Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Vallhatom magamat annak?

Vallhatom magamat annak?

Figyelt kérdés
A gyökereim cigány eredetűek.A dédpapám cigàny,és értelem szerűen az ő szülei is.Viszont mamám már csak félig az,mert a dédmamám nem cigány.Nyilván ez így valamilyen szinten öröklődött,de anyukámon nem látszik különösen.Viszont ha lehet így mondani akkor viszont rám “visszaütött a vér”ilyen van?A genetikám is olyan, barna a bőröm.a hajam sötét.Kiskoromtól fogva az ízlésem és a természetem/beszédem is olyan,és jól érzem magamat(persze csak a normálisak)ilyen közegben.A legjobb barátaim csak cigányok voltak.Most akkor annak vallhatom magam vagy túl messzi a szál?
2017. dec. 30. 21:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
én az ilyet tuti inkább letagadnám.
2017. dec. 30. 21:46
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Adom az elso
2017. dec. 30. 21:52
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Adom az elsot
2017. dec. 30. 21:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nemzetiségűnek vallod magad amilyennek akarod. Még ha nincs is olyan felmenőd, nem azon múlik.
2017. dec. 30. 21:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak cigány eredetű gyökereid is, de nem vagy cigány.
2017. dec. 30. 22:03
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

En felcigany vagyok, de a tulajdon baratom sem tud rola. Egyszeruen en szegyellem.

Persze vallhatod magad annak, van benned. Szabad vilagban elunk.

2017. dec. 30. 23:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Vallhatod. A helyesben én sem tenném egyébként.

Azért az sem mindegy, hogy a cigány felmenője valakinek egy Dankó Pista/Magyari Imre, vagy egy Lakatos Nintendo.

2017. dec. 30. 23:56
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
Ha egyetemre kéne a 40 pont akkor én vállalnám a helyedben,de amúgy semmiképpen sem.
2017. dec. 31. 00:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Lol előző jól mondja.

Bocs, de ez a kérdés kicsit baromság. Nem tudom, hogy hol élsz, de én még soha sem kérdeztem meg senkitől sem, hogy "Bocs, cigány vagy?" és ugyan úgy senki sem jött oda hozzám, hogy "Hééé... cigány vagyok".

A felválalás szó szerint semmit sem jelentene, hacsak nem akarnád fűnek fának elkürtőlni, hogy cigány vagy. Nem tök mindegy?

Ez tényleg arról szól, hogy ha van valamilyen közvélemény kutatás vagy valamilyen hivatalos lapon felkell tüntetned az etnikai hovatartozásodat, akkor beikszeled a cigányt...

Pár helyen fontos lehet és pár helyen hátrány. Így szelektíven vállald fel.

Pl.: Érettséginél mindenképpen jelöld be, de állásinterviewn ne nagyon hozd elő. Max ha egy nagyon progresszív cégbe akarsz bekerülni, mint a Google akik imádják a különféle kisebbségeket...

2017. dec. 31. 01:11
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha barnás a bőröd, akko úgyis látszik.

Hol kell "bevallani", a cigányságot?

2017. dec. 31. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!