Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom elfogadni, hogy az...

Nem tudom elfogadni, hogy az anyu már nincs többé hogy lehet ezt a fájdalmat legyőzni?

Figyelt kérdés
Húsvét másnapján volt pontosan 1 éve,hogy édesanyám elment. Én még a mai napig sem tudom elhinni,hogy ő már nincs többé. Minden nap eszembe jut és sírok miatta de vannak napok amikor könnyebb. Nekem nagyon szoros volt a kapcsolatom az anyuval olyanok voltunk mint a sziámi ikrek elválaszthatatlanok. 29 éves koromig vele éltem soha nem hagytam magára. Én most vagyok amúgy 31 éves. Az anyu nekem olyan volt mint egy támasz aki mindig mellettem állt mindenkitől megvédett és mindent megadott amit csak tudott. Gyerekkoromtól fogva elkényeztetett engem mellette semmit nem kellett csinálnom ő mindent megcsinált. Nagyon jó és ügyes asszony volt akit csak szeretni lehetett. Épp ezért fáj,hogy már nincs többé velem. Mióta ő meghalt azóta teljesen egyedül maradtam az életben és félek a jövőtől mert most már a saját lábamon kell megálljak nincs többé anyu aki segítene :( Igaz van egy bátyám és egy nővérem de őket igazából én nem érdeklem gondolják magukba felnőtt 31 éves nővel minek foglalkozzanak már nem kislány és tudom,hogy ebben igazuk is van de akkor is én félek az élettől és a jövőtől,hogy mennyi minden vár még rám és az anyu nélkül kell létezzek. Engem ez megrémiszt teljesen és még csak 1 év telt el azóta,hogy meghalt. Félek,hogy nem tudok megállni a saját lábamon kéne egy támasz aki mellettem állna legalább az anyut valamennyire pótolná de ez tudom,hogy lehetetlen. Ki van még hasonló helyzetben mint én? Ti hogy fogadtátok el,hogy nincsen többé édesanyátok???
2019. aug. 30. 16:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kèrdező!

A fàjdalmat sajnos nem lehet legyőzni,idővel enyhül majd a fàjdalmad.

Fogadd őszinte részvétem.

Tiszta hányinger hogy mèg ilyen tèmában is van aki kènyszert èrez arra hogy ideböfögjön v.mit...

2019. aug. 30. 17:58
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Tarts ki! Valahol olvastam, hogy a haláleset feldolgozása 2 év. Fele már megvan, ezután csak könnyebb lesz.
2019. aug. 30. 18:06
 13/18 anonim ***** válasza:
57%
Jót teszel magaddal, ha keresel egy pszichológust, ha meg tudod fizetni azt az alkalmankénti legalább tízezer forintot. Ő egyúttal az önbizalmadra is rásegít. Meg tudod oldani az életedet, hiszen már közel másfél éve azt teszed, mindent meg tudsz csinálni még akkor is, ha ezt nehéz elhinni. A társadra támaszkodj még jobban, már ha őt igazán szereted. Ha a pszichológus anyagi okokból nem jön össze, akkor figyeld a gyászcsoportok hirdetését, ezeken legfeljebb terembérleti hozzájárulást kérnek. Itt vannak időről időre meghirdetve az új indulások, 10 alkalmasok szoktak lenni: [link] Ezen az oldalon olvasgathatsz is a témáról, és akkor látod, hogy más is megszenvedi ezt az időszakot.
2019. aug. 30. 18:14
 14/18 anonim ***** válasza:
38%

Szornyu lehet, de az a termeszetes, ha a gyerek eli tul a szulot, tehat jo esetben mindenkire ez var: eltemeti az ember a szuleit!

Van olyan erzesem, hogy szamodra inkabb az egyedullet okoz gondot. Mindig anyud pesztralt, ennek koszonhetoen teljesen el vagy veszve! Semmi onallosag! Vegy peldat a testvereidrol es kezd el elni onalloan az eleted!

2019. aug. 30. 18:24
 15/18 anonim válasza:
8%
Azért,nézz bele jobban a Bibliába!Hátha!Bízz bennem!
2019. aug. 30. 19:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lassan 3 éve halt meg, és soha nem lesz már semmi a régi. Igen, könnyebb lesz, de ezt nem jelenti azt, hogy nem lesznek rossz napok. Én jártam előtte is meg azóta is pszichológushoz, és ő is mondta, hogy ez nem egy egyenes vonal felfele, hanem hullámzó.

29 voltam, mikor meghalt, és bár nem éltünk együtt, de hiányzik a gondoskodása. Ő az az ember - meg általában a szerető anyák azok -, akinek a gyereke az első, ha reggel felébred. Ez a gondoskodás ilyen apró dolgok, amitől igazán szeretve érzed magad. Pl. csak megemlítettem neki, hogy "a héten el kell mennem borítékot venni", és másnap vagy személyesen elhozta, vagy a postaládában találtam egy köteg borítékot. Vagy mondtam neki, hogy szerintem a Claritin már nem jó, új allergia gyógyszert kellene keresnem, és átküld egy csomó linket, hogy miről mit mondanak, melyikről kérdezzem az orvost.

Ebben az a legszomorúbb, hogy soha senki nem fog így szeretni. Senkinek nem lesz az az első, hogy neked jó életed legyen.

És igen, szívfacsaró belegondolni, hogy ha élek 58 éves koromig, akkor a fele életemet nélküle éltem le úgy, hogy az első évekre nem is emlékszem. A kollégáim többsége 50-es éveiben van, és mindnek él az édesanyja.

Kérdező, nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar elveszítetted az anyukádat.

2019. aug. 30. 23:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Előző, de szépen megirtad. Meg is könnyeztem! Igen, ha meghaltak a szüleid Apavagy anya, senki nem fog úgy szeretni többet..
2019. aug. 31. 09:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Írtam privátot!

(Pont ugyanígy érzek most én is...)

2019. szept. 1. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!