Én gyerekem? Te gyereked?
Első házasságból született egy gyermekem, aki természetesen velem maradt. Második házasságomban nemrég született a pici.
Tudom, hogy a férjem sosem fogja úgy szeretni a nagyot, mint a kicsit, de engem zavar a különbség, ahogy a két gyerekhez viszonyul.
Van máshol is ilyen? Hogy oldottátok meg?
Én nem hiszem, hogy a különbség - amit nyilván érzel, hiszen meg tudtad fogalmazni az érzést - abból adódik, hogy ki kinek a gyereke. Egyszerűen az az oka, hogy az egyikük egy 13 éves kamasz fiú, a másik meg egy csöpp kisbaba. Ha a fiad a férjed vér szerinti gyereke volna, nagy valószínűség szerint akkor is így viselkedne vele, mert nevelni akarja (nagyon helyesen). A kislányt még nem kell apai szigorral nevelni, őt még lehet önfeledten szeretni. :)
Nem gondolod, hogy inkább ez az oka?
Testvéri viszonyra, szeretetre pláne nem lehet számítani ekkora korkülönbséggel......
Meg lehet játszani a békesség kedvéért, de borítékolva vannak mindenféle örökösödési, irigységi tortúrák.
Felnőttként újra előjön a ki kinek a gyereke, miből örököl szindróma.
Így egészséges, a javát szolgálja.
13 évesen ellenjavalt lenne, ha a kicsi miatt ő is túl sok kényeztetést, elnézést kapna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!