Miért gondolják azt sokan, hogy ha valakinek meghal egy közeli hozzátartozója, egy rövid időn belül megszülető baba enyhíti a fájdalmát?
Amit írok, az egy fikció.
Tegyük fel, adott az én családom: feleségem, jómagam, felnőtt gyermekeim, akik már tőlünk külön, tartós párkapcsolatban élnek, egyikük várandós. Feleségem váratlanul meghal. Úgymond egyedül maradok. Néhány héten belül világra jön egy unokám. Nagyon örülök, boldog vagyok, hiszen életem, vérvonalam folytatását látom benne. Ennek az eseménynek a bekövetkezése mennyit és miben változtat az általam megélt fájdalmon, miszerint elvesztettem életem párját, elvesztettem a legjobb barátom, elvesztettem a segítőtársamat? Ezen az érzésen nem változtat semmi.
Mert sokan úgy vannak vele, hogy a gyerek igazi áldás és minden gondot megold. Új célt ad az életben.
Tönkrement házasság? Egy kisbaba megoldja! Pénzügyi gondok, munkanélküliség? Mi sem jobb rá, mint egy gyerek. Gyász enyhítése? Baba!
Minden gondra "jó" megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!