Zoé nevet fogjuk adni. Szerintetek szép név és miért becézik sokan ha amúgy is rövid név?
sharon naplója régi kedvenc mesém és abban volt egy kiscsaj Zoé
akkor hallottam először azt hittem amerikai név aztán megnéztem és görög jelentése élet :)
szerintem ennél nem kell jobb jelentés egy névnek
párom anyum szofia párti de nekem jobban tetszik a családnévhez :)
Nekem nem tetszik, de nem is nekem kell, hogy tetszen.
A jelentése viszont tényleg szép.
Nekem nagyon tetszik a hangzása, én is ezt adtam, mert erős, határozott, mégis légies, könnyű és nőies és kicsit sem közönséges. Van benne valami emelkedett és megfoghatatlan a végén lévő é hang miatt. Ilyen személyiségre asszociálok a hallatán, nekem ezért tetszik.
A "vadmacskakommandóban" hallottam először ilyesmi nevet és van egy hasonló nevű színésznő is, aki szimpatikus.
Tetszett a név, a jelentése, hangzása, ilyen nevű emberek egyaránt, nem becézhető, ami szintén előny, külföldön sem okoz majd neki gondot és persze nem hangzik rosszul a vezetéknévvel sem, és nem is volt tucat, ezért adtam.
Aztán persze népszerű lett..most második nevet keresek, hogy legalább picit egyedinek érezhesse magát a gyermekem.
Ja és a becézés.. nem becézhető nevet kerestem direkt, világéletemben utáltam, ha becéznek, rengeteg félreértést és kellemetlenséget szült, erre így is becézik kapásból(Zozi, Zozó, Zó, Zoza, Zoécska) és még én is becézem(Zoisz).
Ha lesz még gyermekem, kapásból két nevet fog kapni és a becézhetetlenség nem lesz szempont.
Nekem sem ez, sem a Sophie- agyon koptatott egymillió van már és nekem mindig a prosti jut róla eszembe.
Iszonyat sok a Zoé manapság szerintem túlontúl rövid, tömör név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!