Jogos, jogy szeretnék én is egy saját házat?
Az élettársammal 10 éve vagyunk együtt, van egy óvodás gyerekünk is.
Még középiskolás voltam, mikor a páromhoz és az anyjukájához költöztem. Évekkel később a szüleim elváltak, a házat elvette a bank, szóval ha szétmennénk a párommal mert ki tudja mit hoz a jövő, nekem csak albérlet jutna.
A páromnak van egy tesója ,aki nem él velünk és nem is akar, ki lehetne akár vásárolni is a tulajdonrészből, de nem akarnak ebbe belemenni.
Én meg már most lakástakarékot szeretnék kötni, 25 éves vagyok, még ha siekrülne egy kisebb házat is venni 5 év múlva még albérletbe is ki lehet adni. De ez a páromnak meg nem tetszik. Minek 2 házat fenntartani. Így meg minden pénzem erre a házra menne, ha meg elválnának útjaink azt a pénzt sose látnám...
Részedről jogos.
A bökkenő, a párod szerint felesleges.
Most jön az, hogy eldöntöd, építed a magad elképzelése szerint az életedet, vagy a párod akaratát elfogadod.
"Én meg már most lakástakarékot szeretnék kötni"
Kösd is meg!
A legokosabb, hiszen most függsz, függtök.
Ne hagyd magad befolyásolni, hiszen gyermeked van,
akinek a biztos lakhatása nagyon fontos.
Ha az élettársad testvére gondol egyet, akkor költözhet oda, amikor akar, nem dobhatnátok ki.
Akár bérleti díjat is kérhet a ház feléért. Joga van hozzá.
Teremtsétek meg a függetlenségeteket, ez a közös gyereketek jövője szempontjából is elengedhetetlen.
A párod kényelmes és önző. Nem gondol a jövőtökre, a gyereketek jövőjére.
A pénz így is, úgy is elmegy. A lakástakarék nagyon jó megoldás, hiszen gyarapodtok, befektettek általa.
Közösen kell nyitni, mindkettőtök nevére, akkor az élettársad is másképpen viszonyulna. Így is, úgy is, a közös gyereketek fogja örökölni.
Az élettársad nem okos, vagy túl kényelmes, önző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!