Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Sok olyat olvastam, hogy...

Sok olyat olvastam, hogy valaki a párja miatt költözött külföldre. Ismertek olyat, aki a párja miatt költözött Magyarországra? Kezdem azt hinni, hogy egyedül vagyok.

Figyelt kérdés
2010. jún. 17. 23:37
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
79%

Még egy eszembejutott: a (magyar) franciatanárnőm Franciaországban ismerkedett meg a férjével, aki Elefántcsontpartról származik. Ezután, úgy tudom, pár évig éltek Elefántcsontparton (pedig az nagyon szegény ország!) és Franciaországban is, majd Magyarországon. Amikor a francia tanárnőm meghalt, a férje visszament Franciaországba.

Érdekes párhuzam az előttem szólóval: ő is nagyon megszerettette velem a francia nyelvet, pedig nagyon sajátosan tanította, annyira, hogy még mindig tervben van... :)

00.44-es, 36/L

2010. jún. 18. 00:52
 12/37 anonim ***** válasza:
87%
Másfél év alatt választékosan, anyanyelvi szinten megtanultad a világ egyik legnehezebb nyelvét? Elég magas IQ-d lehet. Nem méretted még?
2010. jún. 18. 00:56
 13/37 anonim válasza:
100%
barátánőm japán tanárnője magyar származású amikor kint élt japánban megismerkedett egy férfival aki hazaköltözött vele és a gyerekeiket is itt nevelik.
2010. jún. 18. 01:08
 14/37 A kérdező kommentje:

Spanyolul én is beszélek, még az USA-ban tanultam meg az iskolában, mert ugye ott ez az első számú idegennyelv, meg voltak mexikói származású barátnőim is.

Azért tanultam meg ilyen gyorsan magyarul, mert a párom nagyon jól tanít, mellette pedig megvettem az összes népszerű sorozatot DVD-n és magyar hanggal - angol felirattal néztem és kétnyelvű könyveket olvastam.

Az IQ-m még nem mértem, de nem is fogom, jobb nem tudni, hogy mennyivel okosabb a párom...

De az Oxfordon végeztem, szóval azért buta nem vagyok... :D

2010. jún. 18. 01:09
 15/37 anonim ***** válasza:
83%
Ja ezt be is veszi valaki, kis bar'm.
2010. jún. 18. 01:18
 16/37 anonim ***** válasza:
53%

Már ne is haragudj kedves kétkedő, de a svéd sem egy kis piskóta, és akinek az anyanyelve már eleve egy jó nehéz nyelv, annak a magyar nem okoz már akkora nagy gondot.....

(főleg, ha még nyelvérzéke is van)

2010. jún. 18. 08:13
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

OFF

Én is gratulálok.

Akiknek nem anyanyelvük a magyar sokszor érdekes ragozásokat csinálnak. Érthető marad a szövegük, csak ordít, hogy nem ez az anyanyelve. De rajtad semmit nem venni észre, ez elképesztő! Most vagy tényleg átverés áldozatai vagyunk, amit nem hinnék, mert semmi értelme nem lenne. Vagy pedig tényleg ennyire jól megtanultál, amihez még egyszer gratulálok! :)

2010. jún. 19. 03:49
 18/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a dicsérő szavakat! :D

Bevallom, hogy mikor leírok bármit, akkor még ma is megkérem a párom, hogy nézze meg, illetve van ez az ellenőrző valami, ami aláhúzza, ha nem jó. De a ragokkal amúgy sincs bajom. Ami nagyon nehéz még ma is nekem a "j" és "ly" helyes használata. A kedvenc hibám a "futik" volt, nem értettem, hogy miért nem futik, ha úszik? De már ezt is tudom. Viszont a vidéki emberekkel nagy bajom van. A párommal elutaztunk vidékre és nem értettem, hogy mit mond a pincér... :(

2010. jún. 19. 17:06
 19/37 anonim ***** válasza:

Ez a futik tetszik. :)) J és LY betűket rengetegen elrontják. Itt neten kiemelkedő jelenség a muszáJ. Még egy oldal is van erről: [link]

Hiába anyanyelv, ezeket sajnos nekünk is tanulni kellett elég sokat, mert a mai magyar nyelvben már kiejtve nincs különbség. Állítólag régen volt köztük kiejtésben is különbség.

2010. jún. 19. 21:11
 20/37 A kérdező kommentje:
Várok további érdekes sztorikat!
2010. jún. 21. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!