Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan érzem azt, hogy az én...

Jogosan érzem azt, hogy az én hibám ami történt?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok együtt a barátommal, de a családja finoman szólva sem kedvel engem. Szerintük a barátom sokkal jobbat érdemelne nálam. Állandóan azzal jönnek, hogy az exbarátnője egyetemre jár és mellette dolgozik is, én meg egy ékszerüzletben vagyok minimálbéres eladó. Nagyon zavarja őket, hogy a barátom 3x annyit keres, mint én. Bárhova megyünk, bármit veszünk közösen mindig megkapom, hogy kihasználom őt. Amikor beleszerettem és összejöttünk még a barátom is "minimálbéres senki" (engem az apja így szokott nevezni) volt, de ezt persze azóta már elfelejtették. Kb.féléve kivették a mandulámat, ami nem sikerült jól, majdnem 3 hétig voltam kórházban,így nem is dolgoztam abban az időszakban. Akkor a családja főleg az apja és a testvére elhordott minden ingyenelő, kitartott semmirekellőnek. Nagyon összeveszett a barátom velük amiért mindig azzal foglalkoznak mi hogyan élünk, mire költünk, mennyivel kevesebbet keresek, mint ő..meg úgy általában véve sokat bántottak 3,5 év alatt. Azóta egyáltalán nem beszél velük, letiltotta őket mindenhol. Azt állítja nem hiányoznak neki és már a kapcsolatunk előtt is zavarta őt, hogy mindenbe bele akarnak szólni, de én úgy érzem, ha nem velem lenne együtt még most is jó lenne a kapcsolatuk. Már csak az anyukájával beszél, de vele is havonta max. 3percet telefonon. Örülök neki, hogy kiállt mellettem és sokkal nyugodtabb is így az életünk, de mégsem tartom normálisnak, hogy ilyen szinten eltávolodott a családjától miattam. Egyébként nem csak az anyagi különbség miatt utálnak, hanem úgy alapból nem tartanak elég jónak hozzá (külsőleg, személyiségileg), de nyilván ezzel tudtak a legjobban támadni. Nekem egy percig sem hiányoznak, én se kedvelem őket, viszont az bánt, hogy miattam a barátom is teljesen megszakította a kapcsolatot velük. Azt mondja ez nem az én hibám, hanem az övék, de sokszor nem így érzem.

24/L

2019. aug. 14. 11:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem a te hibád. Az ilyen mérgező szülőktől idpvel nélküled is megszabadult volna, ha nem a te helyzeted adja meg az utolsó lökést, akkor megadta volna más. Ne mérgezd magad ezzel, ne legyen bűntudatod, nem tettél semmi rosszat. A család nem minden esetben számít értéknek.
2019. aug. 14. 11:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig tényleg nem a te hibád! Itt az alapvető probléma valóban a barátod szüleivel van. Az értékrendjükben valami nagyon nincs rendjén. Elhiszem, hogy bánt, hogy a barátod eltávolodott tőlük, de ez tényleg a családja hibája. Én nem is bírnám elviselni azt, ha ennyire nyíltan utálnának a barátom szülei. Sajnos amíg ŐK nem térnek jobb belátásra és nem fogadják el, hogy ti együtt vagytok, addig a helyzet nem fog megoldódni. Mindenesetre neked semmiképp ne legyen bűntudatod.
2019. aug. 14. 11:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hálás lehet neked a barátod, hogy hozzájárultál e lépés megtételéhez!
2019. aug. 14. 11:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Általában én is úgy érzem, hogy nem miattam alakult így a dolog, de aztán belegondolok, hogy előttem volt 2 komoly kapcsolata is a barátomnak és mindkét lányt kedveltek a szülei és a testvére is, akkor engem miért nem? Mégis csak velem kell, hogy baj legyen ha ennyire egyértelműen ki nem állhatnak. Az én családomban abszolút családtagnak számít a barátom, náluk meg az én nevem szinte szitokszó.
2019. aug. 14. 12:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy ilyen barátod van, aki kiáll melletted! Az a lényeg, hogy Neki jó legyél, nem az, hogy a szüleinek. Ha az Anyjával beszél telefonon, akkor még nincs minden veszve. Szerintem ha valaki a választottja miatt szakítja meg a gyerekével a kapcsolatot, annak az a valódi oka, hogy nem szereti eléggé a gyermekét. Úgyhogy ne sajnál, ha a barátodnak nem hiányoznak.
2019. aug. 14. 12:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel, hogy a végzettséged miatt lenéznek, éppen annak a jele, hogy ha Ők egyetemet végeztek, akkor sem értelmiségiek. Milyen alapon nézi le valaki a másik embert? Számtalan oka lehet annak, ha valaki nem tanul tovább. Mondom ezt úgy, hogy két egyetemi végzettségem is van.
2019. aug. 14. 12:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan miért lenne a te hibád?

Én kb. ugyanezt tettem volna (de szerencsére a szüleimről ilyet el nem tudnék képzelni).

Megszabadult a mérgező szüleitől. SZeresd őt és vigyázz a kapcsolatotokra.

2019. aug. 14. 12:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Te nem tudhatod, az ex-barátnő mit hallgatott anno... Biztos hogy - ha nem is emiatt - de másmiatt, valami miatt őt is kibeszélték...
2019. aug. 14. 13:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A barátodnál most telt be a pohár.

Én is kirugdostam az ilyen nagynéniket meg rokonokat az életemből minden lelkiismeret furdalás nélkül.

Nem miattad alakult ez így, hanem a szülők miatt.

Lehetett volna az előtted levő barátnőnél is ez, de nálad volt. Erről nem tehetsz.

Nem miattad szakította meg velük a kapcsolatot, hanem a saját lelki békéje érdekében, örülj inkább hogy nem mérgeznek titeket tovább.

2019. aug. 14. 14:00
 10/11 anonim ***** válasza:

"miattam a barátom is teljesen megszakította a kapcsolatot velük"

Nos, itt a hiba!

Csak azért bánt, mert így gondolod.

Az igazság az, hogy barátod NEM MIATTAD, hanem az IRÁNTAD ÉRZETT SZERELME MIATT szakított velük!

Ennek pedig örülnöd kell, mert ezzel is bizonyította, te vagy az első a szemében, aztán hosszú szünet, mielőtt más következne!

Barátod azért szakított velük, mert szeret téged és te kellesz neki, nem pedig bárki más, még ha szüleiről van is szó!

2019. aug. 14. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!