Örökbefogadás - Hogyan induljak neki?
Elsősorban házasok, de legalábbis komoly élettársak lehetnek alkalmasak. Megfelelő egzisztenciával és pszichés érettséggel.
A leírtak alapján egyetlen szempontnak sem felelsz meg, na nem mintha az elég lenne.
De hát próbálkozni lehet.
Az alap: állandóra bejelentett lakcím. Nevelőszülőnek legalább 35 évvel idősebbnek kell lenni a nevelendő gyermeknél,de örökbefogadóként is meghatározott a kor.Az állam úgy gondolta,te a saját költségeden felneveled a más által elpottyantott gyereket,mivel a nevelésre szánt támogatások nevetségesek.Hozzátenném,hogy lecsökkentették a gyermekotthonokkal együtt az abban működött nevelőszemélyzetet,de te magánszemélyként a bevételeddel meg sem közelíted annak a jövedelmét akik intézményekben ebből éltek meg!
Kaphatsz rövid időn belül súlyosan beteg,halmozottan fogyatékos,nehezen kezelhető gyermeket,valamint akikkel más probléma is bőven akad! Be kell látni,ha baj van a gyerekkel kieshetsz a munkából akkor mi történik /veletek/?
Lebeszélnélek a szándékodról!
A gyerek nem egy plussmaci amit kiteszel a polcra vagy az agy szelere! Rengeteg felelosseg jar vele! Szuper, hogy ilyen elszant vagy, de nem a megfelelo korulmenyek kozott elsz. Gyermekotthonban dolgozom, van egy kis srac akit csak az egyik szuloje nevel. Azert kerult hozzank, mert nem volt biztositott a lakhatasuk. Hol itt laktak, hol ott. Az utcan ugyan nem, de nagyon bizonytalan korulmenyek kozott, mindig masokra utalva!
Szerinted milyen elete lesz annak a gyereknek, ha az orokbefogado szulojevel ketten nyomorogva egy szobaban kell felnonie??? Ha pedig pont ki akar menni a mosdoba vagy a konyhaba, akkor tuti belebotlik vakamelyik "lakotarsba"! Szamomra mindez kizaro ok, arrol nem beszelve, hogy felnott letedre gyerekes a gondolkodasod. Normalis esetben az ember akkor alapit csaladot es hasonlo, ha biztositani tudja a normalis eletet, egy biztos labakon allo jovot! Te mikeppen latod a jovodet? Alberletben lakotarsakkal eleted vegeig??? Nagyon gaz. Inkabb probalj megteremteni valamit az eletben, majd ezutan gondolkodj el az orokbefogadason. Csoborbol vodorbe biztos nem rakjak azt a szegeny gyereket.
Ha tudsz szülni, akkor szerintem mesterséges megtermékenyítés is jó lehet. (Bocsánat ha lemaradtam valamiről, ami kizárja ezt. Pl a pénz az valszeg több millió kell hozzá, meg jó ha van partnered, aki adja a cuccot)
Örökbefogadás témában nem vagyok otthon, de úgy rémlik, hogy egyedülállóként szinte lehetetlen dologról van szó, nagyon a lista végén leszel, feltéve ha pici gyereket vennél magadhoz. Aztán minél idősebb, annál könnyebb. Normális lakókörülmények nélkül pedig lehetetlen.
Értem én, hogy komolyak a szándékaid, de te magad egyelőre komolytalan vagy :/
Viszolyogsz, nem viszolyogsz a szextől, a cél érdekében egyszer nem fogsz belehalni!
Mert a vonatkozó szabályzók szerint neked másképp nem lesz gyereked.
Szerintem tarts inkább kutyát!
Ha jól bánsz vele, az is 15-18 évre felelősségteljes elköteleződés.
Mégha a mostani helyzetben jóban vagy a lakótársaiddal és a bérbeadóval azt is megváltoztathat a gyermek!
Mihelyt valaki nem tudja kipihenni magát /akár munka előtt/,mások az elvárások a gyereknevelésben /nézet eltérések/ valamint egy idő után zavaró körülményként jelenik meg a gyermek,akkor nem biztos,hogy tolerálja a környezeted!
Felneveletem a sajátjaimat és elmondhatom a családon belül egyedül a gyerekeken vitatkoztunk!
Neked is teljesen meg kell változtatni a szokásaidat,időbeosztásodat valamint fáradtan is ügyeletesen jókedvűnek lenni!
Dolgoztam gyermekotthonban,de ismételten lebeszéllek a szándékodról!
Ha van testvéred annak a gyerekét,vagy családi kapcsolatokon belül válassz olyat akit szerethetsz!
Még nem vagy elkéstem,hogy saját gyermeked legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!