Te hogy éreznéd magad, ha egy közeli rokonod hirtelen meggazdagodna?
Mondjuk nem lottónyeremény vagy ilyesmi által, hanem önerőből. Bejött neki az üzlete vagy a karrierje, ezáltal elkezd sok pénzt keresni és drágább dolgokat venni. Az addig veled egy anyagilag szinten lévő rokonod (vagy lehet jó barát is) hirtelen elkezd drága autóval járni, drága helyeken nyaralni, drága házat venni...stb. Hogy éreznéd magad ettől? Féltékeny lennél rá, hogy neki miért jött össze, neked pedig miért nem? Őszintén.
Én úgy veszem észre, az emberek nagyon irigyek, szinte más sem mozgatja őket, mint hogy azt figyeljék, kinek miből mennyi jutott. Patikamérlegen méricskélik, kinek miből mennyije van, és ha valaki valamiben sikeresebb, mint ők, egyből elkezdik kiutálni. Akár testvért is, legjobb barátot is, bárkit. Az irigységük mindennél erősebb.
Te hogy látod ezt?
20-ra:
Azok a rokonai, akik butácskának gondolták, kioktatták, most megszégyenültek, mivel kiderült, hogy alaposan melléfogtak. Emiatt haragszanak rá. Ill. még amiatt, hogy egy buta testvér/rokon mellett ők annál okosabbnak, ügyesebbnek érezhették magukat. Ezt a mankót kirúgta alóluk az élet, sőt, megfordult a helyzet: a másik sikeressége pont rávilágít az ő viszonylagos sikertelenségükre.
AZ ilyen emberek ráadásul irigyek és jellemtelenek is. Ennek a rokonodnak azt tanácsolom, ne sajnálja, hogy az ilyen rokonok kikoptak az életéből.
Az más kérdés, hogy én roppant cinikus fickó vagyok, és valószínűleg még húznám is azokat, akik irigykednek rám. És jókat nevetnék rajtuk! ;-)
Teljesen leszarnám.
Vannak meggazdagodott rokonaim, van aki jobban tanult, fiatalabb és többre vitte mint én...és? Ő élete én meg élem a sajátomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!