Vallhatom magamat annak?
En felcigany vagyok, de a tulajdon baratom sem tud rola. Egyszeruen en szegyellem.
Persze vallhatod magad annak, van benned. Szabad vilagban elunk.
Vallhatod. A helyesben én sem tenném egyébként.
Azért az sem mindegy, hogy a cigány felmenője valakinek egy Dankó Pista/Magyari Imre, vagy egy Lakatos Nintendo.
Lol előző jól mondja.
Bocs, de ez a kérdés kicsit baromság. Nem tudom, hogy hol élsz, de én még soha sem kérdeztem meg senkitől sem, hogy "Bocs, cigány vagy?" és ugyan úgy senki sem jött oda hozzám, hogy "Hééé... cigány vagyok".
A felválalás szó szerint semmit sem jelentene, hacsak nem akarnád fűnek fának elkürtőlni, hogy cigány vagy. Nem tök mindegy?
Ez tényleg arról szól, hogy ha van valamilyen közvélemény kutatás vagy valamilyen hivatalos lapon felkell tüntetned az etnikai hovatartozásodat, akkor beikszeled a cigányt...
Pár helyen fontos lehet és pár helyen hátrány. Így szelektíven vállald fel.
Pl.: Érettséginél mindenképpen jelöld be, de állásinterviewn ne nagyon hozd elő. Max ha egy nagyon progresszív cégbe akarsz bekerülni, mint a Google akik imádják a különféle kisebbségeket...
Ha barnás a bőröd, akko úgyis látszik.
Hol kell "bevallani", a cigányságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!