Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb vagyok mint az...

Kevesebb vagyok mint az unokatesóim? Leérettségiztem, és szakácsnak akarok tovább menni. Szülök nem nézik jó szemmel, mert ők egyetem/ főiskolát néztek ki.

Figyelt kérdés
Mindig mondogatják hogy unokatesóim mind egyetemen vannak, már 1pár végzet is.. Ennyire számít hogy Egyetemet végezzen az ember?? Hogy van ez? Köszönöm a válaszokat! 18L
2010. júl. 14. 10:51
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Én sogórom szakácsnak dolgozik németbe és 700-800eurot keress havonta.
2010. júl. 14. 12:53
 32/35 anonim válasza:
100%

HElló!!

Figyi! remélem még olvasod a válaszokat!

Attol hogy szakmád van, és nem diplomád, ne becsüld le magad,

Én is szakközepet végeztem, és épületszobrász/díszítőszobrász vagyok.

És hidd el, nem sok diplomás matyi dicsekedhet 1500-2000Ft os KEZDŐ órabérrel.

A szakács is jó szakma, pláne ha szerzel mellé egy szakmai nyelvvizsgát,(asszem így hívják) és akkor még külföldre is mehetsz vele.

Nem muszály a diploma, csak azért hogy legyen egy, kár megszerezni.

Igaz most én is egyetemmre felvételizek, de most nyáron is dolgoztam, és ott a legkevesebb fizetés is 1200 volt óránként.(igaz én csak 800 at kaptam, mert csak most nyáron dolgoztam velük és be se voltam jelentve, de amúgy kapásbol csak a szakmám miatt minimunm 1500Ft/órát adtak volna, ha munka viszonyt létesítettem volna velük)

Szóval ha engem nem vesznek fel,nem nagyon fogok búslakodni, mert a kövi felvételiig, simán jó pénzt tudok majd keresni.

Ha a helyedbe lennék, és nagyon egyetmre/főiskolára akarnék menni, csak oylanra mennék, ami a szakmáddal egybevág.

2010. júl. 14. 13:13
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Guzmania:

Ez sztem elég karcsú,ahoz képest.hogy Németországban van..

Itt Magyarországon is megkeresnek ennyit a jobb szakácsok!

2010. júl. 14. 13:14
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
7-800 euro nagyon karcsú. Párom 250ezret keres itthon. Barátunk külföldön (nem hajó!) keres 2-3ezer euro között.
2010. júl. 14. 16:31
 35/35 anonim ***** válasza:

Szüleidet minősíti, hogy lenézik azt, akinek van szakmája - már bocs. Az egyetemről, meg a diplomáról meg annyit, hogy akkor lesz újra becsülete, ha szigorítani fogják az egész felvételi és képzési rendszert, de az ezt megelőző jó eredményeknek az az alapja, hogy ne felesleges dolgokkal tömjék a gyerekek fejét már általános iskolában is.

A szakács szakmával bárhová mehetsz dolgozni, mert éhes emberek mindig vannak, és kajára, így szakácsra is mindig van igény.

2010. júl. 14. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!