Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy ha valakinek meghal egy közeli hozzátartozója, egy rövid időn belül megszülető baba enyhíti a fájdalmát?

Figyelt kérdés
2019. júl. 11. 20:40
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Mert a gyász tabu, akit nem érint, nem tud mihez kezdeni vele, és mindenki azt hiszi, hogy ha eltereled a figyelmed, akkor jobb lesz. Abba nem gondolnak bele, hogy a figyelemelterelés csak azt jelenti, hogy elnyomsz érzéseket, amiket meg kell élned, hogy később ne terítsenek le mentálisan.
2019. júl. 11. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Én még soha nem hallottam erről
2019. júl. 11. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
És az elsőhöz talán még azt is hozzá lehet tenni, hogy a születés a halál ellentéte ezért sokan úgy vélik h "semlegesíti" vagy kárpótolja.
2019. júl. 11. 22:30
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Amit írok, az egy fikció.

Tegyük fel, adott az én családom: feleségem, jómagam, felnőtt gyermekeim, akik már tőlünk külön, tartós párkapcsolatban élnek, egyikük várandós. Feleségem váratlanul meghal. Úgymond egyedül maradok. Néhány héten belül világra jön egy unokám. Nagyon örülök, boldog vagyok, hiszen életem, vérvonalam folytatását látom benne. Ennek az eseménynek a bekövetkezése mennyit és miben változtat az általam megélt fájdalmon, miszerint elvesztettem életem párját, elvesztettem a legjobb barátom, elvesztettem a segítőtársamat? Ezen az érzésen nem változtat semmi.

2019. júl. 11. 22:39
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem ez nem annyira hülyeség, a megszülető baba sok örömet ad, és nincs idő mellette semmi másra gondolni. Nyilván nem fog kevésbé fájni az elvesztett hozzátartozó, de valószínű a hangulata javulni fog.
2019. júl. 11. 22:41
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Mert amíg van kit nevelni, gondozni, addig talál értelmet az életben az is, aki egyedül nem találna.
2019. júl. 12. 00:06
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

Mert sokan úgy vannak vele, hogy a gyerek igazi áldás és minden gondot megold. Új célt ad az életben.

Tönkrement házasság? Egy kisbaba megoldja! Pénzügyi gondok, munkanélküliség? Mi sem jobb rá, mint egy gyerek. Gyász enyhítése? Baba!

Minden gondra "jó" megoldás.

2019. júl. 12. 08:41
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
Sok tahó tényleg komolyan gondolja. Amikor a nővérem férjénél kiújult a rák, és a kezelésektől úgy legyengült enni sem bírt, rengeteget hányt, iszonyat rosszul volt, ráadásul aggódott, mert a család minden spórolt pénze ráment az “ingyenes” ellátására (műtétre 6 hónap múlva lett volna időpont, átcsúsztattak egy borítékot és egy héten belül műtötték, meg hasonló nyalánkságok) akkor a kisebbik (huszonéves) lánya azzal volt elfoglalva, hogy egyetem mellett azonnal munkát vállalt, ezzel is levéve valamennyi terhet a szüleikről, míg a nagyobbik mániákusan a teherbeesést kergette, és egyre azt hajtogatta, hogy majd apa ettől jobban fogja érezni magát. Külön poén, hogy ő még otthon lakott férjestül, saját munkája sem volt, tehát jókora kolonc volt ő is, meg a terhessége is... munkát persze eszébe nem jutott keresni, elvégre alig 30 volt, az apja haldoklott, hova rohanjon. Inkább szétdobta a lábát, mert az ő világában az a teljesítmény. És őszintén nem értette, hogy mi a gond a mentalitásával, miért utálta őt meg a fél család.
2019. júl. 12. 08:49
 9/9 anonim ***** válasza:
48%
Ezt nem a fájdalom elterelésének mondanám..nagyon sokszor ugy van ha valakinek meg hal egy családtagja születik egy baba ez inkább sors szerü dolog leginkább az idősek "hisznek" benne.. de pl a mi családunkba van egy pár ilyen eset.. leg utóbbi meg halt a papám rá 7hónapra terhes lettem pedig előtte évekig nem sikerült.. szóval ilyen esetekre mandják hogy ha meg hal egy ember születik egy új..
2019. júl. 12. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!