetűek és lusták. Ennyire egyszerű
3-as vagyok. Miért kellett lepontozni?
Utolsó a gyerekre a szülésig mentek el milliók... Szerencsére ezt nem nézzük, de bőven el fog menni egy ház ára mire felnő.
Nulla támogatással otthonról:
Saját cég 10+ feletti bejelentett alkalmazottal!
Ház, kocsi, megtakarítások.
Sajna a pénzzel nem bánok jól, kb mindent megveszek, ami megtetszik:) ezt “hoztam” otthonról, a nélkülözés utáni jólét az oka.
A tanulás (és az ész) tehet mindenről, egyébként. Nekem is voltak szutyok munkahelyeim (tesco, autóalkatrész-nagyker, építkezés), de tudtam, ezek csak állomások és fura volt figyelni a korombeli srácokat anno, akik bizony nem állomásnak, hanem végcélnak fogták fel azt, ahol voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!