Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos, jogy szeretnék én is...

Jogos, jogy szeretnék én is egy saját házat?

Figyelt kérdés

Az élettársammal 10 éve vagyunk együtt, van egy óvodás gyerekünk is.

Még középiskolás voltam, mikor a páromhoz és az anyjukájához költöztem. Évekkel később a szüleim elváltak, a házat elvette a bank, szóval ha szétmennénk a párommal mert ki tudja mit hoz a jövő, nekem csak albérlet jutna.

A páromnak van egy tesója ,aki nem él velünk és nem is akar, ki lehetne akár vásárolni is a tulajdonrészből, de nem akarnak ebbe belemenni.

Én meg már most lakástakarékot szeretnék kötni, 25 éves vagyok, még ha siekrülne egy kisebb házat is venni 5 év múlva még albérletbe is ki lehet adni. De ez a páromnak meg nem tetszik. Minek 2 házat fenntartani. Így meg minden pénzem erre a házra menne, ha meg elválnának útjaink azt a pénzt sose látnám...

2019. aug. 20. 11:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Részedről jogos.

A bökkenő, a párod szerint felesleges.

Most jön az, hogy eldöntöd, építed a magad elképzelése szerint az életedet, vagy a párod akaratát elfogadod.

2019. aug. 20. 11:17
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Érthető, de a párod álláspontja is. Neked nincs, ezért szeretnél sajátot. Neki van, nem kell már másik. Amit te tervezel az számára előnytelen anyagilag. Lakáskasszát nyitsz, ott élsz a házukban, közben meg ahol laksz, oda meg nem költessz semmit. Ha költessz, akkor meg ugye te jársz rosszul. Ezen így nem nagyon lehet megegyezni. Őszintén, ha neked lenne ingatlanod, akkor te segítenél a párodnak, hogy tudjon egy házat venni ami csak az övé lesz?
2019. aug. 20. 11:19
 3/16 anonim ***** válasza:
67%
Abban az esetben jogos ha a párodnak egy fillérjébe nem kerülne a te terved, tehát van annyi bevételed hogy fizesd a takarékot, eltartsd magad és a gyerek eltartásának, és a rezsinek a felét is álld.
2019. aug. 20. 11:52
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

"Én meg már most lakástakarékot szeretnék kötni"

Kösd is meg!

A legokosabb, hiszen most függsz, függtök.

Ne hagyd magad befolyásolni, hiszen gyermeked van,

akinek a biztos lakhatása nagyon fontos.

Ha az élettársad testvére gondol egyet, akkor költözhet oda, amikor akar, nem dobhatnátok ki.

Akár bérleti díjat is kérhet a ház feléért. Joga van hozzá.

Teremtsétek meg a függetlenségeteket, ez a közös gyereketek jövője szempontjából is elengedhetetlen.

2019. aug. 20. 12:35
 5/16 anonim ***** válasza:
30%

A párod kényelmes és önző. Nem gondol a jövőtökre, a gyereketek jövőjére.

A pénz így is, úgy is elmegy. A lakástakarék nagyon jó megoldás, hiszen gyarapodtok, befektettek általa.

Közösen kell nyitni, mindkettőtök nevére, akkor az élettársad is másképpen viszonyulna. Így is, úgy is, a közös gyereketek fogja örökölni.

Az élettársad nem okos, vagy túl kényelmes, önző.

2019. aug. 20. 12:38
 6/16 anonim ***** válasza:
36%
Éppen a napokban történt, hogy a szomszédomat, aki 25 évig élet a volt férje nevén lévő lakásban a fiával, majd a fia megnősült és elment, egyik napról a másikra, 60 éves korában kidobták az utcára.
2019. aug. 20. 12:40
 7/16 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó, miért is önző az a férfi aki nem akarja hogy az ő pénzéből legyen a kérdező nevén egy lakás? Mert gondolom a kérdezőnek nincs annyi önálló bevétele hogy még a lakástakarékot is fizesse a többi költségen felül, vagy ha van is akkor a férfinak kéne többet beleadni a közösbe. Jogos hogy így nem akarja. Megint más lenne ha kettőjük nevére vennék a házat.
2019. aug. 20. 12:43
 8/16 anonim ***** válasza:
87%
Nem akarlak elkeseríteni, de a lakástakarékot megszüntette a fidesz. Ha bevállaltok még gyereket, hamarabb tudtok csokot igényelni, bár azt én nem tenném, mert rizikós...
2019. aug. 20. 12:45
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Természetesen ha vennénk is egy kisebb házat, nem csak az én nevemen lenne a ház, de így meg tényleg ha az élettársam nem lenne akár a híd alá is mehetnék... Ebből a házban meg nem hiszem hogy lesz tulajdonrészem, tudom a kisfiunk örököl majd tehát nem hinném X év múlva kitenné a saját anyját a házból, de tényleg vannak érdekes élethelyzetek, amikre még csak nem is gondolna az ember...
2019. aug. 20. 13:05
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
6-os, ez azért fura, mert ha a férje volt, akkor a nőnek haszonélvezeti joga kellett, hogy legyen (már ha a közösen lakott ingatlan volt).
2019. aug. 20. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!