Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem? Tegnap volt...

Jól tettem? Tegnap volt megtartva az esküvöm, persze titokban. Szüleim, és a párom szülei mindig beleszóltak olyan ruha ilyen csokor, hogy elment ettől a kedvem.

Figyelt kérdés
Mindig csak ők akarták hogy mi legyen egy bele szólásom sem lehetett, sőt olyanokat akartak meghívni akit még soha nem láttam! Megbeszéltük a férjemmel akkor titokba fogunk összeházasodni, lesz ami lesz. Csak most nem tudjuk hogy adagoljuk be nekik, iszonyat nagy balhé lesz. De én boldog vagyok és semmi sem számít ez volt a legszebb eskövő számomra. Köszönöm a válaszokat! 23L
2010. júl. 11. 19:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
89%
A fene tudja, hogy jó döntés volt-e. Én nem mertem volna bevállalni. Még évekig ezt fogjátok hallgatni, hogy kizártátok őket ebből. Na meg aztán én nem tudtam volna nem gyomorideggel oltár elé állni, hogy attól kell rettegjek, mit fog szólni majd a családom. Ez nálam teljesen tönkretette volna a nagy napot. Azt, hogy jó döntés volt-e, nektek kell tudni.
2010. júl. 11. 19:13
 12/33 anonim ***** válasza:
86%

Kicsit őrültek vagytok, de én megértelek. :) Ismerős is a helyzet valahonnan régről.

Polgári volt csak, vagy egyházi is?

Ha pl. egyházi még nem volt, de szeretnétek, azért majd arra hívjátok meg, akit TI akartok. A szülőknek szépen meg kell mondani, hogy ti akarjátok megszervezni, s bár tudjátok, hogy jót akarnak, ehhez ragaszkodtok, s próbálják megérteni.

Ha egyházi nem is lesz, azzal enyhíthetitek a fájdalmukat (ugyanis nagyon fog nekik fájni, hogy nem lehettek ott a gyermekeik esküvőjén), hogy rendeztek valami partit, állófogadást, akármit, ha lakodalmat utólag nem is akartok. Ezt persze megint csak ti szervezhetitek, de azt javaslom, hogy apróbb feladatokat adjatok ki anyunak-apunak, hadd érezzék hasznosnak magukat. Ha semmit sem csinálhatnak, az tényleg bántó, és további torzsalkodást szít.

A bejelentés, hogy maga a szertartás megvolt, legyen egyszerű és udvarias. Tegyétek hozzá, hogy lehetőleg ne haragudjanak, de így láttátok végül jónak, és sajnáljátok, ha most csalódtak. De a ti esküvőtökről és kapcsolatotokról van szó.

Sok boldogságot!

2010. júl. 11. 19:14
 13/33 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is jól tetétek, hisz ez kettőtök napja, nektek kell a legjobban érezni magatokat ezen a szép, nagy napon! Sok boldogságot!

A szülőknek meg szerintem mindegy hogyan adjátok be, így is - úgy is botrány lesz. Szóval én ada állnék a párommal és kerek-perec közölném velük (minél hamarabb), hogy a hétvégén összeházasodtunk. (Csak ennyi, semmi körítés, tömören, röviden a lényeg. Így a legjobb.)

2010. júl. 11. 19:16
 14/33 anonim ***** válasza:
76%

Gratulálok, sok örömöt, és boldogságot.

Úgy közölném, hogy bemutatom, férjem/feleségem.

Jól döntöttetek, ebből tanulhatnak a szülők.

2010. júl. 11. 19:17
 15/33 anonim ***** válasza:
93%

Azért én a szüleimet beavattam, hogy elmegyünk szentesíteni a szándékunkat, és vártak egy ebéddel utána.

36 éve volt, tehát nem azon múlik, hogy verik-e a tamtamot.Én úgy gondoltam, hogy ez két fiatal magánügye, nem a távoli rokonoké. Tehát szerintem jól tettétek, de nem így gondolkodik mindenki.

2010. júl. 11. 19:18
 16/33 A kérdező kommentje:
Én nem bánnom hogy így lett, akkor nagyon boldog voltam, még most is az vagyok:)) hát örültek? az nem kifejezés:)) de szeretjük egymást. mi mindig próbáltunk beszélni hogy ez így nem jó de csak mondták mondták. hát kénytelenek leszünk, elmondani a héten, mert megyünk nászútra.. amig haza érünk remélem kiheverik.!
2010. júl. 11. 19:19
 17/33 anonim ***** válasza:
64%

*oda állnék

Mondjuk az biztos, hogy én sem mertem volna megtenni, mert tudom életem végéig ezt hallgatnám. Kitagadni meg azért csak nem fognak, legalábbis ha a párodat elfogadták. Amúgy aki azt írta szerinte elhamarkodott döntés volt, mert mindenben amibe beleszóltak meg lehetett volna mondani, hogy nem, ez így lesz, ilyen lesz. Mondjuk akiket nem ismerek nem engedtem volna semmiképpen sem meghívni. Szóval valahol lehet elhamarkodott volt, de én megértelek!

2010. júl. 11. 19:23
 18/33 anonim ***** válasza:
37%
Hát nem tudom... És ha anyukád vagy apukád egész életében a lánya esküvőjéről álmodozott? Olyan büszkék szoktak ilyenkor lenni a szülők, nekem nem lett volna szívem kihagyni őket ebből. Inkább a neked tetsző ruhához, csokorhoz kellett volna ragaszkodnod. Az emberek meg - gondolom anyagilag beszálltak volna,elfért volna 1-2 idegen, akiket ők szívese láttak volna. ...Bár hozzáteszem,nem tudom, mennyire durvák a szüleid. Csak azt tudom, hogy egy ismerősöm ugyanezt csinálta hogy egy koliszobában lakhassanak, és kb. összetörték a szülők szívét, hogy nem lehettek ott. Most szegényeknek milyen érzés lesz, ha az ismerőseik meg mutogatják a gyerekeik esküvői fotóit?
2010. júl. 11. 19:28
 19/33 anonim ***** válasza:
82%

hát ez xD de tetszik

sztem ha elmondjátok a szülőknek egy kicsit csalódodtak lesznek de utánna 2lehetőség marad nekik sztem xD

1. béküléskor azt mondják majd h szerveznek nektek egy bulit xD

2. rájönnek h ez a Te életed és neked kell meghozni a döntéseket

de az 100 h kemény lesz nekik elmondani sza egy kalap kitartást

jah és sok sok boldogságot (=

2010. júl. 11. 19:42
 20/33 anonim ***** válasza:
69%
Biztosan igazatok volt, de nekem megszakadt volna a szivem, ha nem lehettem volna ott a gyermekem esküvőjén.Biztos, hogy nem tagadnám ki, de soha többé nem tudnék már úgy nézni rá, mint előtte. Azt hiszem, valami eltörne, ami összeköt bennünket. Bár szerintem itt elég komoly probléma lehet a háttérben, mert szerintem a mi esetünkben ez meg sem fordult a gyerekek fejében, természetesen mi alkalmazkodtunk ahhoz, hogy ők hogy szeretnék, de kompromisszumokra is van lehetőség. Örülök, hogy nektek így jó, de valahol sajnálom a szüleiteket, biztos, ha valóban szeretnek benneteket, életre szóló törést okoztatok nekik még akkor is, ha ezt nem mondják.
2010. júl. 11. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!