Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aggódom egyedül élő apám...

Aggódom egyedül élő apám miatt, szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Apu 60 éves, anyu már majdnem 10 éve meghalt. Volt valakije egy ideig, de idén szakítottak. Én 10 éve elköltöztem, majd visszajöttem hozzá szakítás miatt 2 évre. Most újra elköltöztem. Nincsenek barátai, van 2 testvére, akikhez néha elmegy, de ennyi. Hétköznap dolgozik, hétvégén otthon van, és nézi a tvt. Eléggé életképtelen, tudom nem szép ilyet mondani, de ez az igazság. Én járok neki bevásárolni, mert nem képes elmenni a voltba. Főzni nem szokott. Aggódom hogy alig eszik főtt kaját
2019. aug. 28. 15:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
17%

“Beszeltem már vele, hogy aggódom érte, de azt mondta nincs miért. De se rendes kaját nem eszik nagyon, se társaság.”

Akkor meg miert kell ellatnod ot, mint egy csecsemot? Nyugodtan latogasd meg gyakran, hivd fel stb, de most tenyleg, egy felnott , eleteros emberrol beszelunk.

Miert nem legetseges az, hogy munka utan, nem vagyik masra csak arra hogy pihenjen es tv-t nezzen?

En 25 vagyok de kb ezt csinalom nap mint nap munka utan. A fozes meg megint az o dolga, ha annyira kivanna a fott etelt, akkor megfozne maganak. Lehet csak igenye nincs ra.

2019. aug. 28. 16:16
 12/27 anonim ***** válasza:
15%

HA valaki egész életében nem eszik fött kaját, attól sem lesz semmi baja.

Ha meg nem mégy el helyette boltba, akkor éhenhalni nem fog, hanem elmegy ö maga.

Ha nem pátyolgatod ennyire, akkor kénytelen lesz egy csomó mindent megcsinálni, elintézni, és nem tud egyre jobban magába húzódni!

2019. aug. 28. 16:35
 13/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. aug. 28. 16:42
 14/27 anonim ***** válasza:
25%
Apád nem életképtelen, csak lusta és igénytelen. Miért kellene bevásárolnia, főznie és takarítania, ha van egy ügyeletes bejárónő, aki megcsinálja helyette?
2019. aug. 28. 17:03
 15/27 anonim ***** válasza:
91%
Ha egy városban laktok, hívd meg néha vacsorára hozzátok. Szervezz közös programot hétvégére. Beszélgess vele sokat. Magányos.
2019. aug. 28. 17:35
 16/27 anonim ***** válasza:
85%

A szülők korosztályában a férfiak ahhoz vannak szokva, szoktatva egy életen át, hogy a nők megcsináltak mindent a háztartásban.

Apukádra most rászakad a magány, lehet nem is tud főzni, de megtanulni már biztosan nem fog, mert nem is akar. Anyám halála miatt hasonló cipőben jártam mint te Kérdező, csak nekem 250 km-ről kellett megszerveznem apám életét.

Én minden hónapban elmentem hozzá amikor nyugdíjat kapott (68 éves volt), kimostam minden szennyest, megrendeltem neki főtt kaját egy hónapra előre és rendeztem neki heti 1 alkalomra takarítónőt, aki ki is vasalt neki.

És mivel nem fiatal, nem jár költséges bulikba, ruhát sem vesz hetente-havonta, a kaja meg a takarítónő bele kell férjen a jövedelmébe. Ha nem, akkor esetleg besegíthetsz neki egy kevéssel, de ezt már te tudod!

Lehet persze letojni, de nekünk nem olyan volt a kapcsolatunk, hogy ez nekem belefért volna.

Ha eszik rendesen, ha nem eszi meg a kosz, ha tudtok kapcsolatban lenni napi/heti szinten, akkor a hangulata is más lesz, mintha ül a szutyokban egyedül, magányosan, éhesen.

2019. aug. 28. 17:40
 17/27 anonim ***** válasza:
78%

Esetleg tudsz neki menüt hozatni, vagy ha te főzöl, abból hozni.

Mi az, amit régen szeretett apud csinálni? Tudsz neki olyan kört ajánlani esetleg.

2019. aug. 28. 18:10
 18/27 anonim ***** válasza:
24%
Na most azért kongatni egy hatvanas férfi felett a lélekharangot, mert munka után nem áll be főzőcskézni megy puccba vágni a lakást a Senki kedvéért, szerény nyomott véleményem szerint erősen ostobaság. Lehet, csak szrik bele. Minek csinálja meg? Kinek? Főzni nem főz, talán nem is tud? Meg kinek is főzzön, ha nincs rá igény?
2019. aug. 28. 18:29
 19/27 anonim ***** válasza:
74%

16-os vagyok és lehagytam egy fontos dolgot:

Főleg azért mentem nyugdíjkor, mert begyűjtöttem a havi csekkjeit és azokat is feladtam. Ez nagyon lényeges!

2019. aug. 28. 19:32
 20/27 anonim ***** válasza:
59%

"A szülők korosztályában a férfiak ahhoz vannak szokva, szoktatva egy életen át, hogy a nők megcsináltak mindent a háztartásban."

Ez nem egészen így van. Már nagymamám sem szolgálta ki a férjét egyoldalúan.És sorolhatnám. Nyilván anyám sem házi cseléd.

2019. aug. 28. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!