Természetes, ha egy 18 éves lány, aki idén érettségizett, semmit nem csinál nyáron? Nem vállal diákmunkát, nem segít be otthon, kivéve, ha már nagyon mérges az anyja.
Én sem dolgoztam érettségi után. Sőt, most sem dolgozom, pedig 20 éves vagyok. Szerintem ha anyagilag megengedheti magának, akkor pihenjen, nyaraljon. Oké, ártani biztos nem ártana a munka, de nekem azt mondták hogy ráérek majd. Amúgy ősztől/téltől fogok dolgozni.
De besegíteni illene otthon. Én ilyenkor megpucolom az ablakokat, mosogatok, főzök, füvet nyírok stb. Ennyit meg lehetne csinálni...
Én 22 éves vagyok, és még nem dolgoztam suli mellett. Bár nem ártott volna, de eddig nem jött össze.
Viszont ezt kompenzálom azzal, hogy igenis kiveszem a részem a házimunkából, kaját csinálok, teregetek, takarítok, mosogatok, udvaron elvégzem a kerti munkát stb. Ösztöndíjak meg ilyesmi pedig megy a közösbe, nem magamra költöm.
Gáz, ha 18 évesen nem segítesz anyádnak.
Igen illene dolgozni. Nem azonnal. Egy két hét pihi és utánna dolgozni. Én is egyetemista vagyok, de én már több helyen is dolgoztam. Sőt ezen a nyáron rendesen dolgozok sőt munka mellett még itthon is szedek uborkát két naponta.
De megtehetném hogy pihenek, de valahogy nem ezt tanították nekem. Az ösztöndíjam is havi 40 e volt, és nem kellett költenem semmire. És nehogy azt higyje minden egyetemista, hogy majd az egyetem után könyebben talál munkát. Ezt az utolsó előtti válaszolónak mondom.
Kérdésedre a válasz: NEM, nem természetes :D
én is hasonlóképpen vagyok az itthoniakkal, bár én egy évvel ezelőtt érettségiztem, de rá kell jönnöd hogy ha igazán független akarsz lenni, hiszen mostantól az élet komolyabbik felére lépsz, a függetlenség része hogy magadról kell gondoskodnod, ha már házimunkát nem is, de meg kell tanulnod legalább saját magad után rendet rakni, és az is nagyon igaz, hogy saját pénzt, amit te keresel meg, sokkal jobb érzés elkölteni arra amit szeretnél, hiszen abban mégiscsak a te munkád van benne, bár ezt igazán csak akkor fogod megérteni ha ott tartasz :) de amint mondtam, valahol el kell kezdeni függetlenedni, és az nem azt jelenti hogy semmit nem csinálsz, csak amihez kedved van, hanem azt, hogy megtanulod azon dolgok alapjait amik később lehetővé teszik hogy ne a szüleidtől függj. ugyanakkor még azt is hozzátenném hogy 18 éves korod után a szüleidnek már nem kötelességük eltartani téged, márpedig az áram, a víz a fűtés, a ruhák és az étel mind az ő munkájuk eredménye, ezt a sok dolgot amit te ingyen megkapsz nekik nem ingyen van, ezt mindenképpen meg kell hálálnod, ha nem is tudod anyagiakban megfelelő mértékben megadni számukra, ilyen esetben nem egy ajándék vagy ilyesmi ami számit valamit is , mert az mulandó, ilyenkor a legtöbbet egy kis kedvesség, a szülő iránti tisztelet, és az iránta való szeretet kimutatása, na és persze egy kis önzetlen otthoni segítség ami talán valamennyire vissza tudja azt adni, hogy ők önzetlenül eltartanak, minden egyéb extra kérés nélkül, ha jobban belegondolsz, ezért egy kis házimunka igazán semmiség, hiszen legalább nem kell 8 órában gürizned kitudja hol, de vállalhatsz munkát is a nyárra, csak lássák hogy nem tétlenkedsz, neked sem esne jól, ha te mindened odaadnád másnak és ő magasról tenne a dologra :) nos kb ennyi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!