Más is örült, mikor elkerült otthonról, a családjától?
Azért nem csak és kizárólag sznobizmusról van szó. Tényleg fontos, hogy hova jár az ember. A győri egyetem, amit most állítólag meg akarnak szüntetni, tényleg színvonaltalan, főleg a mérnök képzései. Alig kell felvételinél pont, és teljesíteni sem kell semmit. A munkáltatók sem fogadják el a diplomáját.
A BME-t meg mindenütt elismerik, aki azon átvergődik, az tényleg egy zseni, és érti a dolgát. Más kérdés, hogy az oktatás szar, szinte csak számonkérés, meg szivatás van, aztán tanuld meg ahogy akarod. De én úgy fogom fel, hogy ez az ára. És nekem tetszik így.
Én közgáz szakközépbe jártam, egy kicsit érdekelt a dolog. A közgáz egyetemekről talán azért nincs senkinek jó véleménye, mert az a kialakult közfelfogás, hogy közgázon semmit sem kell tanulni, vagy amit mégis, azt nem kell gyakorlatiasan MEGÉRTENI, csak bemagolni, mint egy verset. Ezért bárki megcsinálhatja bulizás mellett négyesre. A mérnökképzéseknél meg okosnak is kell lenni, és az 24 órás tanulást igényel.
Mondom, ez a közfelfogás. Hogy ebből mennyi igaz, és mi a valóság, azt nem tudom. De még mérnökök közt is vannak különbségek. Én BME infósként rengeteget tanulok, nagyon húzós. Míg gépészek, mechatronikai mérnökök, építősök alig tanulgatnak valamit, és kitűnőek. Sőt, az idegen nyelvi képzések mindig sokkal könnyebbek, 500 ember helyett 30 van, és családias a hangulat, mindenki elnéző, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!